Min spanjor Dorado

Alla inlägg under september 2012

Av Nina - 27 september 2012 07:55

Cielo har som jag tidigare berättat fått ett sticksår i benet. Det har hela tiden varit torrt och sett rent ut. När jag tog in honom i här en dag kände jag någonting skumt i såret när jag rengjorde. Jag var helt säker på att det var en pinne kvar i såret. Ringde veterinären och hon kollade såret. Hon grävde och fixade. Cielo stod helt stilla och samarbetade på bästa sätt. Såret var tomt och det jag känt var ärrvävnad. Såret är 6 cm djupt och han ska nu få penicillinsalva i några dagar så det håller sig så här fint och läker som det ska.

När jag hämtade ut honom i morse hade han halm från topp till tå och var inte alls sugen på att gå ut. Han ruskade av sig och tittade på mig som att han var säker på att han fått bort all halm.

-Allt är borta nu va?

Av Nina - 24 september 2012 22:20

Blä, känner illamåendet komma krypande. Har svårt för ljuset och huvudet värker. Känner så väl igen symtomen. Ska ta en tablett och krypa ner under täcket.

Har varit ute på Strömsholm hela eftermiddagen/kvällen. Har haft en riktigt bra dag med longering, mundering, knoppning och bandagering. Många bra (och mindre bra) diskussioner men summerar en givande och rolig dag i stallarna.

Nu ska jag stänga mina två blå och hoppas på att jag är ok i morgon. Ser fram emot en dag med sjukdomar, sjukbandage och allt som hör därtill!

Av Nina - 24 september 2012 22:12

Dagarna rusar fram och jag ligger ständigt efter i mitt bloggande. I går var vi ett gäng som åkte iväg till Bålsta för att titta på häst. Ett typiskt halvblod, fux med vita ben och en liten bläs. Nej, det var inte jag som var köpsugen. Jag var bara med som smakråd och chaufför. Förstås även för trevligt sällskap och en lunch på Max också ;)

När vi kom tillbaka till Västerås mockade jag till Wythia, tog in henne och talade om för henne att hon är världens finaste sto och att jag önskar att hon var min.

Tog sedan grimman över axeln och trampade ner till lösdriften. Cielo höll på att äta men kom snällt med i alla fall. Uppe på gården hittade jag en stor vattenpöl. Där ställde jag mig för att locka min häst att gå i vattnet. Han vägrade. Efter jag stått där ett tag kände jag att min högra stövel inte var vattentät. Det kalla vattnet forsade in men jag vägrade att kliva ur pölen förrän Cielo gett med sig. Tur som var så passerade en snäll medhjälpare. Hon behövde bara gå mot Cielo så smög han snällt genom pölen för att förenas med mig på andra sidan. Det kändes skönt att få kliva upp ur det kalla vattnet. Gick in i stallet. Spolade benen. Cielo stod snällt och stilla. Rengjorde såret och borstade bort den lera som var över hela Cielos högra sida. Någon måste ha knuffat honom så han ramlat igen, för min häst han skulle aldrig lägga sig i lera. Nej, sådant gör bara alla andras hästar.

Av Nina - 22 september 2012 17:52

Av Nina - 22 september 2012 16:46

Har målat mycket i veckan. Idag lämnade mina två verk mitt hem och flyttade till sitt riktiga hem. Fick idag ett meddelande med ett stort tack och en kram. Blir så glad när mina tavlor hamnar hos någon som uppskattar dem. Då känner jag mig glad och stolt :)

Av Nina - 21 september 2012 22:28

Vi löshoppade i kväll. Fyra hästar hann vi med innan det blev dags att åka hem och sova. Cielo fick idag prova sadeln. Den var inte farlig. Han fick hoppa några skutt med den på sig. Han är verkligen cool.

Nu är det dags för fredagsmys. Nemo och jag ska kolla film "What to expect" och käka nya Polly Charter.

Av Nina - 20 september 2012 21:30

Aj, aj, aj. Tog in lilla C för att borsta och mysa lite. Han kom glatt fram till mig när jag kom ner till lösdriften. När jag ställde in honom i boxen så noterade jag att han såg svullen ut uppe på benet. Gick och hämtade borstarna och tog med bomull och jodopax. Ställde honom på ryktplatsen och Anne hjälpte mig att rengöra såret. Det låg knepigt till mellan benet och magen. Verkar som att han varit och gjort sig illa på en gren. Rent och fint blev det och han kunde gå tillbaka in i boxen. Jag tempade honom, borstade och putsade. Glansade manen och flätade lite. Oljade hovarna. Han blev supersnygg och riktigt trött. Han vilade med ögonen halvt stängda medan jag pysslade på. Då och då tog han en tugga hö men det var så mysigt att bli skrubbad från topp till tå att han då och då kom av sig och glömde att tugga.

När vi skulle gå ut igen mötte vi P i dörren. Hon log och skrattade åt lilla C. Hon kallar honom för blingbling ponnyn med nagellack. Han är verkligen snygg, han är en riktig blingbling-ponny :)

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10 11 12
13
14
15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards