Min spanjor Dorado

Direktlänk till inlägg 24 februari 2011

Sista kvällen med Dorado

Av Nina - 24 februari 2011 21:22

Usch, vilken jobbig kväll. Var ut till Dorado. Borstade honom ordentligt. Drog loss all löspäls och glansade både manen och svansen. Nu kan jag i alla fall skicka en ren häst till himlen. Med tanke på att han någon dag ska möta mig och bära mig när det väl är min tur så vill jag ha en ren och fräsch häst att sitta på.


När jag putsat och groomat i nästan en timme bestämde jag mig för att ta ut honom i ridhuset för att låta honom trava runt lite. Hade ut honom igår och då var han så fin att det riktigt värkte i hjärtat. Jag gick in med honom i det lilla ridhuset idag. Det var tomt så jag släppte loss honom. Han är rolig för han följer alltid efter mig som en hund. Jag brukar longera utan lina när jag är ensam. Han går på en volt runt mig och lyssnar på mig hela tiden. Jag lät honom gå i höger varv, det är det varvet han ser bättre ut i. Jag kunde snabbt se att gårdagens travrunda i ridhuset ställt till det för honom. Han tog korta, korta steg med bakbenen och han var ordentligt halt i vänster bak. Jag provade att trava honom i vänster varv också men han uppförde sig som vanligt väldigt konstigt i det varvet. Han liksom lägger hela sin tyngd på frambenen och lutar sig innåt så det ser ut som att han ska tippa omkull.


När jag skrittade av honom så lekte vi följa John, Dorado är så otroligt bra på den leken. Han orkade dock inte leka så länge så han stannade vid dörren och väntade på att vi skulle gå in.


Jag tänkte att jag skulle rengöra och plocka undan lite av grejorna men jag orkade inte. Känns som att det inte gått upp förrän idag vad det egentligen är jag måste göra i morgon. Klockan 9.30 ska vi vara på Strömsholm och det gör så ont bara av att tänka på att jag ska måsta lämna över min drömhäst, att måsta släppa taget. Det känns så orättvist och jag vet inte hur jag egentligen ska orka se honom gå iväg med någon annan och veta att han ska avsluta sina dagar. 


Det var inte alls så här det var tänkt. Det känns otroligt hårt att avliva en häst som bara är sex år gammal. Det känns dessutom helt fruktansvärt att veta att jag kommer att mista min bästa vän. Alla pengar i hela världen kan inte hjälpa mig. Det jag förlorar i morgon kommer inte gå att ersätta.

 
 
Johan

Johan

24 februari 2011 21:58

Tänker på dig Nina
Även om det är jobbigt ska du veta att det du gör är helt rätt.

http://www.godisgris.se

 
Evisen

Evisen

24 februari 2011 22:05

Åhh Nina! Skickar kramar!

http://www.metrobloggen.se/evisen

 
Ingen bild

Kryddan

24 februari 2011 22:33

Det blir en hård dag imorgon för dig, men du har ju inget val. Kram!!

 
Ingen bild

Jenny

25 februari 2011 00:34

I livet går man på en rak väg men emellanåt så blir den slingrig och ibland så delar sig vägen där vi ibland måste ta hårda beslut och låta en underbar vän få gå åt ena hållet och själv fortsätta åt andra hållet. Emellanåt behöver vi inte ta de besluten för livet gör det själv. I detta fall låter du dorado få gå in i frid och ingen smärta ha. Han kommer att trivas där han är men kommer även sakna dig. Men senare då du själv står vid en ände kommer du och han att träffas igen

 
sophie / Finesse & alla hästar .

sophie / Finesse & alla hästar .

25 februari 2011 08:01

Tycker JÄTTEsynd om er båda två!
Jag kommer nog också snart till den här situationen med nån av våra gamla hästar, man vet inte vad som kan hända, Lycka Till!

http://allroundryttare.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Annie

25 februari 2011 08:27

Åh vännen
vad ska man säga mer än att jag o Bandi tänker på er. Lyckans Dorado som har just dej Nina!
glöm inte det du är hans hjälte!!
många stora o varma kramar
Annie o Bandido

 
Ingen bild

Anette

25 februari 2011 09:39

Ååh vad långt borta man är såna här gånger! Blir så ledsen och skulle vilja ge dig en stor kram. Det är aldrig roligt att behöva ta dessa beslut, jobbigast för oss kvar i detta liv. Dorado kommer ju få det bra, ett bekymmersfritt liv på de evigt gröna ängarna - tillsammans med våra tidigare trogna springare. Kram på dig!

 
Ingen bild

Helena Ågren

25 februari 2011 11:27

Tänker på dig vännen. Måste vara helt fruktansvärt. Du får mysa med Emilia idag och kramas med Milla. Kram från Stockholm

 
Sara

Sara

25 februari 2011 19:44

Hej Nina!
Jag är sååååå hemskt ledsen... Fina fina Dorado och stackars stackars dej... Jag brukar följa din blogg och har ju läst innan att han har haft problem. Men nu har jag inte varit inne hos dej på några veckor och fick en chock när jag såg på FB! Kram på dej! Fy vad gräsligt. Det är ju en ovanlig diagnos och inget som du kunnat påverka på något vis. En klen tröst dock. Ring mej gärna om du vill prata eller om jag kan hjälpa dej på något vis!
Ledsna hälsningar, Sara

http://www.pepinopre.com

Nina

25 februari 2011 19:51

Tack Sara! Det är så fruktansvärt. Försöker göra mitt bästa med att intala mig själv att jag gjort rätt och att han har det bra nu.

 
Ingen bild

Ulla

25 februari 2011 20:14

Vet inte vad jag ska säga för att lindra din sorg... Har följt din blogg ett tag och läst om de broblem Dorado haft. Men mina tankar är hos dig och förhoppningsvis kommer din sorg att lätta så småningom och du kommer att minnas alla goda stunder ni haft tillsammans. Du gjorde ändå det rätta för honom!

Kram, Ulla

 
Therese

Therese

25 februari 2011 21:46

Vet inte vad jag skall säga Nina. Har följt din blogg men inte varit inne på ett tag förrens idag. Är så ledsen för din skulle och sänder alla stykrekramar och tankar jag har till dig även om det inte kommer hjälpa dig i den sorg du nu måste gå igenom. Finns verkligen ingenting att säga förutom Vila i frid vackra Dorado
Kramar från Therese

http://www.srpre.com

 
Ingen bild

Maria

25 februari 2011 22:01

Hej Nina,
Jag vill bra säga att jag är hemskt lessen att du har fátt ta bort din fina häst. Det känns fruktansvärt nu men sen kommer du känna en lättnad att det är över och att du har gjort det rätta.
Varma hälsningar
Maria, Mallorca

 
Ingen bild

Nina

25 februari 2011 22:59

Tack för alla fantastiska bloggkommentarer. Blir otroligt rörd av alla vänliga människor som finns där ute. Visste inte att så många följt mig och Dorado. Ni som funnits med hela vägen vet hur jag svävat mellan hopp och förtvivlan. Den dagen jag var tvungen att inse att hoppet var ute var en fruktansvärd dag. Idag har det dock gått bra. Allt gick lugnt och stilla. Dorado somnade snabbt. Nu är det bara min egen sorgebearbetning kvar. Tårarna rinner så fort jag är ensam men det måste väl få vara så ett tag.

Kram på er mina vänner.

 
Ann-Britt

Ann-Britt

26 februari 2011 15:05

Ta hand om dig nu och jag hoppas du får en bra resa norrut!

http://www.gustavsborgpre.bloggplatsen.se

Nina

26 februari 2011 18:03

Tack! Blir skönt att komma hem till Norrland.

 
Ingen bild

jossan

26 februari 2011 15:36

du får behålla alla fina minnen och se till att han inte kunnat få en bättre matte.
kram

 
Ingen bild

Lejonhjarta

26 september 2011 15:54

Shit... jag brukar inte vara blödig av mig och bryr mig egentligen väldigt lite om hästar. Men jag läste inlägget och gissa vad... jag fick svälja hårt och kände hur ögonen vattnades. Fint skrivet och jag kunde leva mig in i er relation och känna smärtan du hade i februari genom ditt inlägg. Fortsätt skriva!

Nina

26 september 2011 20:47

Tack! Det var väldigt snällt sagt :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina - 4 april 2023 19:46


Idag fick vi äntligen ett genombrott, Cielo och jag. Från marken dock, men äntligen förstod mitt tuffetåg att det mesta vi gör blir bättre om vi tar ner tempot en aning. Det svåraste jag försökt mig på är att försöka få oss båda att tänka om. Att län...

Av Nina - 27 januari 2023 19:03


Det är fredag och -4 grader ute. Är strax på väg ut i stallet. Underbara fredag. Är någonting speciellt med att veta att jag inte behöver stiga upp och åka iväg i morgon. Jag kan stiga upp och släppa ut hästarna för att sedan krypa ner under det varm...

Av Nina - 25 januari 2023 19:29


När Libero dog så dog en del av mig. Är svårt att förklara men jag hade under så lång tid svårt att hitta tillbaka och jag har fram till denna jul, två år senare, äntligen hittat hem igen. Jag känner äntligen mig glad över att vara i stallet och har ...

Av Nina - 19 januari 2023 23:04

Känner mig så otroligt nöjd. Det har varit mycket hästaktiviteter för oss den sista tiden. I lördags var båda barnen med på käpphästtävling. I söndags red Hugo lektion och idag fick han både rosett och plakett från det hästbingo han deltagit i under ...

Av Nina - 5 januari 2023 14:25


Idag har Hugo äntligen fått ihop alla bingobrickor till hästbingot. Han har fått fundera på vad han ska hitta på för aktiviteter till varje moment och sedan har han tränat för att klara de olika momenten innan jag filmat dem. Idag skulle det vara en ...

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards