Min spanjor Dorado

Alla inlägg under februari 2011

Av Nina - 14 februari 2011 23:04

Klockan 8.15 i morse blev allt plötsligt så definitivt. Veterinären ringde. Vi pratade länge och beslutade att han skulle kontakta försäkringsbolaget. Innan jag åkte ut till stallet på eftermiddagen var allt klart, fick veta att det är grönt med försäkringen och att jag nu kan fundera på nästa steg i allt elände. Skulle få papprena i veckan. Blir bara så ledsen när jag tänker på vad jag snart ska göra med min älskade Dorado. Min underbara häst. Jag vill hem. Ta med mig Dorado och bara smita ifrån allt. Tyvärr vet jag att det inte kommer att lösa det bekymmer som Dorado har. Ibland måste man bara ta sitt ansvar som djurägare, hur fruktansvärt det än må vara. 

Av Nina - 13 februari 2011 12:04

Underbara solsken!


      

Av Nina - 5 februari 2011 20:35

Har groomat Dorado ordentligt idag. Han har börjat att fälla sin vinterpäls för några veckor sedan och jag blir helt vit så fort jag stryker honom. Jag glansade manen ordentligt och borstade den försiktigt. När jag äntligen var klar så tränsade jag honom och vi gick på en promenad. Han tycker om att komma ut i skog och mark. Stannar och ser sig omkring så och då. Han är så söt.


Jag hade ut honom på lina i ridhuset igår. Vi promenerade först i 20 minuter så han skulle vara ordentligt uppvärmd. Släppte ut linan och manade på honom i trav. Han haltade på sitt vänstra bakben och ville inte trava. Jag bytte varv så han skulle ha det vänstra bakbenet utåt och då gick det bättre. Han travade på och jag lät honom galoppera också. Han galopperade bara ett varv och bröt sedan av till trav. Jag lät honom jogga på lite mest för att han ska få göra någonting. Jag vill gärna att han ska få röra på sig eftersom han har väldigt lätt för att bli tjock...riktigt tjock. Han har gått upp markant i vikt de senaste veckorna, sedan jag slutade att rida. Han får knappt någon mat men min ponny verkar klara sig bra på luft och trots det lyckas få en övervikt man sällan skådat. Han är dessutom otroligt uttråkad. Känner mig uppgiven. Vet inte vad jag ska göra. Kanske jag ska strunta i veterinärens ridförbud och hoppa upp bara för att han ska få lite stimulans. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Ser att min häst är olycklig och det är svårt att veta vad jag egentligen ska ta mig till. Tycker mig inte se att buttan hjälper heller. Han är ännu halt och ovillig att röra på sig. Vet inte om jag tycker det är någon idé att ge honom någonting som inte verkar ge honom någon direkt lindring. Jag skulle höra av mig till veterinären om tio dagar. På måndag har det gått en vecka men jag kanske hör av mig tidigare eftersom jag redan nu kan se att det inte är någon skillnad.


Denna lördagkväll har jag spenderat med att ta en lång promenad med Nemo. Sedan har jag kollat i Zaldikatalogen på nätet. Det finns så mycket fina prylar :) www.zaldi.com



Av Nina - 4 februari 2011 16:33

Denna vecka har gått så otroligt sakta. Jag har haft en ständig oro i kroppen och har nu äntligen börjat att inse att jag måste se mig omkring efter en ny häst om jag ska kunna rida igen. Min drömhäst är lilla Bailarino G och när man har honom som måttstock så bleknar många andra i jämförelse. 


Jag har bestämt mig för att köpa en hingst som jag dessutom ska behålla som hingst. Jag har även haft funderingar på ett sto, men jag vet inte. Jag är inte någon stomänniska. Import eller svenskfödd spelar ingen roll. Jag vill helst ha Yeguadablodslinjer.


Jag vill ha en fin häst som inte egentligen är så mycket för världen. Som Dorado ungefär. Viktigt för mig är att den har det rätta uttrycket, du vet; snälla ögon :) Vill även att den ska vara lugn, stabil och hanterbar. Den behöver inte ha något supersteg men den ska vara liten, kompakt och jag vill helst rida in den själv. Det enda som spelar en viktig roll i det här fallet är priset. Jag kan inte betala hur mycket som helst för en ny häst. Jag har surfat runt lite och hittat den ena hutlösa summan efter den andra. Jag har slagits av tanken om att jag ska måsta lämna PRE-hästen och gå tillbaka till att sitta på ett Svenskt halvblod. Men det lockar mig inte. (Ingenting fel med ett Svenskt halvblod men det är inte min ras. Har provat.) Om så är fallet så kommer jag inte att köpa någon ny häst. Då fortsätter jag att borsta på och promenera med den jag redan har.


Så har du något tips på hemsidor där man kan gå in och kolla runt lite på fina PRE-hästar. Skicka då gärna en länk. Jag behöver lite hjälp att komma igång. Och som vi alla vet så oftast när man har en plan för hur ens häst ska se ut och hur den ska vara så när det väl kommer till kritan och man väl får sitt nyförvärv så har man valt en häst som var precis tvärt emot allt man tänkt :) Så har det varit för mig varje gång.

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards