Min spanjor Dorado

Alla inlägg den 12 september 2011

Av Nina - 12 september 2011 23:00

Hästen jag siktat in mig på och som jag var beredd att köpa på stört, helt osedd var tyvärr såld. Jag kände mig igår både ledsen och besviken. Jag ville bara ha en ny häst, snabbt. Och att dessutom hitta den jag vill ha på en gång var väl bara för bra för att vara sant. Nu är jag till på ruta ett igen. Hästen jag hittat var två år och någon månad. Det var perfekt! För perfekt. Nu känns det bara ruttet att jag började leta häst för sent så han försvann mellan fingrarna på mig.


Jag har surfat runt och allt jag hittar är föl. Fina föl med varierande prislapp. Jag vet inte om jag kan tänka mig ett föl. Det är liksom för långt bort till att börja göra någonting vettigt. De kostar oftast en hel del i inköp och innan dagen kommer då man äntligen kan sitta upp så har de kostat ofantliga summor. Hittade ett intressant föl som var efter Saras Trazzel. Den lilla juvelen var riktigt fin. Men han är också ett föl. Ett riktigt kalasföl dock, så han tål att tänkas på.


Det jag denna kväll undrar över, är ifall det finns några tvååringa hingstar/valacker till salu i Sverige? Eller måste jag vända mig till Spanien? Känns tråkigt, jag vill gärna stötta den svenska marknaden men jag är just nu riktigt osäker på om den ens har en enda häst att erbjuda mig. Att jag vill ha just en tvååring har sina förklaringar. Jag kan inte rida just nu eftersom jag har skit i bröstena så jag behöver få allt det löst vilket det kommer att vara i lagom tid till att rida in. För rida in min häst vill jag göra själv. Har liksom alltid gjort det med mina hästar. Det hör till på något sätt.


Jag betalar inga fantasisummor för en unghäst och jag vill inte ha en Cartujanohäst (stångbettet). Jag vill inte ha ett sto. En hingst eller valack ska det vara. Jag vill ha en liten häst max 162 cm. Det är egentligen de enda kriterier jag har. Självklart önskar jag att ha den perfekta känslan och att allt bara går som på räls i köpet. Precis som med Dorado. Allt bara flöt på. Sara fixade allting, jag bara betalade :) Det var service.


Det var ett speciellt köp. Jag såg Dorado på Saras hemsida. Kontaktade henne via mejl och plötsligt hade jag köpt en häst. Helt osedd och jag hade inte ens talat med henne över telefon. Helt sjukt roligt när jag tänker på det så här i efterhand. Snabba puckar, inget krångel. Och vad bra det blev :) Jag fick min drömhäst och vi hade några fina år tillsammans. Nu när sorgen har lagt sig lite mer så kan jag se allt det bra som vi faktiskt gjort. Det var inte bara klinikbesök och besök hos equiterapeuten som gällde, även om det var vad som dominerade mot slutet.


Ja, det här med att leta häst tar väl sin lilla tid. Jag är van vid att allt går snabbt och att jag får det jag vill ha. Kanske lär jag mig någonting av att få vänta. Blir spännande med PRE Championatet på Strömsholm i helgen. Kanske jag har tur och hittar någon häst till salu där.

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards