Min spanjor Dorado

Alla inlägg under september 2009

Av Nina - 15 september 2009 20:45

   Idag var det dax för den årliga hälsokontrollen på jobbet. Jag gick dit glad och nöjd eftersom jag alltid brukar passera vart enda test med glans. Blev dock varse om att det inte alltid är medvind i seglen.


Hade 108 på HB testet, skulle ha minst 120. Skit tänkte jag. Fick diskutera mina matvanor och fick tips om hur jag skulle gå tillväga. Låter som att järntabletterna från Apoteket verkar vara den snabbaste lösningen :) Besvikelse nr.2 blev när det var dags att kolla blodtrycket. Hade stressat och sprungit från min lektion så jag var helt säker på att det skulle vara skyhögt. Oj, vad fel jag hade. 95 genom 54 var visst inte det mest lysande resultatet. Kan dock säga att resten av testerna passerade jag med glans. Får se det från den ljusa sidan, kan bara bli bättre nästa år =) Har lite att jobba med. Tror det är den stigande åldern som tar ut sin rätt ;)




Dorado och jag, vi är goda vänner fastän lite olika ;)

Av Nina - 14 september 2009 19:17

Då var måndagen avklarad. Har lyssnat på så många redovisningar att jag är helt trött i huvudet. Det har varit riktigt roligt att få ta del av dessa fantastiska arbeten som eleverna har arbetat fram.


Eftermiddagen bjöd på teamplanering, satt mest och väntade på att få komma ut i det underbara vädret. Idag är det måndag, det betyder Kristina-dag. Jag och Kristina rider ut tillsammans på måndagar.


Det var underbart att få komma ut i det vackra höstvädret. Solen sken och ingen behövde frysa :) Idag fick vi passera en timmerbil på den supersmala skogsvägen. Dorado gick först. Han var så modig. Han tittade på de hemska timmerstockarna och de enorma däcken. Kunde känna hjärtslagen. Han riktigt smög förbi och när han äntligen passerat var det som att han inte gjort annat. Lite mallig var han. Vi travade över ängen när vi styrde kosan hemåt. Var kul att låta dem sträcka ut.


Nu är det dax för lite mat och tv.

Av Nina - 13 september 2009 19:38

Det är så härligt att rida på stubbåkrarna. Nu har de torkat upp och jag håller tummarna för att bönderna har mycket att göra så de inte hinner plöja dem riktigt ännu. Dorado blir så pigg och glad. Det är helt underbart att sträcka ut i en snabb galopp, han är så otroligt kvick min lilla häst. Och inte nog med det, han är världens coolaste också. Stockholmståget susade förbi ca 20 meter ifrån oss. Dorado skrittade bara lugnt och tittade rakt fram. Snacka om att kunna hålla fokus. Det var värre för mig, jag blev helt snurrig av farten på tåget, nyfiken som jag är försökte jag kolla in i vagnarna och det var omöjligt. Det stod tre små flickor på vägen och tittade på när vi sedan galopperade förbi. De kom fram och klappade på Dorado när vi ridit klart.


Ser fram emot nästa helg så mycket. Då är det PRE-visning på Strömsholm. Ska sitta där hela helgen och bara njuta. Har morgonfodring i stallet på lördag, det är tur att Strömsholm bara är 10 minuter från stallet så jag hinner rida på morgonen innan alltihopa börjar.



Av Nina - 12 september 2009 21:17

  


Har funderat lite på 3s reklam om att ha fasta telefonen i mobilen. Är det någon som har testat detta? Synpunkter mottages varmt.


När jag mockat klart och tagit in Dorado idag så blev jag väldigt ridsugen. Hade ju inte tänkt rida på några dagar för att hinna kurera kroppen lite. Men nu ångrar jag mig inte.


Tog ut Dorado på en galopp runt stubbåkern. Det var superkul. Jag kunde känna hur den först lite spända och omotiverade hästen började arbeta med benen under sig. Han vågade ta i och sträcka ut ordentligt. Det är helt underbart att känna vinden vina i öronen. Att bara vara ett med hästen. Känna manen slå mot ridhandskarna. Frustandet och sedan ångan av svett som når näsan.


Det är underbart att sedan kliva av och känna hur benen darrar av ansträngning av att jag stått i lätt sits alldeles för länge.

Av Nina - 12 september 2009 15:01

Nu sitter jag här, det är lördag. Veckan har rusat fram. Tog en låååång sovmorgon idag. Har bara tagit det lugnt här hemma i flera timmar. Dammsugit, lyckats stryka alla mina blusar och skjortor, städat min ena garderob, förberett inför kvällens middag hos Milla och Peter. De hämtade barnvagnen igår, den är superfin! Längtar tills jag får knuffa runt med babyn i den och leka moster. Kommer vara så bra på det =)


Det har varit en pärs att få veta vad reparationen av bilen kommer kosta. 6500 kr, och det var den röda pricken i protokollet. Utöver detta pris tillkommer även priset för den gröna pricken. Suck. Fick dessutom ett brev från bilbesiktningen där de meddelade om när min pärla ska besiktigas. Konstaterade att jag inte har mycket tid på mig att åtgärda mina punkter.


Veckan har även bjudit på ett som vanligt högt tempo på jobbet med föräldramöte, kamratstödjarmöte, möte med studie och yrkesvägledaren, skoljoggen, föreläsning med Igor Adonis och helt underbara ungdomar. Tänk vad bra jag har det. Ungdomarna håller på att avsluta "Rock legends adventure" och jag ser fram emot att få ta del av deras redovisningar måndag, tisdag och onsdag.


Dorado och jag tränade på spansk skritt vid hand igår, han är lite motvillig. Tittar på mig som att han inte förstår varför han ska kunna det? Kommer inte rida på några dagar eftersom jag är lite krasslig. Dorado och jag får hitta på andra aktiviteter, tror vi under dessa dagar kommer kunna utveckla den spanska skritten.


Arbetsveckan avslutades med en kräftskiva med mina underbara kollegor. Vi hade det supermysigt och rosévinet smakade utmärkt till kräftorna.


Nu ska jag strax iväg till stallet och fixa middagsfodringen samt aktivera min kuse. Lägger upp lite bilder på hur fint det blev i mitt kök. Har nytt bord. Sen har jag fixat ett turkost tema inspirerat av sextitalet.

      

Av Nina - 7 september 2009 20:06

Det är underbart att ha bil. Att få möjligheten att känna friheten att ta sig vart man vill, aldrig behöva känna sig instängd. Med bilar kommer det däremot utgifter, precis som med hästar. Tyvärr behöver man dock en bil om man ska ha häst. Är lite svårt att dra hästtransporten med cykeln. Vet inte om man fixar totalvikten riktigt.


Lämnade in min bil på service på Arver i morse. Det heter inte Arver bil längre, det heter Möller med ett norskt ö och jag vet inte hur jag ska göra ett sådant med tangenterna på datorn. Mindre viktigt då.


Lämnade in den klockan 7.00 och tog en promenad hem med Nemo. När jag kom til jobbet plingade det till i telefonen att min bil var färdigservad och att jag kunde hämta den när det passade mig. Stod även att servicen kostade 1695 kr, vilket jag godkänt när jag lämnade in bilen. När jag kom och skulle hämta min bil på eftermiddagen blev jag så glad när jag såg den stå där, så röd och fin, bara väntade på att få komma hem.


Tanten i kassan var så gullig. Hon konstaterade att servicen gått utmärkt. I nästa andetag sa hon med lite nedstämd röst: -Lilla vännen, det verkar som att du fått med dig en lista från verkstaden. Hon visade mig vad de skrivit. Det som var markerat med grönt var inte någon panik att åtgärda. Det som däremot var markerat med rött var det lite mer panik med. Suckade tyst för mig själv. Den gulliga tanten i kassan hänvisade mig vidare att prata med någon från verkstaden. Han hade dock inte mycket att tillföra ämnet och lovade att ringa i morgon när han kollat upp med dem i verkstaden om hur panik den röda pricken var.


När jag väl betalt, fått nyckeln i handen och kom ut igen var det inte lika roligt att se bilen.


Skyndade mig ut till stallet. Kristina hade tagit in Dorado och Speedy, vi skulle rida ut tillsammans. Det var riktigt roligt. Vi red genom skogen och ut på ängarna. Vi lät hästarna sträcka ut och trava på i ett ordentigt tempo. När vi kom till skogsvägen var det avverkning på gång. Det stod maskiner över hela vägen, men våra hästar var supercoola och passerade helt utan att tveka eller skena iväg. Det var bra =)


Tillbaka i stallet var det dags för mig att mocka. Tyvärr hade stallets grep gått sönder och jag fick fundera ordentligt på hur man ska skotta skit utan att använda grepen. Hittade en järngrep, fick ta den. Det var ingen höjdare, tungt och svårmockat. Passade på att svära lite på halmen. Gillar spån. Är uppvuxen med spån, superenkelt att mocka. Tar lite tid för mig att vänja mig med halmen.


Kan verka som att det inte riktigt var min dag idag. Men om jag ser det från den ljusa sidan så hade jag en toppendag på jobbet...hela dagen. Det är värt mycket.

Av Nina - 6 september 2009 21:58

Ibland kan söndagarna kännas jobbiga. Helgen går för fort på någon sätt. Lämnade ett meddelande till Kristina som skulle fodra morgon, att hon skulle lämna Dorado inne, att jag kommer när jag vaknat. Kändes dock lite mortigt att stiga upp, var inte i stallet förrän strax efter nio. Dorado låg och sov, han var lika seg som jag. Regnet hade uppehåll i alla fall och jag tog på Dorado longeringsutrustningen. Han var superduktig. 


Jag passade på att borsta ordentligt, dränkte manen och svansen med pälsglans och spenderade massor av tid med att bara gulla, med både Dorado och Nemo.


Efter stallet var det dags att åka mot Fagersta, vi firade vår kusins 24:e födelsedag.

Av Nina - 5 september 2009 20:47

Åkte från Stockholm strax efter elva idag. Har varit och hälsat på min kompis Erik. Hade lite huvudvärk och kroppen var inte riktigt igång när jag klev på tåget hemåt. Kanske inte så konstigt med tanke på den sena timmen dagen innan samt cider-/ölintaget. Tror att det är åldern som tar ut sin rätt =) Jag hade dock fantastiskt roligt, det har jag varje gång vi träffas.


Dorado har fått en välförtjänt vila. Har fått ta det lugnt i nästan en vecka. Idag körde vi dock igång. Glad i hågen hoppade jag upp och skrittade iväg mot stubb-åkrarna i hopp om att få ta några härliga galoppvändor. Tji, fick jag. Stubben var så blöt att det inte ens gick att skritta på den. Så tråkigt med regn. Tog en tur i skogen, det var blött och lerigt men jag var så ridsugen att inget kunde få mig att vända tillbaka hem igen.


När vi kom tillbaka bestämde jag mig för att duscha min leriga häst. Han blev vit och fin samt doftade av honungsschampoo.



Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards