Min spanjor Dorado

Alla inlägg under augusti 2010

Av Nina - 19 augusti 2010 22:05

Idag har jag räddat ett liv. När jag gick 5 kilometersrundan med Nemo så låg det en daggmask på asfalten. Först gick jag förbi den, tittade på hur den försökte ringla sig på den torra marken men utan resultat. Gick vidare. Stannade upp och vände plötsligt tillbaka till den lilla masken. Plockade upp den mellan fingrarna och lade den i jorden på sidan om vägen. Det kändes bra. Jag gick stolt vidare, uppfylld av lycka för att jag räddat en oskyldig liten daggmask från en säker död.


Hade ut Dorado på töm idag igen. Han sprang även idag med mulen en decimeter från marken. Han har inte fått tillbaka sitt påskjut i bakdelen och han har inget övertramp alls. Han är stel och tråkig. Ser att han har ont. Han vägrar äta sitt smärtstillande och jag har gett upp med att ge det till honom. Det hjälper ändå inte. Kastar som vanligt pengarna i sjön. Jag vet inte om jag orkar åka in till kliniken någon mer gång. Känns inte som att vi får någon hjälp. Ser att det inte är någon skillnad. Varken bättre eller sämre. Eller han får hela tiden nya symptom. Känner att jag är ledsen idag, blir ledsen av att åka ut till stallet och att varje dag konstatera att allt är skit med Dorado. Snälla veterinärer, gör en röntgen av nacken, lyssna bara på vad jag vill, det är min häst. Är det ingeting fel där så ska jag hålla igen käften för evigt, jag lovar. Då är jag öppen för era förslag och kommer inte att ifrågasätta er.

Av Nina - 18 augusti 2010 21:14

Har precis färgat håret, eller utväxten närmare bestämt. Tänkte jag skulle färga ögonfransarna också men där tog energin slut. Får fixa det någon annan dag. Det är väldigt smidigt att ha färgat dem, då behöver jag inte ödsla min dyrbara morgontid med att sätta på mig maskara ;D 


Nemo har också fått sig en omgång hos barberaren. Klippte av honom den långa pälsen. Inte för att den inte är fin utan mest för att den fångar alldeles för många fästingar som jag inte hinner se innan de fastnat. I morgon ska han få sig en svängom i duschen. Vilken toppenvecka det kommer blir för lilla Nemo...hehe.


Har inte aktiverat Dorado sedan i söndags. Hade ut honom på töm då men han hade inte ätit upp sitt smärtstillande så han var väldigt halt. Har låtit honom vila tills jag var säker på att han skulle vara lite bättre. Tog därför ut honom på töm idag. Han har ätit upp sitt smärtstillande varje dag sedan måndag. Har så tur att äpplena är i full gång. Har plockat äpplen i trädgården hos Ulrika och Anders och blandat i kraftfodret. Jippi! säger Dorado och tuggar på som bara den.


Han var dock inte fräsch alls på töm idag heller och när jag skulle trava så släppte bakdelen, han snubblade med framdelen upprepade gånger och höll nosen 1 dm från backen hela tiden. Såg ut som att han försökte avlasta bakdelen. Tog in honom till skritt igen, skittade lite och gick sedan in igen. Han får vila några dagar till innan jag provar igen.

Av Nina - 15 augusti 2010 20:39

Vill börja mitt blogginlägg med att gratulera Pepino PRE för deras fantastiska prestationer under Championatet i Danmark.


Tänkte idag blicka tillbaka till veckans klinikbesök. Dorado har akuta inflammationer i båda bakknäna. Han är 1 grad halt på höger bak och 1,5 grad halt på vänster bak. Florian gjorde även en neurologisk undersökning. Den visade ingenting. Det kändes skönt tycker jag. Jag ska nu tömköra honom i tre veckor. Den 3 september klockan 13.30 har vi återbesök på kliniken.


Jag satt med Ulrika på akuten i nästan fem timmar igår. Hon hade ramlat av sin lilla rodeohäst och skadat handen, riktigt illa. Hon kommer måsta opereras. Stackaren. När man sitter där och ska fördriva tiden så kommer man på så många bra saker. Jag delgav bland annat min plan för Dorado. Jag har bestämt mig för att ifall han inte blir frisk trots alla dessa besök till kliniken så tänker jag ställa av honom i 6-8 månader. Släpper ut honom på lösdrift. Det passar rätt så bra eftersom vi har en lösdrift på gården. Detta skulle dock involvera lilla Diesel eftersom Dorado behöver sällskap. Det var helt ok med Ulrika att släppa ut Diresel på lösdriften igen.


Jag berättade även om mina planer på att köra in Dorado. Det känns som ett roligt projekt. Speciellt med tanke på att jag inte vill rida just nu. Dorado har aldrig ramlat när jag tömkört eller haft honom på lina. Han snubblar/ramlar bara när trycket på ryggen kommer. Skulle därför vara roligt att pyssla lite med inkörning nu medan han bara ska tömköras. Då får vi göra någonting roligt tillsammans. Tyvärr kommer jag inte ha råd att genomföra projektet eftersom jag behöver både en sele och en rockard men pengarna till att investera grejerna existerar inte.


Jag var med Milla och Peter till Hälla igår, de köpte en cykelsits till Emme. Jag sprang runt och tittade på en Lifebike. De är så coola. Har kollat på en sådan cykel i två år men den är riktigt dyr. En Lifebike är en hybridcykel, den drivs med ett litet batteri och går hur fort som helst. Tog ut den på en provtur på parkeringen. Viiihhh! Det var det häftigaste jag varit med om i cykelväg. Tänk vad snabbt man skulle vara ute i Dingtuna. Skulle inte alls vara jobbigt att cykla till stallet då. Alla borde få prova att cykla på en Lifebike.

http://www.lifebike.se/


Nu ska jag äta mitt nybakta bröd, dricka varm choklad med skummad mjölk och kolla på "Förnuft och känsla". Ha en underbar söndagkväll mina vänner.

Av Nina - 13 augusti 2010 22:04

Lyckliga gatan du finns inte mer, du har försvunnit...

 

En av gubbarna som bor i hyreshuset bortanför mitt patrullerar här utanför. Han tror att han tillhör SWAT. Ropade fast mig när jag parkerade cykeln. Sa att det är bra att jag låser cykeln ordentligt. Han försökte få med mig på baksidan av huset, men övertydlig som jag är så fattade han att det inte kommer att hända. Han ville berätta hemlisar för mig. Jag förklarade vänligt men bestämt att jag inte vill veta. Självklart så brydde han sig inte om det så han förklarade läget i alla fall. Han hade ringt polisen, för nu är det mycket. Här händer så mycket konstiga saker. Han skulle patrullera hela natten, tills polisen behagade att komma. Han hade gamla Bettan med sig. Informerade mig om att han har tyngre vapen i lägenheten. Hmm, vet inte. Jag såg ingen bössa...

 

Han sa att jag inte behöver vara orolig han ska snart ringa polisen igen om de inte behagar dyka upp snart. När jag sedan gick ut med Nemo på kvällskissning så hörde jag honom prata i telefonen. Han bad dem göra som i Amerika och skicka hela SWAT-teamet. Han förklarade att här händer så mycket saker. Lamporna i trapphuset tänds men ingen kommer ut. Människor har fest, spelar musik, folk blir misshandlade. Ja, här verkar hända mycket och som han säger, det är ingen som ser någonting så allt hänger på honom. Inte konstigt att han måste patrullera hela natten.

 

Jag tycker dock att här verkar helt lugnt så han har helt rätt, det är ingen som ser någonting. Det är bara han som bryr sig.

Av Nina - 13 augusti 2010 21:57

Om du har stökigt hemma, gör så här:

1. Skapa en mapp på datorn.

2. Ge mappen namnet "Stöket i huset."

3. Ta bort mappen.

4. Datorn kommer att fråga: "Vill du ta bort stöket i huset permanent?"

5. Klicka på ja- knappen.

6. Lägg fötterna på bordet, ta en drink och bara njut!

Av Nina - 12 augusti 2010 23:04

Fick Dorado med mig hem från Strömsholm även denna gång. Min lilla häst, halt och lytt, blev sprutad i båda bakknäna samt i vänster bakhas. Nu vill jag att alla håller tummarna för att min vän ska bli frisk. Vill även säga att veterinär Florian är världens bästa för han gillar min häst och säger alltid att han är fin, fin, snäll, snäll. Igår sa han att han tycker om min häst. Det värmer en hästflickas hjärta när det är fler än hon själv som gillar hennes ögonsten.


Återkommer med en mer detaljerad rapport någon annan dag.

Av Nina - 10 augusti 2010 18:54

Är hemma sent från jobbet och är strax på väg till stallet. Ska göra iordning inför morgondagens klinikbesök. Skrollade lite snabbt igenom dagens händelser på Facebook. Där hade min kusin skrivit "Visa mig din häst och jag ska berätta vem du är". Det inspirerade mig till att plita ihop dagens inlägg.


Om ordspråket skulle passa in på oss två så skulle det innebära att jag har taskiga höfter, knän och en trasig rygg. Det skulle även betyda att jag är en sådan som skulle må dåligt av att inte få röra på mig och då bli stingslig och lättretad. Det skulle betyda att jag trivs bäst på egen hand eller när jag får vara med min pålle. Ja, att jag helt enkelt håller mig på min kant och att jag är en bestämd individ som vill ha mitt space. Det skulle betyda att jag skulle försöka bestämma över alla andra virrpottor i flocken och totalt misslyckas. Mitt mål här i livet skulle vara att vara andra till lags hela tiden. Jag skulle även gilla att få beröm och jag skulle älska att arbeta. Att jag även lever på en vegetarisk kost vinner garanterat några pluspoäng ;D


Haha! Ja, se det stämmer. Vi är inte så olika trots allt, Dorado och jag.


Kram på er mina vänner.

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards