Min spanjor Dorado

Alla inlägg under april 2014

Av Nina - 15 april 2014 21:42

Libero gick över bommen som att han inte gjort annat! I morgon kanske jag vågar lägga ut två bommar. Hoppet återvänder. Allt går med rätt inställning, en ficka full med morotsbitar och en tjurighet som överstiger allt annat.

Av Nina - 13 april 2014 21:26

Oj, vilket liv det blev! Libero och cavaletti ska inte skrivas i samma mening. Men nu är det gjort. Terapi på hög nivå. Började med att gå med honom över en bom. Det gick bra. Han följde snällt med, i två varv. När vi kom tredje gången slog han i bromsen. Efter att jag lockat och matat honom med morötter så kom han äntligen med. Gick några gånger till och släppte honom sedan att gå på egen hand. Det löste han galant. Han fick trava och blev en aning speedad. Efter kanske tio varv gick det lite lugnare. Till han råkade smälla i bommen och flyttade på den. Reagerade inte just då. Reaktionen kom på nästa varv då bommen flyttat på sig en decimeter. Då var den farlig. En blodtörstig tiger som bara var ute efter att svälja en spansk ädling...hel. Det var fullt tumult och inget jag gjorde kunde få honom att tänka om. Efter ca 30 minuter hade vi närmat oss så pass att han kunde springa över bommen men oftast på sidan om, i full fart med mig hängande i longerlinan. Suck. Jag fortsatte att locka, berömma och säga skarpa nej när han lade i bromsen och kastade sig baklänges i ett rasande tempo. Till slut, efter många om och men samt några liter svett (hos mig) så kunde han gå över bommen i skritt, i båda varven.

Ser fram emot fortsatt terapiarbete i morgon med förhoppning om ett snabbare resultat.

Av Nina - 13 april 2014 19:11

Ett måste! Inte bara för syftet, kolla färgen! Måste ju synas att det är min baby :D Pippimönstrat! Jippi!

Av Nina - 13 april 2014 10:52

Har sorterat papper från ett år tillbaka. Många papper blir det. Speciellt när jag under året byggt stall, fixat ridbana och renoverat hus. Nu är allt snyggt i en pärm. Tråkigt jobb men skönt när det är gjort.

Till veckan MÅSTE jag ta tag i att göra ägarbytet på Libero i spanska stamboken. Har inte blivit av. Hur det nu är möjligt? Ska även ringa hovis och veterinär. Det är dags för nya skor och den årliga vaccineringen. Lika bra att passa på när jag är ledig. Cielo trampade av sig en sko när vi var ute i går. Ska slå på den i kväll. Han ska få vila idag. Gick hårt i går och förtjänar att få hagmys en hel dag. Libero däremot, han ska inte vila. Han är väldigt hingstig just nu (nä, han är valack sedan snart ett år tillbaka) och det enda sättet att hålla honom på mattan är att jobba honom. Då håller han sig lugn även i huvudet. Tänkte försöka bjuda in honom på nya saker så han ska få tänka lite. Har provat att låta honom gå över bommar men de var köttätande odjur så jag har bestämt mig för att lyckas denna gång. Ska träna honom intensivt så då borde det ge sig. Till veckan kommer Milla. Då får jag hjälp med tömkörningen. Det känns toppen! Längtar!

Nu väntar ett stall som vill bli mockat och en sadelkammare som vill bli städad. Huu, vilka aktiviteter jag hittar på denna söndag. Herrens vilodag ;)

Av Nina - 12 april 2014 20:56

Hade inga plastkycklingar att hänga i riset. Men jag hittade några fjädrar så det får duga.

Av Nina - 11 april 2014 14:26

Han har sovit så dåligt i natt. Han kröp in under täcket och lade sig mot min mage. Efter ett tag gav han upp. Babyn låg och sparkade honom i ryggen. Ungen sparkade oavbrutet så Nemo drog en lång suck, kröp fram från under täcket och däckade på Henriks kudde. Tog inte så länge så var han tillbaka under täcket igen. Men lutade sig mot min rygg. Jag vände mig om för att mysa med honom. Babyn satte fart igen. Sparkade på Nemo så han fick flytta på sig ännu en gång. Han somnade på min kudde, ovanför mitt huvud. Jag vaknade när väckarklockan ringde. Då låg han i fotänden. Nemo vaknade inte. Var tufft att få ut honom på morgonpinkning denna morgon. Han vägrade att komma med och ta ut hästarna. Han var så trött att han knappt orkade röra på sig. Stackars Nemo. Det här kommer att bli tufft.

Av Nina - 9 april 2014 06:28

Var riktigt varmt när jag kom hem från jobbet. Tog en lång promenad med Nemo och lapade sol.

Mockade stallet, drog fram Cielos vagn och tog in pojkarna. Hann aldrig iväg eftersom telefonen ringde. När jag väl kom ner till stallet så hade klockan blivit mycket och Cielo hade somnat. Gav dem mat och hoppade själv in i duschen.

Är på väg till jobbet, men drar på det ett tag till. Är inte alls sugen idag. Har sovit dåligt, vaknade redan klockan 4, har ont i kroppen och ögonen värker.

Längtar till jag ska få bli mamma. Ser verkligen fram emot det!

Av Nina - 6 april 2014 19:25

Ringde mamma under veckan. Beställde gräddtårta med geléhallon till idag eftersom det är min födelsedag.

I morse vaknade jag av Henriks "skönsång". Isak hade gjort ett grattiskort. Han förklarade att M före Nina betyder mamma, S före Isak betyder storebror, h framför Nemo betyder hund och P framför pappa betyder just pappa. Log för mig själv över rangordningen.

Jag valde att ta en sväng med Cielo när jag käkat frukost. Med manen och svansen full i spån travade han snällt med mig i vagnen. Blir så imponerad av min "lilla" häst, han är verkligen världens modigaste. Han vågade gå över bron med vattnet forsande under sig. Det tycker jag är häftigt. Han drog sin vagn så stolt och jag kunde njuta av solen och värmen.

När jag var nästan hemma såg jag mamma och pappa glida in på gården. Mamma hjälpte mig att sela av och ta ut hästarna. Det var tur för Libero var inte med på noterna, han är ännu en aning uppspelt efter fredagens tumult då Cielo rullade fast i boxen.

Henriks föräldrar kom förbi och vi fikade. Av mamma och pappa fick jag den här:

Har önskat mig precis en sådan! Har bara råkat nämna det till min mamma. Hon är så bra. Fick en ljushållare av Henriks föräldrar. Den passade superbra på vårt nya köksbord.

När vi fikat åkte vi iväg och tittade på Henriks hus och när vi kom hem igen kom Micke. Vi grillade lunch och när vi satte oss ner för att äta kom Jenny och Klas. Jag känner mig så glad för att de kom. Jenny är en av mina äldsta kompisar, men inte i ålder utan hur länge vi känt varandra :)

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards