Min spanjor Dorado

Alla inlägg under oktober 2009

Av Nina - 15 oktober 2009 20:15

Somnade på soffan strax efter 18.00 igår. Vaknade på samma ställe klockan 06.15 idag när alarmet i telefonen ringde. Var pigg och utvilad =)


Slutade tidigt idag. Helt underbart. Åkte iväg till stallet och hann rida innan det blev mörkt. Hjälpte Anders med Diesel, han har blivit kastrerad och behövde tempas. Kan dock vara lite svårt att fixa det själv när man har två små barn att hålla reda på.


Tog ut Dorado en sväng på ridbanan, körde ett riktigt galopp-pass. Det var kul, han börjar kännas lite mer stadig nu i det högra varvet.


Han släpper supermycket hår och efter dagens skrubbning var det som en mjuk, vit matta på golvet där han stått.


Har precis ätit och medan maten var i ugnen passade jag på att kasta ihop några muffins. Var så otroligt sötsugen. Ska fika saft och muffins medan jag rättar lite uppsatser.


Milla och Emilia kommer hem från BB i morgon. Längtar så!!!

Av Nina - 14 oktober 2009 17:36

Nu har lilla Emilia äntligen kommit. Alla frågar vad hon väger och hur lång hon är? Visste inte att det var viktigt =) Nu har jag i alla fall tagit reda på fakta. Emilia är 51 cm lång och väger 3410 gram. Känner mig duktig som lyckats komma ihåg det.


  


Jag bryr mig inte om vad hon väger och hur lång hon är. Jag ser bara hur otroligt söt hon är. Ser fram emot att se henne i sina ridbyxor sittandes på sin lilla vita ponny. Jag ska lära henne allt jag kan och när hon fyller tre ska hon få sin första PRE-häst ;)

Av Nina - 13 oktober 2009 19:34

Nu har lilla Emilia äntligen kommit! Jag som har väntat så. Ska försöka landa lite :)

Av Nina - 12 oktober 2009 21:44

Min morgon började som vanligt med att jag tog en promenad med Nemo. Blev lite stressigt mot slutet av promenaden och jag var tvungen att snedda över en gräsmatta för att vinna lite tid. Är det inte typiskt att jag just då trampar i en äcklig hög med hundbajs. Blir så less på de som inte bryr sig när det kommer till att ta upp efter sin hund. Man låter inte hunden bajsa på en gräsmatta mellan husen utan att plocka upp efter sig! Skäms på dig hemska hundägare!


Skyndade mig ännu mer nu eftersom jag visste att jag skulle bli tvungen att rengöra min högra sko innan jag kunde åka iväg till jobbet. Svärandes ökade jag steget och var helt andfådd när jag äntligen sprungit uppför alla trapporna upp till min lägenhet på tredje våningen. Rengjorde skon, pussade Nemo, låste dörren och kastade mig in i bilen. Glömde dra ur sladden till motorvärmaren. Suck.


Kom till jobbet, kom då på att jag inte käkat frukost. Tittade på högen med loggböcker som jag bara hunnit halvvägs igenom. Började att skriva ut lite uppsatser som eleverna skickat till mig under helgen. Svarade på några mejl. Försökte ha någon sorts plan på vad jag skulle prata om på cirkelskolan ute på Hagaberg. Hade tillslut så många järn i elden att jag inte fick någonting gjort. Lektionen började och jag raffsade snabbt ihop mina grejor. Med alla böcker och papper under armen och med en tekopp i ena näven samtidigt som jag balanserade upp en macka i den andra sprang jag iväg till min lektion.


Efter denna lite smått hektiska start jämnade allting ut sig till slut i alla fall. Fick en riktigt toppendag!


När jag kom ut till stallet mockade jag och fixade iordning mat till både Dorado och Speedy. Spolade av deras leriga ben och ledde in dem i stallet. Borstade och kratsade ur hovarna. Hade planerat in en vilodag för Dorado. Tänkte att jag skulle rengöra varenda pryl, men så det blev inte eftersom hungern tog över och jag omprioterade lite. Åkte hem och käkade.

Av Nina - 11 oktober 2009 18:52

Blir så less på detta ständiga regnande. Det har varit uppehåll mer eller mindre hela dagen och när jag bestämmer mig för att åka ut till stallet börjar det ösa ner. Det är så typiskt.


Har städat på eftermiddagen. Medan jag väntade på att golvet skulle torka slötittade jag på ett avsnitt av en realitysåpa på MTV. Den hette "the City". Det hände massor av spännande saker i denna såpa, så plötsligt hade jag sett ett helt gäng avsnitt. De hade nog ett helgmaraton. Kom på mig själv, kände mig onyttig och åkte iväg till Dorado.


När jag klev ur bilen duggade det lite lätt. Mockade och hoppades på att regnet helt enkelt skulle avta. Ha, det kunde jag bara glömma. Det bara ökade och jag fick moloket traska iväg och hämta in min sjöblöta kuse.


Bestämde mig för att borsta ordentligt, vi var blöta och kalla båda två. Beslutade mig för att inte rida. När jag borstat klart slutade det regna och jag skyndade mig att kasta på alla grejor innan min kalla kropp skulle ta över lusten att rida. Hoppade upp på hästryggen och skrittade fram. Red in på ridbanan och då var det som att någon öppnade himlen igen. Red i alla fall. När jag kom in var jag blöt och otroligt kall.



Av Nina - 10 oktober 2009 19:09

  


Detta var vad som mötte mig när jag klev in i Dorados box i morse. Suck. Just nu är det inte kul att ha vit häst. Han släpper hår, vita små hår som syns överallt. Med kylan så har bajsfäckarna en tendens att komma oftare. Undra varför? Är det för att man sover skönt i dem? I alla fall så tog jag på en ren grimma för att försöka släta över alltihopa.


När jag fodrat hästarna tog jag en promenad med Nemo. När jag kom in igen var vi stelfrusna, det var riktigt kallt i morse. Tog ut hästarna, alla utom Dorado. Började städa, mocka och sedan sopa i varenda vinkel och vrå för att få tillbaka värmen. Gjorde iordning Dorado och tog ut honom på en ridtur på banan. Det gick betydligt bättre idag än igår. Igår ville han bara springa, var spänd och riktigt tråkig. Louise hoppade samtidigt som jag red och Dorado kunde inte fokusera på sitt eget. Han blev bättre mot slutet och idag tackade jag min lyckliga stjärna för att jag inte gav upp och gick in igår. Red honom lång och låg för att få honom avslappnad.


Städade undan alla sommar- och regntäcken och hängde fram ländtäcken, ridtäcken, innetäcken, utetäcken och alla var de i olika tjocklekar. Fixade rena prylar och tog hem allt smutsigt på tvätt. Fyllde på foder och städade iordning i sadelkammaren. Lindade upp alla benlindor och plockade in rentvätten som jag kört runt med i bilen i flera veckor.


Var helt slut när jag kom hem. Duschade och fortsatte sedan att stöka. Plockade fram vinterstallkläderna och städade undan alla tunna sommarkläder. Det var tråkigt på flera sätt, men mest för att nu är sommaren över...på riktigt.



Av Nina - 9 oktober 2009 07:05

Veckan har rullat på i ett rasande tempo. I tisdags släppte vi ihop den nya hästen tillsammans med våra små, söta. Det gick bra. Den nya hästen är ett sto och blev genast intresserad av Dorado. Han verkar vara riktigt het för han behöver bara visa sig så blir alla ston på gården brunstiga. Jag förstår att han är lite spännande och hur stona känner sig, inte varje dag man får se en vacker, eldig spanjor Cool. Hopsläppet verkar i alla fall fungera och alla hästarna är glada. Det är vi ägare också för den delen.


Hade höggravida Milla med mig till stallet igår. Hon skulle fått sin lilla knodd redan i lördags, men det har fortfarande inte hänt något. Hon fixade höpåsar, sopade och höll igång. Hotade till och med med att hon skulle komma med och mocka i morgon om det inte händer någonting snart. Verkar som att någon börjar bli lite less på att vänta. Om jag ska vara riktigt ärlig så ledsnade jag på att vänta för flera månader sedan. Är ju som att gå och vänta på tomten, skillnaden är att han aldrig kommer.


Vi longerade Dorado. Han var lite trött igår eftersom han just nu släpper päls. Det bara rasar. Men så typiskt Dorado så gick det över så fort han fick komma till arbete. Han sprang glatt på och gjorde precis det han skulle. Vilken underbar häst jag har Skrattande.


Nu ska jag ta en morgonpromenad med Nemo. Ha det gott allihopa!



Av Nina - 5 oktober 2009 21:47

Vissa dagar är så innehållsrika och intensiva att de är svåra att ens få ihop dem i huvudet. Sitter nu i soffan med Nemo sovandes i famnen, mina ögon är supertrötta och resten av kroppen verkar även den vänta på att få falla i dvala. Ska i alla fall försöka sammanfatta min stalldag.


När jag kom ut till stallet var Dorado redan inne. Han var det av en anledning, har väntat på hovslagaren som blev någon timme sen. Det verkar dock inte gått någon nöd på min vän, han har fått mat och förmodligen haft saker att titta på mellan måltiderna. Var besviken på skoningen idag. Dorado är lite speciell i fötterna. Han behöver bli kort i tån för att inte snubbla fram när jag rider. Det är inte kul att sitta på en häst som håller på att dråsa i backen lite då och då. Han trampar av sig skor stup i kvarten och det retar gallfeber på mig. Nu blev det dock som det blev och det var inte annat göra än att betala och se glad ut.


Gjorde iordning min stjärna och tog med honom ut på ridbanan. Någonting som är positivt med att rida en häst som stått inne hela dagen är att det är det mest spännande som hänt på hela dagen vilket göra att man anstränger sig till sitt yttersta. Det kan man säga att Dorado gjorde. Han gjorde allt jag bad om, hela tiden.


Efter att vi ridit i ca 30 minuter så fick vi sällskap på ridbanan. Det var ju ingenting konstigt med det. Det konstiga var de skuggor som kastades från den hästen. Ja, fy de var läskiga. Ens egna skuggor hänger trots allt fast i fötterna och det är någonting som alltid hänger med en. Någonting som man gärna gör sig lite extra vacker för, för då blir skuggan också vacker. Att det däremot kommer en skugga mot en som tillhör någon annan, det är läskigt.


Ropade in en tidig julklapp till mig själv på Tradera idag. Det var ett par superfina röda ridbyxor. Hoppas de är lika fina när de väl kommer och att de sitter bra.


Pratade med pappa idag, det hade snöat hemma i norrland i natt. Härligt att få den första snön.


Nu ska jag käka kalaspuffar och mjölk samtidigt som jag kollar "Roast på Berns".

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards