Min spanjor Dorado

Alla inlägg under november 2011

Av Nina - 19 november 2011 19:54

Jag var ut till Myrby och hämtade Agnes från ridningen i går kväll. Agnes är min kollegas barn. Det hade kört ihop sig lite så jag erbjöd mig att åka ut till stallet och hämta henne. Det var så mysigt att komma ut till stallet. Jag fick hjälpa till att täcka den vita lilla ponny som hon ridit medan hon mockade. Jag fixade vatten och klappade hästarna. Det gör så gott för själen att få komma ut och känna hästdoften. Så tack Agnes, för att jag fick komma och hjälpa dig :) Du gjorde hela min fredag.

Av Nina - 19 november 2011 17:57

De ringde till mamma i går morse och bad henne skynda sig till lasarettet. Morfar hade blivit sämre och de var osäkra på om han skulle klara sig tills hon kom dit. Han hänger dock ännu kvar, hjärtat slår. Han är medvetslös och det känns otroligt jobbigt att inte vara där och säga hej då till honom. Min morfar har alltid varit en så stor del av min tillvaro hela mitt liv. Som liten spenderade jag mina somrar hos mina morföräldrar. Jag staplade ved och hjälpte till för att tjäna pengar. För dessa pengar hyrde jag alltid en sommarponny. Detta gjorde jag varje sommar. Jag var hos min mormor och morfar den sommaren då jag fick reda på att jag skulle få min egen ponny, Pollyman. Efter det blev det ännu fler somrar ute på landet. Varje morgon när jag klev upp för att fodra hästarna så var morfar redan uppe. Han hade tagit fram mjölk och smörgås. Han ville inte att jag skulle cykla iväg till stallet på tom mage. Han visste att jag glömde tid och rum när jag var i stallet. Jag har aldrig cyklat så mycket i hela mitt liv som jag gjorde alla dessa somrar. När det regnade så kom morfar alltid och skjutsade mig till stallet. Ibland när jag varit borta länge så kom han för att hämta hem mig. - Alla måste äta sa han :)

Av Nina - 18 november 2011 08:14

Vilken bra morgon. Vaknade tidigt av att väckarklockan ringde. Bestämde mig i går kväll för att åka iväg och simma nu på morgonen. Det var nära, väldigt nära att jag stängde av väckarklockan och vände på mig i sängen. När jag väl kommit upp så kändes det helt ok. Tog en promenad med Nemo, han var lika "pigg" som jag och dessutom skitsur. Nemo stiger inte upp på morgonen om han inte måste. Läget denna morgon var inte stabilt, han såg så plågad ut. Jag pussade på honom och gullade lite i ett halvhjärtat försök att fjäska men det var lönlöst.


Det var inte alls roligt att simma idag, det var väldigt mycket folk. När jag däremot gjort mina längder så kände jag att kroppen var glad :) Nu känner jag mig pigg och verkligen redo för arbetsveckans sista dag. Stänger på fritids vilket gör att jag slutar först 17.30 men det brukar alltid vara superlugnt på fredagar. Tror jag ska släpa med mig Nemo till Björnön i kväll, måste dock vara hemma till sju för då är det äntligen säsongspremiär på Vampire Diaries! Som jag har längtat!


Jag bokade precis mina flygbiljetter hem till norr över jul. Åker den 19 december och kommer hem den 28:e. Måste nog ta och fixa min ledighetsansökan ;) Hoppas chefen är snäll. Jag är ute i sista minuten...som vanligt.

Av Nina - 17 november 2011 21:42

Vilken bra kväll det blev. I flera timmar har jag bara målat och målat. Har så mycket må-bra-hormoner i kroppen att jag kommer somna på en gång när jag väl landar huvudet på kudden. Jag har hunnit måla upp själva porträttet men jag har inte hunnit göra skuggningarna som ska ge målningen lite mer liv. Så här långt har jag hunnit i alla fall :)


 

Av Nina - 16 november 2011 19:32

Bytte till mig en stängning på fritids på fredag. Underbart. Det betyder att jag börjar jobba kl.9.30 Tänkte åka till Kristiansborg och prova morgonsimmet kl.6-8 De har visst ett supermysigt upplägg. Ser fram emot detta supermycket.


Har även någonting annat att se fram emot denna vecka. I morgon ska jag och en kollega käka pizza och ockupera bildsalen på skolan. Jag ska måla med akrylfärg på duk för första gången :) Det blir spännande. Tänkte åka iväg efter jobbet i morgon och köpa allt jag kan tänkas behöva. Det kommer att bli så roligt att äntligen få skapa :) Det var så länge sedan. Det bästa med att teckna och måla är att det känns så frigörande. Man får ett annat fokus och på något sätt så kan man i och med detta få mer kontroll på tankarna. Den dagen jag köper mig mitt lilla torp så ska jag inreda en egen studio. Det ska vara stora fönster så att jag får massor med ljusinsläpp. Hela rummet ska vara målat i vitt, till och med det trägolv som ska finnas. Ingenting som stör ;) Mitt i rummet ska jag ställa mitt ritbord och ett staffli. 


                            Alla har vi våra drömmar   


Nu ska jag krypa ner i soffan med en kopp te i handen. Har simmat och känner mig lite trött i kroppen ;)

Av Nina - 16 november 2011 16:16

Min morfar åkte in på lasarettet i veckan. Han fick en stroke för 2,5 år sedan och har sedan dess varit förlamad i sin högra sida. Han försöker prata men det är tyvärr väldigt svårt att förstå vad han säger.


Morfar ska få komma hem igen men han har tyvärr inte länge kvar nu och det känns otroligt sorgligt. Han har alltid funnits här och även om jag vet att han kommer att få det mycket bättre dit han kommer så vill jag inte att han ska resa dit. Inte riktigt ännu... 

Av Nina - 15 november 2011 16:29

Laddar inför personalmötet med en blåbär- och hallonsmoothie samt clementiner. Behöver en liten kick, känner mig som en riktig tröttmössa. Sitter i soffan hemma och längtar efter att få personalmötet överstökat så jag kan komma hem igen ;)
Av Nina - 13 november 2011 21:39

Jag sitter och försöker hålla ögonen öppna. Är otroligt trött. Känns i kroppen att jag simmade 70 längder idag. Det blev nog lite för många. På något sätt så rullade det bara på och jag kände inte av någonting när jag var i vattnet. När jag däremot klev upp så hade jag tunga, riktigt tunga ben. Efter simningen var jag tvungen pausa några minuter, passade på att basta lite innan jag orkade duscha. Det var skönt att komma in i värmen. Det är någonting speciellt med bastu. Riktig govärme.


Väl hemma igen tog jag tag i städningen. Det gick snabbt och vi åkte efter det iväg för att handla. Jag satt med Emme i baksätet och när vi åkte ner i parkeringshuset så kräktes hon. Stackars Emme och stackars Nina. Det luktade inte mumma. Vi var dock snabba, Peter jobbade effektivt med att få torkat upp det som landat i bilen medan Milla rengjorde barnet. Jag gjorde ingenting, tyckte att det var lite väl jobbigt. När allt var rent igen så var det bara att åka hem. Milla skjutsade hem mig så jag skulle kunna hämta min bil. Vi var inte så sugna på att åka tillbaka för att handla med en bil som luktade lite blä.


Timmarna har gått fort idag och efter att jag tagit min kvällspromenad med Nemo så har jag skrotat runt i linne och pyjamasbyxor. Det kändes helt ok. Nu har jag dock bestämt mig för att inta ryggläge. Det är en vecka med mycket jobb och sena kvällar som ligger framför mig.

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards