Min spanjor Dorado

Alla inlägg under april 2011

Av Nina - 10 april 2011 09:57

Har precis avslutat en underbar frukost. Havregrynsgröt med bär, banan och sojamjölk. Gött.


Tog ett arm, rygg och magpass på gymmet igår. Tränade ikapp lite eftersom jag varit lite på latsidan denna vecka. Det känns i kroppen nu. Tänkte köra ben idag. Men innan jag beger mig till gymmet så har jag lovat bilen att den ska få på sig aluminiumfälgarna och en ordentlig tvätt. Min bil är inte bortskämd med detta, den vet att den alltid kommer i sista hand. Jag har dessutom lovat att om det finns tid så ska jag låta dammsugaren och trasan göra ett besök. Men jag vet inte...tror tiden kan bli knapp ;)


Jag börjar nu att känna igen mitt liv. Jag har helt gått tillbaka till det liv jag hade innan jag köpte Dorado. Jag äter nyttigt, tränar och hinner satsa mycket tid på mig själv och de runt omkring mig. Det är ganska skönt. Jag anmälde mig på en lägenhet på Hemdal igår. Hoppas jag får den. Det var där jag bodde innan jag köpte Dorado. Jag bestämde mig dock för att flytta eftersom jag visste hur dyrt det skulle bli att ha häst. Nu tänker jag flytta "hem" igen. Det finns ingenting jag vill mer just nu. Det skulle vara att åka till Italien men det går liksom inte riktigt att jämföra :) 


Jag pratade med mamma igår. De kommer ner till påsk. De tar med sig hästtransporten hem. Tänkte packa ner alla hästgrejor i flyttlådor och skicka med dem också. Måste erkänna att jag är lite orolig för att någon ska bryta sig in i förrådet. Därför beslutade jag att göra detta. Om jag någon gång köper en ny häst så måste jag ändå hem och att hämta transporten.


Nu ska jag ner i förrådet och bära upp sommardäcken. Puh, hatar att kånka däck.



Av Nina - 9 april 2011 07:52

Har precis landat ändan i soffan. Nemo har rullat ihop sig till en liten boll och ligger i mitt knä när jag skriver. Han gillar datorn, det betyder i hans värld att jag kommer att sitta ner ett tag.


Jag ska putsa och feja lite här hemma idag. Det är sol ute och man kan tydligt se allt damm som måste utrotas. Emme, Peter och Milla kommer på besök idag. Vi ska fika lite eftersom jag fyllde år i onsdags. Vi käkade kinamat igår. Jag lekte med Emme och lärde henne att säga piss. Det är så lätt att lära henne nya ord. Det är bara säga:

-Emme, kan du säga piss. Då säger hon det. Skrattar man åt henne så säger hon det flera gånger.

Hon har även lärt sig att säga bajs. Hon går bakom ryggen på en när man sitter på golvet, böjer sig framåt och viskar det hemliga ordet i örat på en.

-Bajs. Ja, jag kan inte hålla mig. Jag skrattar så jag nästan dör.


Jag har tagit det lugnt med träningen i veckan. Har ont i ryggen samt i högra armen och en förkylning som spökar i kroppen. Det är förmodligen därför jag är lite allmänt dassig. Tränade måndag, tisdag och onsdag men torsdag och fredag fick vara vilodagar. Har inte bestämt mig för ifall jag ska träna idag. Ska ta tag i min städning först.


Jag hade förresten en fantastisk födelsedag. Jag fick presenter och grattishälsningar var jag än gick. Jag bara älskar att fylla år. Jag hade bakat och bjöd på fika på jobbet. Det var uppskattat.


Nu ska jag börja med det tråkiga. Ska bara klippa och duscha Nemo innan jag börjar med det allra tråkigaste...toan. 


Av Nina - 6 april 2011 06:27

Idag är det min födelsedag! Jag älskar att fylla år. Är inte en sådan som har åldersnoja, tycker att varje ålder har sin charm. Mina föräldrar hade skickat ett paket till mig som jag skyndade mig iväg och hämtade ut igår. Det var en Pippitröja! Har önskat mig en sådan i flera, flera år :)

Av Nina - 2 april 2011 16:32

Idag är det Dorados födelsedag. Jag kom på det när jag var på gymet. Jag tänker fortfarande mycket på honom. Har kommit på att jag fortfarande räknar fredagarna. Det var igår fem fredagar sedan han somnade in. Jag känner mig fortfarande väldigt ledsen och jag önskar att jag bara kunde köpa en ny häst och gå vidare. Men jag är inte där ännu. Jag har nu äntligen bestämt mig för att jag ska låta sommaren gå och om jag känner mig redo till hösten så ska jag ta tag i hästbiten. Hösten känns långt bort och jag hoppas därför på att jag ska kunna vara redo då. Att ha häst är inte en hobby, det är mer en livsstil. Jag har precis hittat mitt nya liv. Måste låta det gå ett tag för att inse att jag har tråkigt.


Jag vill helst av allt ha Bailarino. Han är min nya drömhäst och i min fantasi är han redan min. Jag tänker på honom som min i alla fall :) Det är konstigt att man kan beundra en häst man aldrig ens träffat så mycket som jag beundrar honom. Jag har beundrat denna lilla bruna häst i snart ett år. Det är lite kul när man tänker på det. Det bästa med honom är att han passar in så bra i mitt liv. Han är bara ett år vilket betyder att det kommer att ta ett tag innan jag kan rida honom. Jag har just nu inga ambitioner om att ha en häst som jag kan rida. Jag vill bara vara hästägare. Kunna borsta och stryka på en häst som jag vet är min helt egna och som jag kan försöka skapa den relation som Dorado och jag hade. Dorado var som en hund. Han följde alltid efter mig. Jag höll nästan aldrig i honom. Om jag gick så gick han bakom, om jag sprang så sprang han efter, om jag svängde så gjorde han samma. Han var så duktig på att leka följa John. Nu saknar jag det mest av allt. Att ha en relation med en häst. Att riktigt kunna se att jag betyder lika mycket för honom som han betyder för mig. Men hur det än är...så måste jag känna att jag är beredd på att bli hästägare igen. Att det är värt alla pengar som det trots allt kostar. Just nu ser det dock inte ut som att jag är redo och förmodligen kommer lilla B att försvinna mellan fingrarna på mig eftersom de spanska stuterierna fått upp ögonen för honom. Känns jobbigt men jag är glad för att han är så eftertraktad.


Jag pratade med min "smått" dementa mormor i morse. Hon är så rolig. Det finns inte mycket hon kommer ihåg eller har koll på men hon vet precis vem jag är och hon frågar alltid om Dorado. Idag frågade hon hur jag mår och ifall jag hittat någon ny häst ännu? Hon berättade att mamma sagt att jag har hittat den jag skulle vilja ha. Att den är liten, bara ett år. Mormor tyckte att det lät bra förutom att den var brun då förstås. Mormor verkar ha svårt att se mig med en brun häst, hon gillar mina vita :) Lite gulligt.


Jag köpte en Trisslott tidigare i veckan. Hoppades på en vinst. Vågade inte ens skrapa den på en gång. Väntade tills i morse. Vann inte en spänn, förlorade 25 kronor i stället. Kändes surt. Men vad säger man...i-lands problem? Tog tag i min dag. Klädde mig för att åka till gymet. Bestämde mig för att ta bilen. Packade in 4 sopsäckar med kläder i bagaget och svängde förbi Myrorna. Då kändes det bättre. Jag gillar att göra saker för andra. Då blir jag lycklig.


På onsdag fyller jag år. Mamma undrade vad jag vill ha i födelsedagspresent. Jag kunde inte komma på någonting eftersom jag alltid brukar önska hästgrejor. Hon sa att hon vet precis vad jag vill ha. Undra om min present är en liten brun skönhet med en liten bläs? Förstår ni hur jag har det? Slits mellan att vilja ha och sedan få panik bara av att tänka på att köpa en ny häst. Det är uppenbart att jag inte är redo att gå vidare.


Av Nina - 1 april 2011 17:30

Sitter på tåget till Stockholm. Ska träffa en polare. Vi ska käka kinamat och ta en öl. Blir ett bra avslut på veckan. Har inte orkat blogga eftersom mitt liv inte kretsar runt hästar längre och de som läser min blogg oftast läser den för just hästbiten. Har dock insett att det är min blogg och mitt liv och de som är intresserade läser :)Jag har under veckan fått veta att jag får tillbaka en och annan krona på skatten. Det brukar vara så när man har ett fett banklån på en häst som man tänkt leva med under en lång tid. Jag har tittat på lite olika resor. Tror jag behöver komma bort. Vill ut på äventyr. Känns som att det var så länge sedan. Jag funderar på om jag ska göra en nöjesresa eller faktiskt göra någonting vettigt för någon annan när jag ändå är iväg. Kollade lite olika volontärresor och att lära barn att prata engelska låter som min grej. Art undervisa är någonting som jag faktiskt är riktigt bra på. Skulle vara roligt att få undervisa de barnen som är så beroende av min hjälp. Ska fundera vidare.Ha en underbar fredagkväll!

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards