Min spanjor Dorado

Alla inlägg under augusti 2015

Av Nina - 22 augusti 2015 21:46


 
 

Huu

Av Nina - 20 augusti 2015 19:45

Klev ut på farstukvisten för att stänga bildörren. Hörde då ett obekant och väsande ljud. Försökte lokalisera det och kom fram till att det låg en orm under mina fötter. Eller den var ju 30 cm under mig men det kändes i adrenalinet som att jag stod på den! Har aldrig, aldrig i hela mitt liv sprungit in så snabbt som jag gjorde då. Precis som lagen säger så har jag försiktigt avlägsnat ormen från gården.

Av Nina - 19 augusti 2015 19:21

oj, vad roligt vi haft, Hugo och jag. Var lediga från inskolningen. Hade en riktig mysmorgon. Sedan var det ettårskollen. Hugo klarade den galant. Grät bara lite när han fick sina två sprutor. Efter det åkte vi till mommo och moffa sedan direkt till badet. Hugo badade i stora poolen eftersom han ansåg att det var för kallt i barnpoolen :) Tyvärr inga bilder därifrån men mysigt hade vi. Hans kompis Lukas dök upp och de lekte lite.

När vi badat klart åkte vi och handlade. Väl hemma så grävde vi i sandhögen. Smakade lite sand. Den smakade samma som på förskolan.

Vi gungade.

Lekte med kaninerna.

Kröp i gräset.

Och badade skumbad men det blev bubbelpool då Hugo pruttade i badet :D

När han ätit sin kvällsgröt så somnade han på bara några minuter. Trött kille.

Av Nina - 14 augusti 2015 19:23

På måndag börjar Kotten på förskolan. Eller en två veckors inskolning påbörjas. Den 1 september beräknar jag vara tillbaka på jobbet igen. Känns skönt att komma tillbaka men lite vemodigt. Känner mig stundtals som en dålig mamma som sätter Hugo i förskolan när han bara är ett år. Men jag tror han kommer att trivas. Ja, och efter lunch så kommer han att sova och sedan är jag på plats. Har korta dagar eftersom jag kan göra allt rättnings-/planeringsjobb hemma och det är en stor fördel.

Jag har fått låta hästarna vila några dagar eftersom jag ännu är lite mörbultad. I morgon hoppas jag kunna komma igång igen. Tror jag ska köra lilla C. Känns länge sedan.

När jag kom dit i går så var Libero i sitt esse. Han sprang runt som en galning och när jag kom efter vägen så hoppade han upp på Cielo och betäckte honom. Då flippade jag. Skrek så det ekade över hela byn. Hästen frös till is och landade snabbt på backen. Fy, fan vad förbannad jag kände mig.

Idag har vi avnjutit en eftermiddag på badet. Hugo ville dock inte bada, han tyckte i vanlig ordning att det var för kallt i poolen. Han var inte där för att bada, han var bara där för picknicken :)

Nemo har skaffat nya bekantskaper. Han är nu bundis med kaninerna. Han försökte stjäla deras mat idag men då åkte han på en propp av Bä. Hon ville inte dela med sig. Lite skoj att han som är så moppsig har mött sin överman...i en kaninunge! Haha!

Idag saknar jag min Dorado. Usch, vad ont det gör när jag tänker på honom. Min älskade, fina Dorado. Tänk vilken häst jag haft. Kanske inte mycket för världen men för mig var han allt.

Av Nina - 12 augusti 2015 22:06

Hästar är hårda-människor mjuka. Dålig kombo. Eller kanske inte, förrän då hästen bestämmer sig för att plöja ner människan i marken.

Ligger här, känner mig mörbultad. Hade ett så himla bra pass med Libero idag. Longerade. Jag bara stod där och han lyssnade på minsta lilla kommando. Han galopperade lugnt och fint. Jag bara stod där och kände mig så stolt. Tänkte tillbaka på förra sommaren då han precis kom runt på volten i lina. Sprang som en galning. Nu är det helt otrolig skillnad.

När vi var färdiga så tog jag med honom till vattnet för att ta bort svetten. På väg dit så blev han rädd för någonting och sprang rätt över mig. Jag for i backen med en jäkla smäll och longerlinan trasslade sig fast i handen. Jag släpades bakom honom. När han äntligen stannade så kände jag en intensiv smärta i min vänstra arm. Båda knäna och ena armbågen var skrapad. Glasögonen låg där jag landade när jag for i backen. Jag reste mig upp, stönade lite, skrapade bort grus och lera. Svor lite, ojjade mig över smärtan i ena armbågen. Tog fast hästen och rengjorde honom. Tvättade sedan bort leran från händerna. Långa rivsår på insidan av handflatan, ni vet så där som man fick när man ramlade med cykeln när man var liten. Svider som attans.

Släppte ut hästen. Vi åkte hem, Hugo och jag. Somnade halv ett och vaknade klockan fyra. Helt skum i kroppen och armen gjorde verkligen svinont. Lyfte med möda upp Hugo och bestämde mig för att åka till akuten. Ska på röntgen i morgon, kl.7.30 Sedan tillbaka till akuten för svar på plåtarna. De tror att jag behöver gipsas men jag talade om för dem att jag aldrig brutit någonting så det är ingen fara denna gång heller. Är nog bara mjukdelarna som fått sig en ordentlig törn. Var trots allt en jävla smäll.

Av Nina - 11 augusti 2015 22:43

I går åkte vi och byggde ny hage till hästarna, Hugo och jag. Klockan åtta stod vi redo. Men innan det hann vi både äta frukost, leka, se fåret Shaun och mysa lite.

När vi byggt klart och släppt hästarna i den nya hagen så begav vi oss till Långforsen för att äta en välförtjänt lunch. Dan bjöd på både gurka och jordgubbar. Det visade sig vara en hit!

Idag har vi besökt biblioteket. Har redan hunnit läsa två av böckerna. Självklart var det nya äventyr med Hugos favoriter Bu och Bä. Hugo fick en bok från tanten på biblioteket eftersom han läst så många böcker denna sommar. Han läste den medan jag lånade. Han läste och läste. Fick beröm av en tant för att han var så flink på att vända blad. När vi kom hem så passade vi på att hälsa på hästarna.

Nu ska jag krypa ner i sängen. Hugo sover tungt och Nemo också för den delen. Är bara jag som fixar och donar ännu.

Av Nina - 8 augusti 2015 19:40

I går avslutade jag en helt upp och nervänd dag med att duscha. Trodde jag. Halv elva kollade jag ut genom köksfönstret och då skuttade det en liten vit kanin förbi. Suck. På med kläderna och ut för att ta fast rymlingarna. Visade sig att jag glömt att stänga luckan till kaninburen :) Glada kaniner. Nemo hjälpte mig. Smög fram och stoppade vägen för dem så jag kunde knipa dem. Duktig vovve.

På dagen var Hugo och jag till hästarna. Avslutade vår visit med att klappa på hästarna. Som vanligt var det ett uppskattat inslag, av alla inblandade.

På eftermiddagen kom det några lass med sand till ridbanan. Det var väldigt uppskattat av mamman!

När jag sov som bäst i natt så vaknade jag med ett ryck. En knall av det värsta slaget ljöd genom rummet. Blixtarna och knallarna kom efter varandra och det var rakt över min gård. Det var helt svart ute. Knallarna var så hårda att de skakade hela huset. Hugo sov som en stock.

Idag har det varit toppenväder. Har varit i Kalix hela dagen. Emme och Milla dök också upp. Vilken bra dag det blev.

När jag åkte hem såg himlen ut så här. Hoppas vi klarar oss från oväder idag.

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards