Min spanjor Dorado

Alla inlägg under november 2009

Av Nina - 17 november 2009 20:14

Var på gymmet i lördags. Idag, tisdag hade jag fortfarande känningar när jag klev upp ur sängen. Somnade tidigt igår, hade ordentligt med migrän. Vaknade tidigt idag, utan att veta om det. Skyndade mig iväg till jobbet. Precis när jag skulle låsa cykeln ringer alarmet på telefonen, 06.15 Hmmm, lite borta. Tur som var hade jag flex så det gjorde ingenting, kunde sluta lite tidigare. Hade dessutom massor att göra eftersom hela kvällen innan gått bort när jag bara legat och ömkat mig i sängen. Det var riktigt skönt att nästan gjort det jag behövde få gjort innan mina kollegor började ramla in.


När klockan slog 14.15 hoppade jag på cykeln och trampade ner till AV-media i spöregnet. Ska kolla film med eleverna på torsdag. När jag äntligen, 30 minuter senare klev in genom dörren hemma droppade det från kläderna. Bytte raskt om och åkte ut till stallet. När jag öppnar bildörren och kliver ut hoppar Nemo iväg till baksätet och vägrar komma ut. Det spelar ingen roll vilken dörr jag öppnar, han vill inte trampa ut i leran. Suck! Låter honom vara där och sura lite.


Mockar till Dorado och hämtar in honom. Han får käka sin middagsmat medan jag springer ut och mockar lösdriften till unghästarna. Jag hinner även, ge dem kraftfoder, lägga fram mer hö och fylla vatten innan Dorado är klar. Tar på honom grejorna och vi tar en tömkörningstur. Ville bara mjuka upp honom lite efter gårdagens relativt hårda dressyrpass. Det passet kommer gå till historien som ett av mina bästa. Tränade lite ökningar och sidvärtes. Lade även till fram och bakdelsvändningar. Ut ur dessa fattade jag galopp. Det är så kul att galoppen sitter. Det blev perfekt varje gång. Avslutade med att trampa lite *kul*.


När jag var klar i stallet ilade jag hem igen. Chillade lite och bytte sedan till träningskläder. Hade redan på morgonen bestämt mig för att delta på kvällens yogapass på gymmet. Såg fel på klockan igen och kom 45 minuter för tidigt. Passade på att gymma lite. Mötte Josefine, min toppenkollega. Vi gymmade lite tillsammans. Kul med sällskap. Dagens yogapass är dock veckans höjdare. Precis när vi påbörjat första solhälsningen och är på väg upp i hunden så pruttar tanten på mattan bredvid min. Jag menar inte någon smygare, nej, en rejäl rökare! Jag skrattade så jag höll på att kvävas! Hur lätt är det då att ta långa, djupa andetag? Genom hela passet skrattade jag för mig själv så fort jag tänkte på prutten. Kunde inte koncentrera mig för fem öre. Men kul var det. Det var så kul att jag fortfarande skrattade när jag cyklade hem i hällregnet.


Trots vissa koncentrationssvårigheter så var det ett välbehövligt yogapass. Nu känner jag att jag inte bara har en lugn kropp utan även en lugn själ :)

Av Nina - 15 november 2009 16:03

Jag har faktiskt ingen aning? Det känns som att det var evigheter sedan. Nu har det regnat i två dagar. Marken kan inte ta emot mer vatten och det är riktigt oinspirerande att rida den vita hästen ute på en lerig åker. Suck.


När det är helg står det uteritt på schemat. Det är helt självklart eftersom det är de enda två dagarna jag kan vara i stallet då det är ljust ute. När jag kom ut och skulle fodra morgon i går var marken snötäckt. Det kändes skönt med lite kallare luft, vilket gjorde att besvikelsen var total när snön vände om och blev till isande kallt regn. Svor över att vattenslangen hade frusit så det inte någon lätt match att fylla badkaret med vatten. Bannade mina kompisar i stallet för att jag verkar vara den enda som fyller karet. Skrubbade med diskborsten och mina fingrar blev kalla som isbitar. När jag äntligen fått hela karet fyllt drog jag in vattenslangen i mjölkrummet i hopp om att den skulle tina upp lite.


Regnet öste ner när jag red iväg. Trotsade det isande vattnet genom att dra skrittäcket över benen och bita ihop. Ridturen gick bra men vi var kalla och dyngsura båda två när vi klev in i stallet.


När jag kom ut till stallet idag stod Dorado inne och väntade på mig. Han var rätt nöjd med att vara inne lite längre på morgonen eftersom regnet öste ner utanför dörren även idag. Vi fick med oss Ulrika och Flisan på en ritt bort till ängarna i Hjälmesta. Det var blött, riktigt blött. Underlaget var ordentligt tungrott så det blev lite galopp och sedan skrittade vi hem igen. Det känns inte som att det blir någonting vettigt gjort sådana här dagar. FY!


Väl hemma var vi inte fullt lika nerkylda som dagen innan; men blöta, ordentligt blöta. Vi hade även lera från topp till tå. Blä!


Min vackra spanjor vill ut från den lertäckta hagen. Han vill inte gå från den lilla torra fläcken vid grinden ner i

leran.

      

Av Nina - 13 november 2009 09:04

Var i stallet klockan 6 idag. Det var skönt att komma ut tidigt. Känns som att jag inte gör annat än jobbar just nu så att börja sent idag var verkligen ett välkommet "brake" i ekorrhjulet. När jag fodrat, rastat Nemo och ställt iordning Dorados mat började jag att borsta. När jag kom ut på stallplanen så var det ljust! Jippi! Helt underbart att få rida i dagsljus för en gångs skull. Nu har jag dessutom två dagar till då jag får göra det, hela helgen är nu framför mig.


Jag skrittade igång i skogen och tog sedan ett pass på banan. Dorado kändes lite tung i fötterna, han verkade lite trött. Han piggnade dock till sig efter ett tag och kom igång. Vi tränade sidvärtes, känns som att det är veckans tema för oss. Nu börjar det dock att släppa och även vänster sida har gett med sig. Var lite bökigt att flytta åt vänster de första dagarna. Tränade även galoppfattningar. Har varkligen fått till fattningarna från skritt nu. Det var skönt att jag fick ordning på min ytteraxel. Utan rätt hjälp hade jag aldrig kommit på det själv. När jag fattar galopp vrider jag min ytteraxel lite vilket gör att lilla känsliga Dorado fattade fel galopp gång på gång och jag fattade inte varför.


Tömkörde igår. Det var riktigt roligt, det tyckte nog både jag och Dorado. Vi provade att trampa lite. Dorado blir otroligt avslappnad när han får göra sådant som han är bra på. Vi tränade även galoppfattningar från skritt samt att gå rakt efter långsidan på spåret. Det är inte så lätt som det låter :)


Nu ska jag samla ihop mina uppsatser och cykla iväg till jobbet. Har massor att berätta känns det som men jag får ta det en annan dag.


Kram allihopa och ha en toppenfredag!


Av Nina - 9 november 2009 22:48

Känner på mig att denna vecka kommer gå snabbt. Måndagen är redan över!


När jag kom ut till stallet idag var Kristina där. Hon gick efter mig och pratade hela tiden. Tror hon hade ett starkt pratbehov idag, som alla andra dagar ;) Kristina har köpt en gård och hon delgav alla sina planer till mig. Hon är så lyllo! Jag vill också ha eget stall. Men man kan inte få allt här i världen. Kommer sakna henne när hon åker. Tur att jag har lilla söta, snälla, underbara Dorado.

Det är kul att ha sällskap. Kristina är riktigt bra att ha med sig när man ska hämta in halm, för hon har en ficklampa i sin mobiltelefon. Det har inte jag. Snacka om taskig teknik. Det kan även vara så att jag inte hittat knappen för just den funktionen :s Det har hänt förut. Passade på att lasta ordentligt med halm när jag hade sällskap ute i den mörka ladan.


Kollade in på Pepinos hemsida idag. Brukar smyga in där och kolla på en häst som heter Laban, han är helt underbar. Skulle så gärna vilja ha honom. Snälla mamma om du läser detta; köp Laban till mig i julklapp :) Jag skulle bli så himla glad då och Dorado också för den delen. Då får han kompis med sig när vi ska ut och tävla till våren. 


  

Av Nina - 7 november 2009 20:56

Hagarna är så tråkiga just nu. Det är bara lera vart man än vänder sig. Fastnade med stövlarna i leran när jag skulle söka efter Dorado i hagen. När jag äntligen hittade honom så stod han helt stilla, hade hittat en torr fläck som han utropat till sin egen.


  


Precis när jag ställt in Dorado i boxen så sköt jägarna en älg. Det lät som att det var precis bakom knuten. Hästarna ute i hagen blev helt galna. Det sprang runt som yra höns. Tur att jag hunnit därifrån. Skulle sett roligt ut om jag stått där, med stövlarna fast i leran. De hade garanterat mejat ner mig. Oj, vad arg jag hade blivit då. Gick ut och lossade Disel och Bailando, medan jag väntade på att Dorado skulle finna ro att kissa innan vi skulle rida. Hade satt fast pojkarna för att de skulle äta kraftfodret i lugnt och ro.


Tog ut Dorado för att tvätta manen och halsen, han hade sovit ordentligt i natt. Manen var inte grå, den var helt brun :s *blä*. När jag var klar med honom doftade han honungsschampoo. Härligt! Flätade och tog gott om tid på mig att göra iordning. Precis när jag skulle tränsa kom bonden med en bal som skulle in till unghästarna. Sprang ut och öppnade upp lösdriften så han kunde köra in den på en gång, så jag skulle slippa hämta Anders som i så fall skulle måsta hjälpa mig att rulla in den. Jag tackade för hjälpen och gick tillbaka till Dorado.


Tränsade och tog ut honom. Bestämde mig för en genomkörare på banan. Han gick sååå bra idag! Var lång i steget, gjorde helt fantastiska tempoväxlingar och orkade hålla sig uppe. Rund, fin och mjuk i munnen. Allt var perfekt idag, allt bara satt där. Ökade, samlade, gjorde halter, öppna, sluta, sidvärtes, framdels- och bakdelsvändingar. Det är så kul att rida när han är så här med. Det är typiskt att man inte har någon med sig vid dessa tillfällen, någon som kan ta bilder så jag kan visa hela världen vilken fin häst jag har! Det bästa med alltihopa var att han luktade så gott, det är så kul att rida en ren häst =)

Av Nina - 7 november 2009 10:37

Vaknade tidigt idag. Tog en låååång promenad med Nemo. Det var riktigt skönt ute. Varmt och det regnar inte! Retade Nemo i går, sa till honom att det är duschdag i morgon. Han blev sur och gick och gömde sig i sitt hus :)


  


Jag kände att jag hade massor av energi när vi kom in från promenaden, så jag satte fart med att förbereda matlådor inför nästa vecka. Fixade hur mycket god mat som helst och kände mig superduktig. Nu ska jag ta tag i att fixa disken, inte lika kul kanske. Ska dammsuga lite innan jag åker iväg till stallet. Ska fodra lunch och middag idag. Ska ta ut min lilla talang på banan en sväng. Har varit lite lat i veckan eftersom jag har haft på tok för mycket på jobbet.


Mamma skickade en bild till mig i morse. Det var en bild på Tindra och Pinoccio. Pinoccio är min lilla vovve som bor hemma i Norrland hos min mamma och pappa. Han och Nemo kommer inte riktigt överens :( Nemo är en riktig elaking; han är inte stor, men han är stöddig och elak.


  


Pinoccio är den vovven på bilden som står lite i bakgrunden, han verkar titta på annat än fotografen. Han är så söt. Saknar honom massor, ska bli skönt att åka upp och hälsa på honom till jul.


Av Nina - 5 november 2009 21:32

Ulrika är i Tyskland och genomgår sin utbildning till kiropraktiker. Det är toppen att hon breddar sin veterinärutbildning. Jag tar hand om unghästarna när hon är borta. Slutade 15.00 idag och åkte direkt ut till stallet. Det var fortfarande ljust när jag kom ut :)


Fodrade unghästarna på lösdriften och skyndade mig sedan in i stallet för att mocka till Dorado. När jag mockat klart tog jag in honom. Det har regnat och snöat om vartannat idag så han var sjöblöt. När Dorado var inne i värmen gick jag tillbaka ut till lösdriften och mockade. Bailando är så nyfiken och ville kolla lite vad det var jag gjorde. Han stod och tittade på hela tiden. När jag mockat klart halmade jag upp ordentligt. Det blev supermysigt. Bailando såg superlycklig ut. Diesel bara tittade, han verkade inte uppskatta mitt slit lika mycket.


Sadlade Dorado och drog med honom ut i snöovädret som övergått i spöregn. Det kändes inte så kul att ta ut idag så jag tog ett beslut och tvingade sedan mig själv att ta en sväng på banan. Dorado gick jättebra och då kändes de blöta ridbyxorna och den "vattentäta" dyngsura jackan som en bagatell.


Nu sitter jag i min gungstol. Är så glad att jag köpte den. Får alltid ischias när jag blir kall. Har riktigt ont nu och kan inte röra mitt vänstra ben riktigt. Tar mig inte upp från soffan så därför passar min gungstol så utmärkt.


Var förbi till Milla och Peter, vi kollade film. Emme sov hela tiden jag var där. Vilken skräll, hon sover alltid när jag är där. Börjar tro att hon tycker jag är dryg och försöker att undvika mig lite smidigt genom att sova sig igenom hela visiten.


Fick ett telefonsamtal från min chef när vi kollade film. För någon vecka sedan fick vår skola besök av skolinspektionen. Vi blev granskade. Idag presenterades resultatet. Vi hade inte fått en enda prick och jag verkar ha en positiv del i det hela :) Vi i personalen skulle få tårta i morgon! Jippi! Vilken toppenfredag det kommer bli!

Av Nina - 2 november 2009 21:01

Idag har det varit full blåst ute hela dagen. Dorado har lite känsliga ögon och har som följd av det blåsiga vädret dragit på sig en lättare ögoninflammation. Han ville knappt öppna ögat, änn mindre spola det.


  


Hoppas att det håller sig till att bara rinna och vara lite svullet, ibland brukar han få så det bara kleggar, gult äckelpäckel.


Fortsatte mitt tömkörningstema. Har upptäckt hur kul det är att arbeta honom från marken. Det är lättare att få honom att spänna av men ändå vara hög i formen. Han kan ibland kännas lite som att när han slappnar av ramlar han framåt, han söker sig alltför långt neråt. Då gäller det att vara allert som ryttare, att inte låta honom fastna. Om han blir för lång och låg börjar han alltid snubbla och det är lite otäckt. Känns ibland som att han ska gå ikull. Det är lättare att få honom att inte göra så när man tömkör än när man longerar. Man får en helt annan kontakt med hästen. För att få honom att låta bli att krulla ihop sig i longeringen behöver man underhålla honom med nya utmaningar hela tiden. Så fort han får tråkigt så ramlar han framåt. Som du säkert förstår så blir det lättare att kontrollera detta när man har en tätare kontakt med hästen. 


Han arbetade på riktigt bra och jag var glad över att han suger så bra i bettet, han har helt gett upp sitt upprörda tuggande. Han har även gett upp att hetsa genom att spänna upp sig, släppa ryggen och tappa drivningen. Han har just nu ett lugnt och avslappnat steg, känns kul. I morgon har han vilodag eftersom jag har personalmöte. Ser fram emot att rida på onsdag, ska bli kul att se om övningarna vi gjort i tömkörningen har gett resultat. Jag hoppas även på att han orkar hålla kvar sitt långa steg när jag sitter på. Är inte säker på att han är nog stark för det. Om han inte är det så ger jag honom ännu mer tid, för det har vi gott om och jag har fått bekräftat att han kan. Det är det enda jag behöver veta.

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards