Min spanjor Dorado

Alla inlägg under juni 2011

Av Nina - 19 juni 2011 19:42

I min rensning hittade jag denna. Den är skiven till min mamma :)


Min mamma vet allt.

Hon vet precis vad hon ska säga när jag är ledsen.

Hon vet även vad hon ska säga för att visa att hon glädjs med mig när jag lyckas. Hon vet att en puss eller en kram kan läka allt från ett uppskrapat knä till ett sårat hjärta.

Min mamma är stark, inte som Hulken eller Stålmannen. Nä, hon är är stark på ett helt annat sätt. Hon är stark som Emil i Lönnebergas mamma. Men det kan behövas när man har en dotter som skulle haft namnet Emil om hon varit en han.

Min mamma hon är stark men ändå mjuk på något sätt.

Det bästa med min mamma är att hon inte försöker att göra om mig, hon låter mig göra mina egna misstag. Hon säger vad hon tycker men är väl medveten om att jag kommer att göra precis som jag själv tycker passar bäst.

Av Nina - 19 juni 2011 17:07

Det regnar ute och jag har spenderat hela min förmiddag med att söka efter Nemos vaccinationsintyg. Vilket jag till slut gav upp hoppet om att hitta. Jag har rensat hela bokhyllan på skit, gamla papper och annat värt att kasta. Helt sjukt hur mycket man kan samla på sig. Tänkte samma tanke i vintras när jag rensade ut fem sopsäckar med kläder från mina garderober utan att det ens märktes. Jag hittade massor av roliga saker under dagens rensning. Det tar otrolig tid att rensa papper, men det är bara för att jag börjar att kolla ordentlig och läsa allt jag hittar. Jag hittade två roliga saker som jag ska redogöra för här. Det ena är en text jag skrivit till min mamma. Den får dock ett eget inlägg. Här kommer i stället en lista över 65 saker jag ska ha gjort innan jag dör. Vet inte hur gammal jag var när jag skrev den, måste varit under mina första år på universitetet. Den är så sjuk och rolig. Vissa grejor har jag plockat bort med tanke på att min mamma och pappa besöker min blogg. Vill inte bli arvslös ;) Även om jag tror att jag redan lyckats tänja på de gränserna redan så jag står nog lottlös i alla fall i slutändan :) Men lika glad för det är jag!


65 saker jag ska ha gjort innan jag dör:


  1. Inte oroa mig för framtiden.
  2. Njuta av mitt liv och göra det jag vill göra.
  3. Ta dagen som den kommer.
  4. Vara snäll mot min syster.
  5. Lyssna på mitt hjärta.
  6. Gifta mig minst en gång (med en het spanjor).
  7. Skilja mig bara för att jag känner för det.
  8. Åka på en äventyrsresa till Thailand.
  9. Gifta mig på en sandstrand i paradiset.
  10. Bli vegetarian (pappa kommer att gå i taket).
  11. Göra hål i öronen.
  12. Fixa min tatuering.
  13. Supa skallen av mig och få känna på hur det känns att ha ont i håret.
  14. Doktorera
  15. Se Machu Picchu
  16. Jobba på svenska skolan utomlands.
  17. Varit volontär i Afrika.
  18. Gett ut minst en bok.
  19. Köpa en longboard och ragga upp en snygg longboardkille.
  20. Lära mig brittisk engelska.
  21. Ta mig genom livet utan att bli sjuk, menar riktigt sjuk.
  22. Simma med tropiska fiskar.
  23. Lära mig ett instrument, typ ukulele.
  24. Surfa
  25. Åka snowboard som ett proffs.
  26. Flyga luftballong
  27. Hoppa bungee jump.
  28. Prova skydiving.
  29. -----
  30. Bo i bästa sviten på ett femstjärnigt hotell.
  31. Se dessa djur i frihet: Späckhuggare, panda, noshörning, flodhäst, grizzlybjörn, elefant, giraff, koala och kängru.
  32. Snorkla bland färgglada fiskar.
  33. Lära mig spanska.
  34. Gå oinbjuden på en fin fest.
  35. Rida elefant.
  36. Bli medlem i 10 000-metersklubben.
  37. Köra en bil i minst 180 km/h.
  38. Åka motorcykel i minst 180 km/h.
  39. Ropa "Jag bjuder!" i en bar.
  40. Rädda någons liv.
  41. Skaffa ett fadderbarn.
  42.  ----
  43. Tillbringa julen på en sandstrand.
  44. Fortplanta mig (den ska jag fundera lite på).
  45. Bli minst 100 år.
  46. Klara av att göra 100 armhävningar på en och samma gång.
  47. Bada naken.
  48. ----
  49. Dricka Guinness på Irland.
  50. Köpa en spargris och faktiskt använda den.
  51. Bli klimathjälte
  52. Rädda isbjörnen
  53. ----
  54. Skaffa mig en utbildning
  55. Bli fast anställd
  56. Köpa en svindyr häst!
  57. Simma med delfiner
  58. Dricka 10 tesorter på samma dag (gillar inte te).
  59. Äta sushi
  60. Bli torr bakom öronen.
  61. Skratta så mycket att jag nästan dör.
  62. Lyckas ragga upp/bli uppraggad av någon som är "Way out of my league".
  63. Lämna ett avtryck innan jag lämnar jorden.
  64. Ta jägarexamen
  65. Vinna en miljon och ge bort pengarna till de som verkligen behöver dem.

Ja, herre jisses vad snurrigt. Vissa saker kan jag bocka av och vissa saker kan jag nog stryka på en gång :)

Efter min lilla rensning stack jag iväg till stan med Milla. Jag fyndade mig äntligen ett par nya jeans. De är precis mitt stuk och jag ä supernöjd för de kostade bara 200 kr på rea! Jag är väldigt kräsen när det kommer till kläder. Jag håller min egen stil och just nu är jag i en fas då jag måste hitta tröjor som jag kan använda även efter den 28 juni. Då ska jag nämligen sätta i mina knallröda extensions. Jag har haft många färger men aldrig röda. Har färgat hela håret knallrött en gång. Jag gillade mitt röda hår, det var livfullt så jag tänkte liva upp min svarta kalufs lite :) Jag fyndade en tröja och ett linne också. Det var kul!

När jag kom hem från stan och kastade bilnycklarna på köksbordet så låg det där. Nemos vaccinationsintyg! Tänk så jag letat.

Av Nina - 16 juni 2011 20:18

Jag har lämnat in min bil på verkstan i morse. Det var förväntansfulla gossar som skulle fixa min bil. Eller det var kanske inte därför de var förväntansfulla. Nä, självklart ville alla bara se vad jag har under huven. Det har även varit önskemål från några av mina bloggläsare att få se hela härligheten. Eftersom den idag eller i morgon försvinner från min bil för gott så har jag självklart tagit en bild. Bildbevis på vad som en gång var.


 

De frågade mig om jag verkligen vill ta bort den eftersom den är lite cool att ha där. Jag skruvade på mig men har insett att jag inte kan åka runt i all evighet med hemlisar under huven. Samtidigt som jag tagit mitt förnuft till fånga så ber jag en stilla bön för att jag inte berövar min bil på hans mojo.

Av Nina - 16 juni 2011 20:04

Jag har varit till sjukgymnasten idag. Fick denna gång elstötar i övre delen av ryggen. Har sedan dess varit helt ur form. Var supertrött när jag kom tillbaka till jobbet. Huvudvärken var ett faktum och nu känner jag mig helt urlakad. Det blir det paus på elstötarna över sommaren. Jag hoppas på att det blir en varm och fuktig sommar för då kommer jag förhoppningsvis att klara mig bra.


Jag har surfat runt lite idag. Känns som att jag inte hunnit göra det de sista veckorna. Har tittar i lite hästbloggar och uppdaterat mig lite bland annonser och stuterier. Det är lika roligt varje gång. Jag har länge varit lite ledsen för att när jag surfar runt och kollar på mina kära PRE-hästar så har min känsla varit att det blir färre och färre skimlar. Det är alla möjliga andra färger, mest bruna och mina kära skimlar knuffas undan eftersom de inte är "på modet" just nu. Det är riktigt tråkigt. Idag blev jag så mycket gladare när jag surfade runt för både Sara på Pepino PRE har en fölunge som kommer att bli skimmel http://pepinopre.bloggplatsen.se/ Han heter Quiero P och måste vara den vackraste lilla gosse jag sett. Även Seglinge PRE har fått en liten hingst som kommer att bli skimmel http://seglingepre.bloggplatsen.se/ Han heter Lucero. Jag funderar på om jag ska fråga Marianne som äger gården om jag kan få komma och titta på hennes hästar. Hon verkar ha det så fint. Det är dessutom väldigt nära från mig :) En liten helgutflykt.


Nu ska jag bädda ner mig och läsa det sista kapitlet i "House of Night" del 6 boken som jag läser just nu. Den är så bra.


   

Smultron från gårdagens promenad :)

Av Nina - 16 juni 2011 19:51

Jag har fått en blogaward. Superroligt! Jag fick den av Ann-Britt som har Gustavsborg PRE. Här kommer länken till hennes blogg http://gustavsborgpre.bloggagratis.se/


Jag vill ge en blogaward till Johan http://www.godisgris.se/

Marianne på Seglinge PRE http://seglingepre.bloggplatsen.se/

Sara som har Pepino PRE. Det var hon som hjälpte mig att hitta den häst som jag bara vågade drömma om, min Dorado http://pepinopre.bloggplatsen.se/

Sist men inte minst, Viktoria som jobbar med de spanska hästarna under den spanska solen http://vikingapre.bloggplatsen.se/

Av Nina - 16 juni 2011 09:43

Tack för alla snälla kommentarer om Nemo. Han mår mycket bättre idag. Han har en ordentlig sträckning i ryggen och röntgen visar att han har en liten pålagring mellan kotorna. Han är nu under behandling och blir snart tiptop igen :)

Av Nina - 14 juni 2011 10:55

Sitter och väntar på vår tur. Nemo är som Dorado. Han sitter snällt och tittar på vad alla andra har för sig medan han väntar på sin tur. Det är många sjuka djur här och därmed lång väntetid. De har gjort första undersökningen och lyckats lokalisera det onda. Han har riktigt ont min söta lilla vovve.

Av Nina - 14 juni 2011 08:56

Ja, då var det dax för djur nummer tre att insjukna. Dorado är död, Pinoccio är opererad för att han hade en stor tumör och nu lilla älskade Nemo. Han har förmodligen fått diskbråck. Jag sitter och väntar på att de ska ringa upp från Strömsholm. Ringde till Jonasborg men de hänvisade oss till Strömsholm på en gång. Han måste in akut :( Det är verkligen inte meningen att jag ska ha djur. De blir bara sjuka hos mig. Måste vara en värdelös djurägare. Jag har ingen aning om vad han gjort heller. Nemo kan vara ganska nattaktiv och när jag vaknade i går morse så var han alldeles darrig. Han brukar vara lite skum och darra när han är väldigt kissnödig så jag reagerade inte jättemycket. När vi kom ut så var han inte så pigg på att bajsa. Han slutade inte att darra och det höll i sig hela dagen. Han var med Emme på eftermiddagen och när jag hämtade honom därifrån så darrade han inte längre. Mot kvällskvisten ville han inte gå i trapporna, inte hoppa upp i sängen eller i soffan. Han hoppade inte ens på mitt ben när han skulle tigga. Han ville inte hoppa ur bilen när vi varit på Coop och handlat. När jag lyfte honom så skrek han. Och det kan jag säga, att det ska mycket till innan Nemo skriker. Hela kvällen och nu hela morgonen har han skakat och pipit. Nu ligger han här bredvid mig och sover med nosen inborrad i sidan på mig.

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards