Min spanjor Dorado

Alla inlägg under maj 2016

Av Nina - 14 maj 2016 20:15

Tänkte köra men ångrade mig. Blir så drygt att köra efter vägen (så långt babyvakten når, då får man vända och köra åt andra hållet). Ja, ni fattar, drygt. Byggde två hinder och hoppade i stället. Det var kul :D

Av Nina - 8 maj 2016 16:32

Äntligen, ja äntligen. Cielo svävade på små moln. Spände för honom i vagnen. Det var länge sedan, alldeles för länge sedan. Höll inte på att ta mig in i vagnen. Han hoppade, studsade och slet i tömmarna. Jag tog tag i honom så han nästan satte sig. Sedan var det lugnt. Fick kliva på och han piafferade hela vägen ut till grusvägen. Han visade precis hur kort en spanjor kan bli. Han satt på rumpan i piaffen trots nedförsbacken. Jag körde länge och långt. Underbart att kunna sitta i t-shirt i full fart bakom hästen utan att det är kallt. Cielo trampade på i ökad trav. Lät honom galoppera. Han jobbade fram i en rund och fin galopp. Vilket toppenpass det blev! Underbara lilla C.

När vi kom in var han plaskvåt så det blev ett bad. Hugo tittade förundrat på. Tyckte nog synd om "helo".

Av Nina - 7 maj 2016 20:37

När den ena lugnar sig så vaknar den andra till liv. Cielo var cool idag efter gårdagens genomkörare. Libero däremot, han hade fart under galoscherna. När jag longerat honom i 30 minuter så började han vara kontaktbar. Helt slut och plaskvåt av svett. Jag körde samma som med Cielo dagen innan. Avslutade när JAG var klar. Det var mindre populärt. Mycket roligare att hoppa och studsa runt i linan. Korsgaloppera samt kasta sig framåt, bakåt och åt sidan. Tur att jag inte tömkörde som jag tänkt från början. Hade slutat i tragedi.

Av Nina - 6 maj 2016 21:01

Jisses, vilken fart det var under fötterna. Full fart. Provade först ridbanan men tyckte att den ännu är för blöt. Ligger i skugga så det tar ett tag för den att torka. Tog med hästen upp på gården. Han blev skvatt galen. Hoppade och studsade så gruset sprättade. Sprang och sprang. Sedan blev han dösvettig och trött. Då var han klar. Det var dock inte jag. Tog fram bommar och då kom det plötsligt ny energi! Jippi, vad roligt. Har inte fått hoppa på hela vintern. Jag tänkte att han skulle gå cavalletti och en galoppbom. Men eftersom vi tar så luftiga galoppsprång så blev det att hoppa i stället.

Hugos rutschkana har kommit. Jag spenderade lite tid med att sätta ihop den. Junioren kommer att bli helt lyrisk när han kommer ut i morgon :D Nu har han sandlåda, rutschkana, gungor och en traktor. Tror inte det kan bli bättre.

Av Nina - 6 maj 2016 11:38

Kastade in lite mat till hästarna innan jag nattade barnet i går kväll. Det tog tid, oj så länge det tog att somna. Inte för mamman, men för barnet. Mamman vaknade med ett ryck vid elva. Kastade mig ur sängen och sprang ut till hästarna. Det var skymning. Underbara ljus. Hästarna tittade glatt på mig. Libero gnäggade lite. Stallet var omockat men jag har nog aldrig mockat så snabbt!

När hästarna väl var fodrade så blev jag irriterad på mig själv. Kändes inte aktuellt att börja motionera dem mitt i natten. Suck, skulle nog behöva få sova lite. Blev inte mörkt på hela natten. När jag väl lyckades somna om så var morgonljuset på väg.

Var på tur till Ikea i går. Köpte nya utemöbler. Håller på att fixa mig en uteplats. Skulle skotta klart i går kväll när jag gjort stallet klart, men omständigheterna gjorde att jag avstod.

Har fixat en sandlåda till Hugo. Har tagit bort gräset, lagt markduk, fyllt några sandsäckar och grusat runt om. Blev supernöjd och junior också. Hugos nya rutschkana har kommit. Ska fixa den i kväll. Just nu är jag på väg till Luleå. Mavericken sjunger på sista versen. Han kan inte längre kuska 18 mil per dag efter landsvägen. Med sorg i hjärtat har jag nu äntligen bestämt mig för att släppa min vän. Låta honom ta pension. Jag kan med gott samvete se honom glänsa runt med en annan chaufför. Man kan säga att han fyllt sitt syfte som bil. Han har kämpat i blixthalka, snöstorm, snömodd, spöregn och åska. Han har tagit mig, Hugo och hästarna säkert fram. Han har faktiskt räddat livet på oss alla vid ett antal tillfällen. Min sambo, min vän, min vapendragare, min Västeråsare, jag önskar honom all lycka och att han får komma till någon som gärna putsar och vaxar. Det förtjänar han.

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards