Min spanjor Dorado

Alla inlägg under juli 2013

Av Nina - 25 juli 2013 20:06

Mina älskade bästa vänner.

Av Nina - 25 juli 2013 00:24

I morse körde jag Mavericken till verkstan. Han har ett sådant gnisslande för sig när jag svänger honom till vänster. På verkstan kunde de konstatera att ett stag behövde bytas. Eftersom de måste beställa hem denna "sak" så fick han en ordentlig rundsmörjning och fri passage att komma hem igen.

Pappa och min kusin har börjat med innertaket i stallet. Det var svettigt. Jag försökte hjälpa till genom att bära material. Var en väldigt tråkig uppgift. Gjorde den lite roligare genom att ta fyrhjulingen till hjälp. Jag påbörjade även målningen av fönstergallrena. De blir svarta. Det blev även mina fingrar.

Målade klart en sida på ett galler och kände helt plötsligt att pojkarna behövde få vatten. Skyndade mig iväg. Åkte förbi tjorren och köpte en glass och en Champis. Hade en lång och mysig eftermiddag med mina killar. Libero tog Cielo med sig och kom på en gång när han såg mig. Han tog på sig grimman utan protester. Han är verkligen helt underbar min Libero. Tänk att denna saga började med en legend. Legenden om PRE hästen. En legend som blev en dröm. En dröm som blev verklighet. Allt som behövdes var mina önskemål nedskrivna och vips så hade Viktoria lyckats få honom i min ägo. Jag har fortfarande svårt att förstå det.

Jag har två PRE hästar. Den ena är så mjuk och försiktig. Så vacker att han bara genom att titta på mig med sina triangelformade ögon gör mig knäsvag. Hans ögon speglar allt det vackra i världen. De speglar kärlek, ödmjukhet, empati och passion. Perfektion. En häst för en kung. Den andra är trygg, tuff och totalt orädd. Han tittar på mig under sin lugg och har en nyfikenhet som ingen kan stilla. Han rör sig gudomligt. Han utstrålar stolthet. En riktig krigshäst. Varje dag med dessa pojkar lever jag som att det var min sista. Att just dessa två skönheter landade hos mig har gett mitt liv så mycket mening.

Av Nina - 24 juli 2013 19:08

Av Nina - 23 juli 2013 19:21

I går åkte skåningarna. Idag har det varit precis hur varmt som helst uppe på backen där jag bor. Har klippt gräset, rivit runt i brädhögen, plockat och städat. Jag har fyllt massvis med vatten till pojkarna så de inte ska behöva vara törstiga en enda sekund. Jag har kört fyrhjuling, studerat ställningarna som rests i mitt stall medan jag var borta. Takläggningen ska påbörjas redan i morgon.

Medan jag höll på med veden så dök min kusin upp. Han jobbade på med min ridbana medan jag kärrade in delar av vinterns ved i vedboden.

Jag har varit iväg till Wiklunds och inhandlat 10 liter vit färg till stallet. Köpte även svart färg till gallrena. Det kommer bli så fint i mitt stall. Hoppas verkligen att det blir som jag tänkt mig.

Har precis intagit en brakmiddag och ska hjälpa pappa att klippa gräsmattan. Han har kört sönder sin åkgräsklippare så jag erbjöd mig att hjälpa till.

Av Nina - 22 juli 2013 18:06

Nu har jag äntligen sett en isbjörn. Till och med flera. Vi besökte idag Ranua zoo i Finland. Sitter i bilen, höga på socker. Vi är på väg hem. Var riktigt bra men kallt. Var sol när vi åkte så vi var inte riktigt beredda på att det skulle vara så kallt.

Av Nina - 22 juli 2013 08:10

Grabbarna grus fick nytt bete i går. De var så nöjda. Mellan solstrålarna och regnskurarna fick vi äntligen ihop hagen. Mamma ledde Cielo och han uppförde sig exemplariskt! Libero gick helt lugnt och avslappnat bredvid mig trots den starka vinden. Bästa Libero. Tänk vilken skillnad det är på honom nu när han landat ordentligt. Men störst skillnad är det ändå på Cielo. Han har blivit gamla vanliga Cielo igen efter att jag kastrerat honom. Eller han har blivit ännu bättre. Han är riktigt mysig. Mer mysig. Det har jag inte upplevt förut.

Av Nina - 21 juli 2013 11:11

Drog iväg till Leos i går. Hur kul som helst men jag hade lekt helt slut på mig själv efter två timmar. Beställde en vegburgare och till min stora besvikelse så var det inte samma burgare som i Västerås :(

Strax efter fem efter många, många timmars lekande landade vi med rumpan i bilen. Helt slut styrde jag Kugan mot Kalix (låter inte alls lika coolt som att styra Mavericken) med trötta, sockerstinna och överlyckliga barn i baksätet.

Idag står hagbygge på schemat. Hästarna ska flyttas till nya ängar för nytt bete.

Jag drömde i natt att jag påbörjade inridningen av Libero. Han var helt omöjlig och jag gjorde inte annat än tuggade ridhusspån. Har provat det redan med just denna häst. Har förberett mig på att jag kommer få testa fler gånger. Hoppas, hoppas han är lugnare nu när han är valack. Hemska tanke om jag inte klarar av att rida in honom! Skulle vara den första. Jag är inte rädd för att ramla av, det har jag rutin på. Funderar dock på hur galen jag är! Om två år är det sedan dags igen. Cielo kommer att vara en handfull. Han är tuff och kommer inte vara mindre tuff om två år. Men det är ett problem som är längre bort. Vi tar Libero först :)

Av Nina - 19 juli 2013 19:26

Checkade in på hotell Waara i går kväll. Sov över hos mamma och pappa. Skönt att landa i mitt gamla flickrum ;) Hade gäster hela dagen. Var så glad över att Johan och Erika kom förbi. De bor i Västerås men är här på semester. Jag gillar dem. Speciellt deras inställning. Vi har inte haft något toppenväder de senaste tre veckorna. De konstaterade bara att man inte är ju inte här för vädret även om det underlättar aktiviteterna. Man är ju här för att socialisera. Det tycker jag låter sunt. Tillvaron blir så mycket mer positiv då. Johan uppskattar nog om det inte regnar. Han är fågelskådare och vet allt om fåglar (om du frågar mig). Han verkar hunnit vara ute en hel del. Barnen som de hade med sig i går hade stora ytor att springa och leka på och när de åkte hem så tog det inte många minuter innan de slocknade i bilen. Blev nog en ordentlig tvagning när de kom hem. Stora ytor, mycket lek och spring brukar resultera i väldigt smutsiga barn ;)

I dag har vi varit på marknad i Överkalix. Det var trevligt men kallt. Hade klätt mig för lite. Har precis avnjutit en fantastiskt god måltid bestående av glödkaka, färskpotatis, halstrad sik och röding. Emme tjatar att jag ska sova över en natt till. Har inte bestämt mig ännu. Tänker på min växande gräsmatta hemma. Ja, ja. Den klarar sig nog till i morgon.


Emmes spanska Libero. Han var lite väl vild när det blåste.kursiv text

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards