Min spanjor Dorado

Alla inlägg under december 2009

Av Nina - 14 december 2009 20:21

Blir så superduperglad när dessa underbara flingor singlar ner från himlen. Det blåser kallt, men det gör ingenting. Det blir så otroligt ljust ute. Dorado var riktigt pigg, fick galoppera en del, sedan blev det bättre. Red inte så länge eftersom jag fortfarande har ischias i ryggen, börjar bli riktigt irriterande. Har dessutom dragit på mig en snorförkylning.

Av Nina - 12 december 2009 18:38

...de är inte många men allt räknas när man fått vänta så här länge på att se ljuset. Vill ha lite julstämning nu! Måste ha snö och julmusik. Lyssnade på Ronan Keatings album "Wintersongs" i morse, riktigt bra musik. Det började frysa på lite igår, tyvärr så blåser det väldigt kallt. Jag hade morgonfodring i stallet. Var skönt att komma ut en sväng i skogen. Det var till och med skönt att känna vinden isa i kinderna. Det är så lyxigt att få rida när det är ljust. Kunde dock bara skritta eftersom jag fortfarande har känningar av ischiasen. Men det bryr jag mig inte om, är så glad för att jag äntligen kan rida igen! I morgon ska jag rida Flisan. Milla ska komma med mig ut i stallet och rida för första gången sedan hon fick Emilia. Hon ska få äran att låna Dorado :) Vi ska rida ut i skogen.


Läste på Saras blogg att Laban kommer åka hem igen om han inte blir såld. Han är superbillig nu 125.000 kr! Önskar så att jag hade de pengarna, han är helt otroligt vacker. Sen så är det ju en fördel om vi kommer överens också :) Titta in på www.pepinopre.com om du blir nyfiken på honom.


Nu ska jag slappa framför tvn, ska käka lite cheese doodles och dricka Trocadero.

Av Nina - 10 december 2009 20:56

Nu har jag äntligen kunnat rida. Har inte ridit på 11 dagar. Kunde inte sitta ner men det gick att rida lätt så jag körde lite övningar i skritt och travade lite. Han är helt otrolig min häst, det kändes som att det var i går jag red. Han var inte ens het.


Tog på Dorado hans nya ulltäcke. Tänkte låta honom sova med det på, men ångrade mig. Han fick på sig de använda täckena igen. Jag börjar jobba sent i morgon och planerar att åka ut och rida tidigt. Inte kul att komma ut och se sitt nya täcke fullt i skit den tiden på morgonen. Det var därför jag tog mitt förnuft till fånga.


    

Av Nina - 5 december 2009 12:35

Världens vackraste Furre finns nu som januaripojke i VM-almanackan! Han är såå vacker. Min drömhäst, efter Dorado då förstås :)


  


Läs mer om almanackan på: http://www3.ridsport.se/Evenemang/WEG2010/Nyheter/2009/HangVM-aretpavaggen/

Av Nina - 5 december 2009 12:06

Steg upp tidigt och åkte ut till stallet. Känns så skönt att kunna röra sig igen. Känner bara lite ont i ryggslutet men det beror förmodligen på inflammationen som inte läkt ut riktigt ännu. Längtar sååå otroligt mycket tills jag kan rida igen. Får tyvärr längta några dagar till. Fick longera idag. Dorado var helt galen, överskottsenergin bara kröp i kroppen på honom den riktigt pyrde ut genom porerna, öronen, näsborrarna och framförallt hovarna. Han är så rolig, ska alltid försöka skärpa sig fast han håller på att krypa ur skinnet.


  


Diesel springer i hagen och stojjar lite. Det är kul tycker både Dorado och Diesel. När Dorado äntligen sprungit av sig kommer han till arbete. Tyvärr har han lagt en hel del päls och svettas helt otroligt mycket när han anstränger sig.  


        


När vi var färdiga hade Dorado lyckats trampa på sig själv. Han lyckas alltid få broddtramp på de mest konstiga ställena. Höger framben, men inte där man tar för givet att det ska vara. Hmmmm....


  

Av Nina - 4 december 2009 09:14

Vaknade i morse och det kändes som att jag vaknade upp ifrån det döda. Helt otroligt, jag kan röra på mig! Självklart känner jag av min ischias, men det är helt otroligt att kunna färdas utan att ha känslan av att någon kör in en kniv i ryggen för varje steg jag försöker ta.


Nu ska jag ta en morgonpromenad med Nemo. Sedan ska jag kolla med Milla om hon vill motionera lilla Dorado. Vågar inte riktigt rida ännu. Kanske kan longera i morgon. Det skulle vara helt ok att kunna sköta ruljansen på egen hand. Är lite jobbigt att vara beroende av någon annan, att hela tiden måsta be om hjälp med allt. Jippi, jag älskar att vara frisk!

Av Nina - 2 december 2009 10:44

Känns som att jag mest ojjat mig de sista blogginläggen. Men så kan det vara ibland. Nu sitter jag här lite försiktigt på soffkanten medan jag skriver. Min ischias har ännu inte gett upp. Fick åka in akut i måndags. Fick ett gäng med piller och en spruta i rumpan. Det kändes kan jag lova men det var det värt.


Känner mig så stolt över mig själv för att jag ringde Milla och bad henne komma med mig till akuten, jag är superdålig på att be om hjälp. Tror jag var rätt så desperat. Vi fick 4,5 timmar kvalitetstid med varandra. Det var kul, även om det kunde varit under bättre omständigheter. Vi hade båda tagit svinsprutan tidigare under dagen, jag hade inte en enda biverkning av den (förutom lite illamående som gick över så fort jag kom ut och fick friskluft) medan Milla frös och hade feber. Kändes lite taskigt att hålla henne vaken till 3.30 på natten.


Jag fick hjälp av Ulrika med Dorado igår. Hon är så gullig. Behövde inte ens fråga, hon bara gjorde det. Hon messade sedan att allt var klart. Så lyxigt. Så jag kunde somna om. För sova var ungefär det jag gjorde igår. Käkade tabletter och sov. Var upp fyra gånger under ett dygn och det var bara för att kämpa mig ner för alla trappor för att rasta lilla söta Nemo. Han tycker det är en höjdare att jag är sjukskriven, då får han vara med mig hela dagen. För Nemo är att sova att umgås :)


Det är lite psykiskt jobbigt att gå ut eftersom det är sol och några minus, har därför frysit på och är värsta bästa ridvädret. Ingen lera. Har broddat min häst när jag skodde honom, det var bra gjort tycker jag. Nu slipper han halka runt.


Messade just Milla, vi ska åka ut till stallet tillsammans. Just nu ska jag försöka ta mig i kragen och åka till apoteket, ska hämta ut lite mediciner. Känns tråkigt. Onödig utgift. Kan göra så mycket roligare saker för de pengarna.

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards