Min spanjor Dorado

Alla inlägg den 6 juli 2011

Av Nina - 6 juli 2011 21:58


Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles... alldeles underbar!



  


Jag lovar att bättra mig med mitt bloggande. Det är lätt att falla in i semesterlunken och bara släppa alla rutiner. Men trots detta så vill jag dela med mig av underbara Norrbotten. Detta fantastiska ställe som bjudit mig på strålande sol sedan jag kom. Det har varit riktigt varmt med en lätt bris som nu förvandlat min hud till en nyans som nu matchar mitt röda hår *fniss*.


Bild från idag.

 


Jag vill börja med att redogöra för min resa. Lämnade ett kallt och mulet Västerås som trots sitt tråkiga väder vinkade av mig med det ena vackra rapsfältet efter det andra. De är så otroliga när de lyser vackert gula.


 
Jag sträckkörde med min helt underbara bil. Det kändes inte ens jobbigt att köra de 98 milen. Jag hittade farthållaren, ställde in den och konstaterade att automatväxel is da shit! Eftersom det fattas en pedal så finns det massor av benutrymme. Jag sträckte ut mig och satt bättre än i första klass på tåget. När jag passerat Hälsingland så började molnen ge med sig och den blåa himlen följde mig hela vägen upp.


Jag pausade två gånger. Mitt första stopp blev i Sundsvall. Där käkade jag lunch på Ikea, tankade bilen, kissade, rastade Nemo och SHOPPADE! Jag stannade nämligen i Birsta. Det är helt galet bra shopping där! Hittade en cardigan med pippimönster. Jippi! Hittade även ett par svarta Converse. Nu har jag vita, röda och svarta. Alla de färger som finns i storlek 34 på Stadium. De är superbra att ha när jag åker bräda :)


När vi fyllt på tanken så gasade vi vidare. Vips så var vi framme vid Höga kusten. Det finns inte vackrare natur i hela Sverige. Den är det mest storslagna man kan hitta. Jag blir lika tagen av Höga kusten varje gång jag möts av den.
http://www.skuleskogen.se/


Man vet att man kommit till Höga kusten när man på flera mils avstånd möts av att den fantastiska hängbrons pelare som sticker upp högt ovanför all skog. Jag älskar att åka över bron och se de gigantiska vindkraftverken som står placerade högst upp på berget på andra sidan bron.


Det var renoveringar på gång när jag skulle köra över bron. Huuu. Det är en viss hatkärlek mellan mig och Höga kustenbron. Den är så otroligt högt upp och man kan inte ens bedöma hur långt det är till vattnet. Jag drog en lättnadens suck när jag insåg att jag inte hade med mig hästtransporten. Brukar vara livrädd för att vinden ska ta tag i den och kasta oss över räcket. Brukar alltid köra i den inre filen. Denna gång var den till för mötande trafik så jag fick köra nära, riktigt nära kanten.


       

Väl över bron så vet man att man kommit till tomtarna och trollens värld. Hela Höga kusten är som ett stort sagolandskap och jag brukar berätta historier till Nemo om Skuletrollet. Väl framme vid Skuleberget så säger jag till honom att vi måste vara tysta, riktigt tysta anars kommer Skuletrollet och tar oss. Det är därför det är en milslång uppförsbacke intill Skuleberget. Det är för att man ska tappa farten och ge Skuletrollet en chans att hinna ikapp och huuuu...


Skuleberget

                 

Stopp nummer två blev i Skellefteå. Där käkade och tankade vi innan vi körde de resterande 20 milen. Helt sjukt snabbt vår resa gick även om den egentligen tog 14 timmar.


Man vet att man kommit långt norrut när det finns bestick och tallrikar på Hamburgerhaken. Hambergerkedjorna heter dessutom Korvgubben eller Frasses. De serverar inte bara den vanliga menyn. Nä, på Korvgubben där kan du äta parisermeny. Alla icke vegetarianer som läser min blogg och som någon gång färdas ända hit upp, lova mig att du någon gång provar en parisare. Du kommer inte att bli besviken. Alla dessa hamburgerhak de lagar all sin mat på plats. Självklart finns det Max också, det var ju trots allt här allting började. Donkan finns också men jag äter inte där när jag är hemma i Västerås så jag skulle aldrig komma på tanken att äta där när jag är här. Finns så mycket bättre. 


 

De sista 20 milen gick fort och väl på plats i Kalix kunde jag känna att jag varken var trött eller sliten efter min långa resa. Tog en lång promenad med mamma och Nemo på kvällskvisten. Nu är jag på plats och resten kommer i nästa inlägg.


 

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards