Min spanjor Dorado

Alla inlägg den 14 september 2011

Av Nina - 14 september 2011 21:45

Jag förstår inte vad det är som vilar över mig. Jag är en sådan som bara hinner visa mig utanför ytterdörren så vräker regnet ner. Cyklade till jobbet i morse. Mössa, halsduk och dunväst på. Inte för att det var kallt men jag var lite frusen (läs trött). Hann bara glida med cykeln nedför första backen så öppnade sig himlen. Väl på jobbet så tog det inte länge innan det sprack upp och var superfint ute. Sol och supervarmt. Jag var blöt och frös. 


Inte för att jag hann njuta av solskenet för jag jobbade hela dagen. När jag sedan skulle förbereda mig för att cykla hem från jobbet så öppnade sig himlen ännu en gång. Slutade när jag parkerade cykeln utanför porten hemma. Väl inne tog jag en macka och bytte mina sjöblöta jeans till kortbyxor och en torr tröja. Öppnade posten och hittar där en återbetalning från företaget jag beställde linserna av. Men va fan! De har betalt tillbaka pengarna som jag betalade in förra veckan. Sur och tvär ringer jag upp företaget och får ett utbrott. Observera att denna linsbeställning är en följetong. Ni som följer min blogg vet att jag för några veckor sedan äntligen fick de linser som jag beställt. Jag hade väntat i tre veckor. När jag öppnar förpackningen så har jag fått styrka -8,5 och jag har -1,0. Det är en ganska stor skillnad. Får skicka tillbaka linserna och väntar sedan ytterligare några veckor på att de ska skicka mig nya linser. När jag äntligen får de linserna så betalar jag fakturan och tror i min enfald att jag är home safe.


Men se på fan, det gick att strula till det ytterligare lite. Det är någonting fel med fakturan så de betalar tillbaka mina pengar. Jag måste gå till banken för att hämta ut mina pengar som jag dessutom fått betala en avgift på 25 kr för att få tillbaka. De vill att jag ska betala in samma belopp ännu en gång för att korrigera deras misstag. Det var här, precis här jag flippade. Jag blev helt galen! En enkel internethandel up my ass. De erbjuder mig 10% rabatt på min nästa beställning som kompensation för allt strul. Observera att kompensationen kom först efter att jag krävt den. Vägrade att ta emot erbjudandet. Ville ha mer. Killen i telefonen blir mer och mer pressad. Jag vet hela tiden att det inte är hans fel men jag sket ärligt talat i vilket. Var bara så less. Han frågade mig vad jag ville som kompensation? Jag blev ännu en gång förbannad och sa spydigt att jag vill ha en resa till Karibien. Jag fick tillslut dem att dra av 20% på denna beställning, de betalade frakten och de 25 kronorna som jag fått betala i avgift för att de skickat tillbaka mina pengar. Jag var dessutom extra jobbig och krävde en faktura i pappersform. Huvudvärken är ett faktum.


Gjorde Nemo redo och vi tog en lång promenad. När jag kommit längst bort på min promenad så öppnade sig himlen ännu en gång och jag fick öka steget. Väl hemma igen såg jag ut som att jag deltagit i en wet t-shirt contest. Bytte kläder för andra gången och satte mig i soffan. Gjorde mig redo för kvällens barnvaktspass.


Tog bilen till Hemdal eftersom regnet fortfarande öste ner. Såg fram emot en lugn kväll med Emme. Ack, vad jag bedrog mig. Hon var inte tyst en sekund. Hon pratade och gick på. Vi ritade, byggde pussel, lekte jaga, kastade boll till Nemo och spelade spel på min telefon tills den dog av batteriförlust. Observera att barnet pratade oavbrutet hela tiden. Vi satte oss tillslut för att läsa en bok. Hon valde Kråke och blev så exalterad att hon smällde boken i läppen på mig. Fläskläppen är även den ett faktum. Mitt i läsningen kom hon på att hon ville ha glass. Jag sa att det inte finns någon glass. Hon vet att det finns, vet till och med vilken låda den ligger i. Tog fram ett glasspaket. Hon vägrade, skulle ha en Piggelin. Märkte att frysen var lite varm. Glassen var mjuk. Happ, fel på skiten. Stängde dörren och låtsades som att det regnade (och det gjorde det). Emme tuggade snabbt i sig glassen, började hoppa i sängen och ropade att hon skulle ha mera glass. Jag sa att det är slut glass. Hon trodde mig inte. Såg sig dock som besegrad och började rycka i dörren till skafferiet. Godis! Godis! Chips! Chips! Skrek hon i högan sky. Jag vägrade, hon blev nog galen av en glass. Gav henne en majskrok och lurade in henne i badrummet eftersom fått order om att hon skulle badas.


Fyllde upp vatten och fick efter många om och men ner henne i badet. Hon badade och hade superkul. Hon badade i säkert 30 minuter. Fingrarna såg ut som russin men hon ville inte sluta bada hur många gånger jag än frågade henne. Plötsligt pissade hon i vattnet och då var det hastigt färdigbadat. Duschade av henne och lyfte ut henne ur duschen. Tog fram en handduk, vände mig om och då var ungen hastigt borta. Hörde de blöta fötterna springa över vardagsrumsgolvet. Sprang efter med handduken. Fick tag på henne och torkade henne torr. Hon skrek för jag gjorde förmodligen helt tvärt emot rutinerna. Smorde in henne och gick sedan tillbaka till toaletten för att hämta en blöja. Hon vägrade att ta på sig blöjan. Jagade runt i lägenheten och fick tillslut fast henne. Fick på blöjan och gick för att hämta pyjamasen. När jag kom tillbaka så var blöjan full med kiss. Dubbelsuck. Tog av blöjan och tog på en ny. Då öppnas plötsligt ytterdörren och mitt kvällsjobb kunde officiellt ses som avslutat. Puh.


Säger hej då och tar Nemo med mig ut i regnet. Nu sitter jag här med en värkande fläskläpp och huvudet dunkar. Tror jag kryper ner under täcket. Puh. Hur har din dag varit? Tänkte om det är någon som haft det värre så säg gärna till. Det skulle på något sätt kännas lite bättre då ;)


Sov gott!

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards