Min spanjor Dorado

Alla inlägg under april 2011

Av Nina - 24 april 2011 12:36

Jag spenderade min morgon i går med att packa undan Dorados grejor i flyttkartonger. Det var med tårar i ögonen jag ännu en gång blev tvungen att inse att jag är hästlös. Jag stuvade in alla grejorna i hästtransporten och i morse åkte mamma och pappa norrut. De tog med sig alltihopa. Jag vinkade inte bara av dem, jag vinkade av hela min tillvaro. Dorado är borta och jag måste inse att om jag ska ha en ny häst så måste jag göra en seriös sparplan. Även om jag inte vill ha en ny häst just nu så måste jag ha pengarna den dagen då jag bestämer mig för att ta tag i hästeriet igen.


Innan jag köper en ny häst så finns det andra materiella prylar som jag vill ha som jag ska köpa mig. Min drömbil är en Ford Maverick. Jag har nu hittat en sådan, jag har till och med reserverat den tills i morgon. Måste fundera lite. Det är svart, 4WD, automat, 3.0 V6. Det är i mina ögon den ultimata hästbilen. Jag kommer aldrig behöva stå och svära med hästtransporten fast i snödrivan eller på blankisen när jag MÅSTE iväg till kliniken.


Pryl nummer två är en longboard. Jag har önskat mig en sådan i nästan 10 år. Har bara aldrig tagit mig för att köpa någon. Den jag vill ha finns att kolla på här :

http://www.hollywood.se/sv/product/13443/midnight-light-complete-9-375-x-38-longboard#filter-4


Pryl nummer tre är en cruisercykel. Jag vet dessutom en sådan till salu just nu. Den är turkos med blommor och gula kaniner på ramen. Supersnygg! Det tar mig till pryl nummer fyra som är en hybridcykel. Men jag har redan två cyklar och därför måste jag verkligen fundera på vilken av dessa två jag behöver mest ;)


Pryl nummer fem är egentligen ingen pryl, jag vill byta ut stripsen på min hästtransport och sätta dit röda och gula (spanska flaggans färger). Skulle var skitsnyggt.


Pryl nummer sex har jag redan fått. En Pippi-tröja!


Pryl nummer sju är en tatuering. Har alltid tänkt att jag ska tatuera en yogaposition i nacken, typ krigaren eller någonting liknande. På senare tid har jag dock börjat att vackla. Vill nog hellre ha ett porträtt på axeln. Vill ha en bild av Dorado tatuerad på min axel. Någon som vet en bra tatuerare i Västerås/Stockholm?

Pryl nummer åtta är uppenbar. Det är en brun liten PRE-häst   Mitt mål!


I morgon kanske jag har två prylar från min måste ha innan jag dör lista ;)







Av Nina - 20 april 2011 16:07

Klockan sex i morse startade mamma och pappa bilen. De borde snart vara här. Vi har bestämt oss för att fira påsk här i Västerås i år. Passar mig utmärkt eftersom jag ändå ska åka upp den 4 maj då Pinoccio ska opereras.


Jag sitter här och lider i det tysta eftersom jag har grym träningsvärk efter gårdagens konditionspass på gymmet. Jag började med att löpa 15 min, sedan cyklade jag 30 min, avslutade med att köra crosstrainer tills jag var helt slut. När jag skulle kliva upp från soffan i går kväll, efter lite nattsuddande framför tvn, så trodde jag att jag skulle tuppa av. Har sådan träningsvärk i vaderna. Det är så hemskt att ha träningsvärk just där, speciellt när man behöver gå nerför sex trappor för att rasta hunden. Fick smörja på Ibumetinsalva för att kunna räta ut benen. Haha, tror bestämt att jag börjar bli gammal. Har dessutom haft otroliga ryggsmärtor i flera veckor nu. Vaknar på nätterna av att jag har så ont att det inte går att andas. I natt var inget undantag. Fick kräla mig upp ur sängen för att påbörja en två timmars vandring runt i lägenheten (med ruggig träningsvärk i vaderna). Tänk vad sjukt rolig jag måste sett ut. Det är tur att jag bor ensam. När timmarna gått och tabletterna kickat igång så somnade jag om en timme för att sedan cykla iväg till jobbet. Har varit till läkaren och tagit lite prover...igen. Känns som att jag inte gjort annat än sprungit där de senaste 3,5 åren (blev sjuk en gång när jag var på semester, var då jag köpte Dorado. För att hålla mig hemma helt enkelt) Det visade sig att jag hade lite taskiga värden så jag bränner mina muskler när jag tränar. Inte konstigt att jag har ont i ryggen ;) Mamma har bokat in mig hos kiropraktikern när jag kommer hem. Han brukar kunna fixa till mig. Ser verkligen fram emot det besöket.


Jag har spenderat min ledighet med att göra massor tråkiga saker som att tvätta, städa och möblera om lägenheten. Det tog mig en hel förmiddag och en hel eftermiddag att få till möbleringen, men nu är jag nöjd. Ja, herre jisses vad nöjd jag är! Har gjort lite roliga saker också :) Emme har varit på besök och vi har fikat på min balkong. Nemo har också fikat, han har fikat Emmes fika :) Tänk vad bra det är med barn, tycker han.


          

Bild 1. Te med citronmeliss och mynta. Värt att prova. Underbart för både mage och själ.


Bild 2 och 3. Nemo i lekparken. Väntar på att få smaka det Peter grillar.


Bild 4. Min middag. Pasta med pesto, körsbärstomater och avacado. Mums!

      

Av Nina - 20 april 2011 15:53

               

              Glad Påsk mina vänner!


Här har ni mycket intressant information. Finns säkert flera saker som ni inte visste sedan tidigare. Värt att titta på :D



Av Nina - 16 april 2011 18:09

Jag känner mig otroligt rastlös just nu. Påsken och ledigheten är här. Har längtat efter den och nu helt plötsligt så har jag kommit på att jag är uttråkad. Jag har surfat runt och kollat på resor. Försökte övertala min pappa att komma med och fjällvandra. Han avböjde vänligt men bestämt. Han har lite problem med sitt opererade knä. Typiskt. Jag får ta med min Nemo. Hehe, vad sur han ska bli. Jag fortsatte att surfa runt. Vill väldigt gärna åka till Italien, Grekland, Irland eller Skottland. Kan vara roligt att åka en vecka i sommar.


Med risk för att min mamma kommer att bli galen och lämna mig arvslös men jag känner mig mer och mer säker på att jag vill åka till Thailand i oktober. Jag vill åka på en riktig turistresa. Prova på att ligga på stranden och bara lapa sol. Har som aldrig provat på en sådan semester. Vet dock inte om jag klarar av att ta det lugnt i två veckor så lite äventyr skulle det förstås bli. Jag kanske inte kommer att hoppa från klipporna i djungeln, bada i sötvattnet, springa barfota i djungeln för att få ett foto på en varan eller dinera med lokalbefolkningen och smaka på det de har att erbjuda. Tror inte att jag skulle forsränna eller vilja bli biten av aporna i djungeln igen heller. Det gör väldigt ont. Man kan säga att jag mognat, jag har lärt mig av mina misstag. Jag behöver inte någon äventyrsresa, vill bara ha någon som fixar bananapancakes till mig som frukost och kvällsmat.


Jag kan även tänka mig att åka till Montana eller Nya Zeeland. Det skulle vara en upplevelse eftersom jag aldrig varit där och det skulle vara roligt att se någonting nytt.

Av Nina - 14 april 2011 19:19

Livet ska vara som för en fjäril en sommardag.

/Håkan Nesser


Jag har äntligen lyckats lämna in min cykel på reparation idag. Fick punkteringen, lamporna och växlarna fixade. Jag tog en promenad med Nemo medan de fixade cykeln. När jag kom tillbaka för att betala så fick jag betala 100 kr för alltihopa! Sjukt billigt! Det lönar sig att vara ung och snygg ;)


Lycklig som få, för att jag tjänat så mycket pengar, cyklade jag iväg till gymet. Solen värmde och benen trampade och trampade snabbare och snabbare. Det kändes som att jag var framme på två minuter. Skönt att äntligen kunna cykla, jag älskar att cykla. Att solen stekte gjorde att livet kändes ännu mer härligt!


Har inte hunnit träna varken tisdag eller onsdag eftersom det varit kvällsaktiviteter på jobbet. Först personalmöte och sedan skolrådsmöte. När jag parkerade cykeln såg jag att det var nästan tomt på parkeringen. Härligt! Det var inte alls lika mycket folk i gymet som det varit de senaste veckorna. Tänk vad det är bra med sol ;) Körde ett ben- och magpass. Oj, oj, oj vad stark jag var idag. Pressade magen så hårt att det kändes som att jag skulle kräkas ;)Stretchade och kände hur jag darrade i hela kroppen. Skönt att vara så trött. Jag hoppade på cykeln igen och styrde mot Coop. Handlade lite innan jag cyklade hemåt. När jag passerade Hemdal så kändes det att våren är här. Det luktade grillat hela vägen upp mot Malmaberg. Underbart!


Nu ska jag luta mig tillbaka. Käka en proteinbar och fortsätta att reflektera över vilken bra dag det blev idag :)

Av Nina - 12 april 2011 11:59

Nu har jag äntligen lyckats boka biljetterna hem till Kalix. Pinoccio ska opereras den 5 maj och jag hoppas, hoppas att allt går bra. Vi ska vara på kliniken klockan 8 på morgonen. Då ska han undersökas, röntgas och sedan opereras. Blir en tuff dag för en blödig matte.

Av Nina - 12 april 2011 06:45

Det finns mycket jag kan klaga på men när jag tänker efter så har jag det riktigt bra. När jag tog en promenad med Nemo i går så låg det en uteliggare på en parkbänk. Jag såg honom inte först så han skrämde mig ordentligt. Jag skyndade mig förbi. När jag kom in i värmen igen och kollat tv ett tag så började jag tänka på den stackars farbrorn på parkbänken. Helt ensam och förmodligen stelfrusen. Bestämde mig för att gå ner i förrådet och rota fram en filt till honom. Hittade bara en av Dorados gamla fleecefiltar. Ren men full av hästhår. Tog den under armen och smög ut i mörkret. När jag närmade mig parkbänken så såg jag att han låg kvar. Gick försiktigt fram och bredde filten över honom. Sprang hela vägen hem. När jag tog morgonpromenaden så var både uteliggaren och filten borta. Smög runt bänken för att kolla att filten inte ramlat ner i gräset på andra sidan. Den var borta. Bänken däremot, den var helt full med vita hästhår :)

Av Nina - 10 april 2011 15:48

Nu har jag äntligen fått bytt däck i bilen. Har köat och väntat i över två timmar men det var det värt. Killarna på Möller bil var lika trevliga som vanligt. Åkte sedan vidare till biltvätten. Nu blänker min pärla.


 

Nu ska jag ta en promenad med Nemo. Det är roligt att vara ute, det är så fint med alla blommor överallt.


     

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards