Min spanjor Dorado

Alla inlägg under augusti 2011

Av Nina - 9 augusti 2011 18:41

Sitter här och njuter av en smootie. Självklart baserad på sojamjölk. Har blandat i blåbär och hallon. En riktig c-vitaminkick med andra ord. Underbart gott är det i alla fall. Har även kokat mig en kopp med te. I tevattnet ligger en påse vitt hallonte som jag spetsat med färska myntablad. Jag bara lyxar mig denna tisdagkväll.


  


Nemo pockar på min uppmäksamhet. Han är smått uttråkad. Vi var precis ut och skulle kasta lite boll. Vi hann bara tre meter innan åskan började att mullra och regnet öste över oss. Vi får helt enkelt vänta ett tag. Sitter och piffar lite med min webbutik. Var ett tag sedan. Ta gärna en titt.


http://630338.spreadshirt.se/

Av Nina - 8 augusti 2011 22:26

Nina överlevde första arbetsdagen efter semestern. Nu är det bara fyra dagar kvar till helgen. Hon har påbörjat en ny skiss, den passar in på både henne och solen. De har en del gemensamt. De har lika mycket energi båda två. Solens energi kan man däremot ha användning av. Ninas energi den kommer ut ur öronen på henne om hon inte hinner göra av med den på andra osmidiga sätt först.


 

Det finns otroligt många sätt att tala om att man glömt betala för en vara när man är på affären. Man kan försiktigt smyga tillbaka och prata med kassörskan eller bara påkalla dennes uppmärksamhet på ett diskret sätt. Det är dock inte Ninas melodi. Nä, för Nina hon skriker i högan sky.

- Jag har stulit vindruvorna! Viftar med påsen och glömmer helt bort den delen som handlar om att man kan vara en aning diskret i alla fall. Hon rusar tillbaka till kassörskan och kastar fram pengarna i handen på henne samtidigt som kassörskan tar betalt av en annan kund. Kunden får tillbaka sin växel och Nina som är aningen uppspelt stjäl inte bara vindruvorna. Nina stjäl även den andra kundens växel. Tar det slut där? Nä, det gör det inte. Nina hävdar sedan att det visst är hennes pengar. Hon håller krampaktigt i kronorna tills kassörskan snällt säger:

- Nu kommer dina pengar.



Av Nina - 7 augusti 2011 22:33

Från och med i morgon startar det en ny termin på jobbet. Jag firar det med att göra om lite i min blogg. Har bytt bakgrund, fixat ny header och bytt presentationsbild. Jag har tänkt göra det en längre tid men det har på något sätt känts som att jag i och med detta städade undan Dorado för gott. Minnet av när jag stod där gråtande med bara en grimma kvar i handen är fortfarande alltför tydligt. Valde därför att ha med honom i min header för att försöka komma ihåg de bra stunderna. Jag vill komma ihåg allt det bra och hur mycket jag älskade min vän. Jag vill att det goda ska tränga igenom det sorgliga. Jag har därför valt att fortsätta kalla min blogg för "Min spanjor Dorado". Det var trots allt där det började, med Dorado. Det var han som gjorde att jag började blogga och nu är jag riktigt glad för det. Jag har alla mina minnen och många av våra dagar tillsammans bevarade just här, i vår blogg. Jag kan gå tillbaka och läsa allt bra och mindre bra som hänt. Jag kan kolla bilder och snyfta lite. Han finns inte bara i mitt hjärta utan kommer alltid finnas med på ett hörn här, i vår blogg.


Nu måste jag försöka att komma i säng. I morgon är det arbete som gäller. Helt sjukt att fem veckor gått så fort. Jag saknar Norrbotten otroligt mycket och det känns som att jag har så många minnen därifrån denna sommar. Minnen som jag kommer att hålla kvar vid och tänka på om och om igen. Så tack till mina vänner och till mina föräldrar för att ni gjort min semester så underbar. Nu är det vardagen och de vänner som gör min vardag så speciell som gäller.

Av Nina - 7 augusti 2011 20:52

I morgon är det dax att gå tillbaka till jobbet igen. Det känns lite vemodigt. Tillbaka till rutinerna, ansvaret och de tidiga mornarna. Jag har verkligen hittat min tillvaro, det är skönt att vara ledig. Bara behöva tänka på sig själv, inte ta hänsyn till någon annan. Tyvärr kan det inte vara så i evigheters evigheter.


Jag måste säga att jag är lite besviken på min slappardag. Hade önskat att jag skulle kunna glida runt på min bräda i flera timmar. Jag har blivit så bortskämd med det fantastiska norrländska vädret att jag helt glömt bort att det faktiskt kan regna ibland. Tyvärr inträffade det på min longboarddag. Jag har sovit en hel del. Har varit supertrött. Nu däremot är jag pigg, väldigt pigg så jag kommer aldrig att kunna somna i kväll. Det tråkiga vädret har däremot medfört att jag har ett fantastiskt värorganiserat skafferi. Har länge tänkt ta tag i det men det har liksom inte blivit av.


Sitter här med lite dåligt samvete. Jag är inte en så vidare bra vän. Jag har varit helt uppslukad i mig själv idag. Har ritat och blir då helt okontaktbar. Kan inte annat än be om ursäkt till alla de som försökt då kontakt med mig de senaste timmarna. Jag bara blir så här när jag greppar tar i pennan. Då är det den som styr och hela världen utanför den bild jag ritar bara försvinner. Bilden jag arbetat med är klar i alla fall, även om den inte blev klar när jag önskat att den skulle vara färdig. Det ska bli spännande att se vad jag ska rita härnäst. Jag vet aldrig riktigt förrän pennan har landat på pappret. Jag har länge funderat på att försöka mig på att rita Saras svarta hingst Teddy. Någon gång ska jag våga prova. Hoppas det är snart. Skulle vara så spännande.


       

Av Nina - 7 augusti 2011 11:03

Tog en lång promenad med Nemo i morse. Vi sov länge och hann precis hem innan det började regna. Det är legalt att sitta i soffan och kolla tv när det är tråkväder ute. Jag har planerat att åka en hel del longboard idag. Trist att det blev regn. Men nu kan jag vara inne i stället och njuta av min home makeover. Jag har äntligen fixat klart här hemma. Det blev toppen med de nya röda stolarna. Känner mig så duktig. Fixade till och med ihop en ny fönsterlampa till köket och den fungerar!


I går var det min kompis födelsedag. Jag bestämde mig för att göra en skiss till honom. Tyvärr hann jag inte klart och den är fortfarande bara halvklar med massor kvar att göra :( Lite tasktig bildkvalitet eftersom jag fotade i går kväll när det enda ljus som kunde erbjudas var ljuset från lampan jag hade på skissbordet. Men du kan i alla fall skapa dig en uppfattning om bildens helhet.


 

Nu ska jag fortsätta att slappa. Inta ryggläge i soffan och kolla film. Ha en toppendag!

Av Nina - 5 augusti 2011 20:44

Jag köpte en apa till Emme när vi var på Parken Zoo. När vi sedan skulle titta på aporna så var det en liten apa som kom nära för att titta på Emmes apa. Peter höll upp den så han kunde ta sig en ordentlig titt.


 

Av Nina - 5 augusti 2011 20:22

Nu börjar jag att se ljuset i tunneln. Det är bara köket kvar på min extrauppgift som jag så enkelt skapade mig. Det är roligt att piffa och fixa. Jag har hittat så många fynd i alla lådor som jag haft i bokhyllan. Nu har jag ändrat min rumsavdelare och satt en stor och en liten expedithylla. Det blev riktigt bra, lite ljusare. Det kan behövas nu när det är bäcksvart på kvällarna. Huuu, det är jobbigt. Jag tog den höga rumsavdelaren och ställde den som hylla till lite olika saker som jag kan behöva när jag ska jobba. Min arbetsstation ser nu ut så här:



Älskar hästtavlan. Fick den av min älskade syster. Nu när hon såg hur fint den hängde så ångrade hon sig lite ;)


 


 

Jag hittade en gammal registreringsskylt i min kusins hölada. Den var bara för häftig. Skev, skamfilad och går inte att få ren. Jag frågade honom om jag kunde få den och det fick jag. Nu hänger den ovanför mitt skrivbord. BD är Norrbottens länsbeteckning   .


När jag äntligen! var färdig med vardagsrummet och hade burit ner allt skit som jag rensat ut ner i källaren eller i sophuset så började jag med hallen. Jag organiserade garderoberna och fixade en liten mysig hörna.


   

Texten köpte jag för flera år sedan. Hittade den i en låda. Den skulle suttit på hästtransporten men den passar bättre där den hänger nu. Bilder från köket kommer när jag är klar. Hoppas, hoppas att det är snart.




Av Nina - 4 augusti 2011 13:24

Började min morgon med en lång promenad och tog sedan en kopp vitt te ute på balkongen. Smakade på en av de mogna tomaterna och bara njöt av tanken på att denna dag skulle bli så lugn. Inte ett enda projekt var planerat och jag skulle bara satsa tid på att vara för mig själv. Behöver det ibland. Jag är egentligen en ensamvarg och detta har varit en intensiv semester.


  


Fick för mig att jag skulle åka till Ikea för att köpa en ny bäddmadrass till sängen. Har tänkt göra det länge men det har liksom inte blivit av. Duschade och åkte iväg. Väl där hittade jag massor av grejor och när jag kom till kassan hade jag plötsligt två kärror smockfulla med bra prylar till mitt lilla hem. Jisses! 


Jag bar och lastade in i bilen. Svettades, suckade och organiserade. Hur kunde det bli så här? Jag skulle bara ha en bäddmadrass. Förutom denna otroligt fantastiskt sköna bäddmadrass så fick mig nya röda, supersnygga köksstolar som passade utmärkt till mitt runda snygga köksbord. Jag kom på att jag skulle ha nya besticklådor, för dessa måste man byta ibland. De blir så äckliga. Kom då även på att jag skulle ha sådana smarta lösningar till kryddorna. Köpte lister som man bara lägger in i en av lådorna. Supersmart. Det innebär dock att jag måste organisera om hela köket. Suck. Jag köpte även en ny expedithylla. Den ska jag ha bredvid mitt nya bord där jag ska sitta när jag ritar. Bordet som jag berättade om igår, det som jag saknar en del till och därför inte kan skruva ihop. Denna lilla hylla medför inte bara arbete genom att jag måste skruva ihop den. Nä, se. Platsen den ska stå på är just nu upptagen av ett stort skåp. Det skåpet måste tömmas och bäras ner i källaren. Planen är att jag ska ha förvaring av lite smått och gott i det. Så bara den lilla hyllan medför flera arbetsområden; skruva, tömma och kånka ner skiten i källaren för att där sedan röja, åka till återbruket och sedan fylla på med de grejor som ska in i skåpet. Jag fyndade även en vit Lackhylla, den långa. Har en sedan tidigare, men den är någon brunaktig färg som jag inte kommer ihåg vad den heter. Den passar inte alls in hos mig. Köpte en ny matta till vardagsrummet. Sedan kom jag på att jag ska ha en hylla till min longboard så den inte står på golvet. Det är så drygt att hålla på och lyfta den varje gång jag dammsuger, vilket händer rätt så många gånger per vecka. Köpte en tavellist och några krokar som den ska sitta fast i. Det var en väldigt fiffig lösning så jag hoppas att det ska funka.


Nu har jag kommit på att jag hade behövt en ny spegel eftersom spegeln jag har i hallen inte rymms när jag ska hänga upp min longboard. Den är dessutom för ful för att ha på den väggen som jag tänkte ha den på i vardagsrummet.


Ja, vad säger man? Har man inte arbete så skaffar man sig? Tänk vad snurrigt det kan bli av ett besök på Ikea. Så har du ingenting speciellt för dig i några dagar framöver är du varmt välkommen att komma och hälsa på mig. Jag däremot, jag tror jag tar mig en glass, lutar mig tillbaka och betraktar bombnedslaget i min lägenhet.

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards