Min spanjor Dorado

Alla inlägg under oktober 2014

Av Nina - 12 oktober 2014 20:31

"Nu har du ingen tjockmage Nina. Nu måste du ha flytväst".

"Jag sa ju att Hugo var hungrig. Jag vet allt om bebisar".

"Nina, du är ju Hugos mamma och jag, jag är hans storasyster. Visst är jag det?"

"Men det är ju min födelsedag, varför får Hugo paket?"

Av Nina - 12 oktober 2014 20:28

Min mommo hon säger inte mycket. Hon har inte riktigt koll på läget heller. Idag tog jag med mig Kotten och gick dit för ett besök. Hon spanade in Kotten och sa:
-Men se, lilleman. Vad söt han är.
Hon kunde knappt slita blicken ifrån honom. Hon pratade och log. Jag chansade och lade försiktigt ner Hugo i hennes famn. Hon höll ett stadigt tag och Hugo somnade. Hon gullade och tittade på honom.
-Är det Gösta, frågade hon?
-Nä, han heter Hugo.
-Hej Gösta. Hur gammal är han? Han är ju så liten. Så söt. Lilleman.

Min snurriga mommo. Hon levde verkligen upp för några minuter. Pigg, glad och pratade så vi alla förstod vad hon sa. Älskade mommo.

Av Nina - 11 oktober 2014 12:59

Blir så less på dessa djur! När jag kom till hagen tidigare i veckan så stod det en stor tjur och demolerade mitt staket. Blev helt vansinnig och sprang över ängen skrikandes högre än en brunstig ko. Tjuren blev livrädd när jag flaxade som en galning. Cielo hängde på, en superkul lek ju! Tjuren sprang för glatta livet med eltråden fast i hornen. Det bara sprutade staketstolpar och de hängde med en rätt ång bit. Lite kul såg han ut där han sprang, lite som en julgran. Hade inte riktigt räknat med att han skulle få så bråttom. Måste varit för att jag hade Cielo med mig :/ hela eftermiddagen ägnade jag åt att samla in och plocka stängselstolpar, stängseltråd och att bygga upp hagen igen. Älgen strövade runt nere vid sjön och Libero hade koll på den genom öppningen i lösdriftshallen. När jag berättade till Henrik vad som hänt så skrattade han gott och informerade mig om att det är brunst för älgarna nu så jag hade tur som inte retade upp den. Ja, det hade ju varit typiskt. Hade nog fått springa riktigt fort då.

Idag hittade Henrik lilla C på fel sida om staketet. Han hade bara ett halvt täcke på sig för den andra halvan hade blivit uppäten av mystiska bengaliska tigrar (som dock kommer från Spanien). Cielo försöker hela tiden att ta tillbaka ledarskapet men Libero håller honom kort. Så kort att ytan i hagen inte räcker till för dem båda och då måste någon gå ut. Är helt enkelt inte stort nog för dem båda! Och eftersom det är älgar på andra sidan tråden så vägrade Libero att lämna hagen, så den lotten föll på hans undersåte. Han gjorde det dock gladeligen, utan att protestera.

Nu ska jag ta mitt pick och pack. Ska åka med Hugo till Kalix för idag kommer Emme! Jippi!

Hugo visar hur moffa gör. "Jag sköt en älg och den var så här stor...mellan ögonen".

Av Nina - 10 oktober 2014 19:25

Av Nina - 9 oktober 2014 08:45

Av Nina - 8 oktober 2014 16:13

Å, vad jag älskar Libero! Han behövde verkligen min graviditet på sig att mogna och komma till ro. Idag jobbade jag honom på lina. Han bara går från klarhet till klarhet den hästen. Han var så fin och lydig. Lyssnade och var så otroligt vaken och uppmärksam. Libero gillar verkligen att jobba och på något sätt vill han liksom vara till lags hela tiden.

Vi tränade kommandon idag. Korta sekvenser och tydlighet. Det är så roligt att se min häst. Han som i början av sommaren äntligen kunde galoppera på en stor volt...i full fart. Idag bad jag om galopp, han fattade. Galopperade några steg och saktade direkt av på kommando. Dessa galoppsteg var inte på en gigantisk volt, nä de var på en helt vanlig volt. Han galopperade lugnt och metodiskt. Ville bara skrika av lycka. Att han dessutom just nu är väldigt lugn och tillfreds gör mig ännu gladare. Han blir mer och mer som Dorado, bara en flådigare version! Tror ni att jag är nå ridsugen nu eller?!

Hela tiden då jag var där så sov bästa Kotten i vagnen. Han snusade så sött i babyvakten.

Av Nina - 7 oktober 2014 15:59

Jag har fått en helt ny tillvaro. Jag har fått en babyvakt av min mamma och pappa. Bättre kan livet som småbarnsförälder knappast bli! Jag hör varenda andetag som Kotten tar. Jag hör när han pruttar. Jag hör bilarna nere på vägen. Ja, min babyvakt vaktar till och med Nemo så jag vet när han står och gnäller utanför dörren. Den spelar melodier så Kotten ska somna och tänder en nattlampa så han inte ska tycka att mörkret är läskigt. Men det ska ni veta att allt detta är bara en fjärt i rymden. Det bästa med min nya leksak är att jag i lugn och ro kan hålla på med hästarna.

Jag packade glatt ner min leksak i vagnen. Hämtade lite varmare kläder och till min stora lycka så har de 12 kg i babyvikt som jag tappat gjort susen. Kläderna gick på och jag kunde dessutom stänga dem, utan problem. Det ni, inte illa pinkat. Idag fick Cielo börja springa igång sig. Jag tömkörde efter vägen och longeringstömkörde lite. Oj, vad bra det gick! Han är så klok min lilla C. Den uppstudsiga pojken som han var för bara två veckor sedan är som bortblåst. Han gör nu sitt yttersta för att samarbeta. Hoppas, hoppas jag snart är så pass fräsch i kroppen att jag vågar sätta mig i vagnen bakom honom. Längtar så.

Jag avslutade med att lufta Libero. Oj, vad glad han blev! Sedan mockade jag lösdriftshallen och fixade snyggt runt höbalen. Noggrant övervakad av Libero. Han har koll på sin flock.

Vill avsluta med att säga tack, mamma! Du vet precis vad jag behöver och du är verkligen den bästa mamma man kan få. Hoppas jag en dag blir lika klok som du. Tack vare dig kan jag nu både vara med babyn och leka med hästarna...samtidigt. Mitt liv känns helt plötsligt så mycket rikare och framför allt lättare :D

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards