Min spanjor Dorado

Alla inlägg den 6 januari 2010

Av Nina - 6 januari 2010 22:13

...det är garanterat varmare än här! -26 i morse när jag kom till stallet. Garanterat myggfritt så att säga. Nog är jag norrlänning men lite måste jag få klaga på denna sörlandskyla. Brrr! Jag fryser! Så, nu gick det över. Börjar bli lite kinkig och överaktiv eftersom jag inte ridit på några dagar.


Blev länge i stallet i morse. Hade morgonfodring, drog mig för att stiga upp. Visste att det skulle vara kallt. När jag väl kom ut så fodrade jag hästarna i stallet och gick ut till lösdriften. Diesel låg och sov, när han tittade upp på mig var han helt frostig runt mulen och på ögonfransarna. Det matchade verkligen hans svarta päls :) Gav dem kraftfoder och krattade fram mer hö. Precis när jag skulle börja mocka så messade Anders att jag gärna kunde komma in och dricka en kopp varmt te eftersom han och barnen just satt sig ner för att äta frukost. De såg mig säkert där jag sprang ute på gården med mössan långt nerdragen och mitt annars svarta men nu frostvita hår. Jag tackade vänligt ja till erbjudandet och gick in för att kassera ut min kopp med te.


När jag kom ut igen tog jag tag i mockningen. När det var rent och snyggt gick jag för att hämta vatten. Självklart hade vattnet i mjölkrummet frusit och jag fick snällt hämta vatten i stallet. Det funkade i all fall, det visste jag. Hade ju fyllt på vatten till hästarna i stallet för bara en timme sedan.


Tog ut alla hästarna. Dorado såg lite förvånad ut över att även han fick gå ut. Han brukar alltid få rida på morgonen när det är jag som har morgonutsläpp. Men inte idag. Innan jag tog ut honom ur boxen så drog jag av mig vantarna och värmde mina alltför kalla händer under hans man. Älskar hästar med lång man, man kan dra nytta av den i vardagen.


Mockade och sopade i stallet. Släckte, drog igen dörrarna och halvsprang ut till bilen som stått på tomgångskörning några minuter. Den kändes lite varm i alla fall.


Nu är det kväll och jag sitter i soffan igen. Fryser och ryser när jag tänker på hur kallt det var i morse. Fryser även när jag tänker på att jag måste gå ut och ställa in timern till motorvärmaren i bilen.






Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards