Min spanjor Dorado

Alla inlägg den 3 februari 2012

Av Nina - 3 februari 2012 18:55

Idag fick jag byta ut mina jeans mot fleecelångkalsonger och tjocka överdragsbyxor när jag åkte iväg till stallet. Det är bara att inse att den vår som jag trodde var på väg förra helgen snabbt bytts ut till hemsk och kall vinter. Hade hoppats på att slippa detta i år. Det är precis som mamma säger:

-Vintern kommer varje år. Hon är så klok ;) Ska börja lyssna på min mamma. Efter 32 år, bättre sent än aldrig. Längtar dock till detta:


 


Har precis avnjutit en underbart god middag. Jag älskar sallad. I kväll slog det mig att jag en gång hade ett par superfina salladsbestik. Letade efter dem för att sedan komma på att de försvann för sju år sedan då jag och min dåvarande sambo flyttade isär. Typiskt. De hade kommit mer till användning här hos mig. Han åt aldrig sallad, han åt bara oxfilé och potatisgratäng...typ.


 


Jag slutade tidigt, riktigt tidigt. Tog en promenad med Nemo. En väldigt kort sådan eftersom han fryser minst dubbelt så mycket som det jag gör. I morse så kissade han allt på en gång, inget skvättande här och där. Han gick ytterligare tre meter och bajsade. Sedan vände han och gick in igen. Han är ett unikum denna hund. Han är inte som andra hundar.


Strax efter tre i eftermiddag trampade jag in på Color för att klippa mig. Det gick snabbt, Ida är flink. Hon vet att jag inte har tid att sitta där hela dagen ;) När jag var på väg därifrån så pratade jag på med Ida medan jag betalade. Jag sa hej då och började klä på mig. Det satt två kvinnor och väntade på att det skulle bli deras tur. Jag tog på mig min tjocka Canada goose och konstaterade att den var kall från det att jag var ute nyss. Ena kvinnan tittade på mig och log. Sedan frågade hon mig om det är jag som jobbar på Rotundaskolan. "Jo", konstaterade jag snabbt. "Hur vet du det?" Det visade sig att hon är chef på en av förskolorna som Pysslingen driver här i stan. Hon log igen och sa lugnt: Jag förstod att det var du, jag tog det på dialekten. Klockrent! Det är tufft, stentufft! Vilken kvinna! Hon visste vem jag var bara av att jag öppnade munnen! Guldstjärna i kanten till henne :)


Väl ute hos Cielo så hade det börjat att skymma. Jag packade ihop grejorna och gick ner till hagen. Han stod som vanligt och åt. Det var idag inget problem att få på grimman, han stoppade helt själv ner huvudet i den. Blev helt varm i hjärtat. Han kom med mig och jag gav honom lite godis. Hade ännu en gång provat att dela små bitar av morötter. Han vägrar att äta morötter. De smakar skit om man frågar min lilla hingstpojke. De smakade skit även idag. Fick ge upp, gav bort min morotspåse till bättre behövande. Jag kunde dessutom både idag och i går lyfta alla fyra hovarna utan att han provade att lägga sig ner :) Stolt!


När vi var ute på promenad i onsdags så var han helt galen. Jag hade med mig sällskap av en av de andra pojkarna och hans matte, från Cielos flock. Han ville ändå inte lämna sina kompisar och visade mig hela registret. Det flög hovar både fram och bak. Tänderna försökte att hugga tag i min arm och han tryckte sig mot mig så jag tappade balansen. Jag blev tillslut galen och sade åt honom på skarpen. I går när vi tog en promenad så var det nästan med hjärtat i halsgropen som jag trampade iväg från hagen. Han hängde snällt på och när vi kom upp på stallplanen så fick vi påhälsning av en av tjejerna från stallet där jag hade Dorado. Vi stod och pratade och Cielo stod snällt på sidan om mig och väntade på att vi skulle prata klart. När vi gjort det så trampade han på eget bevåg iväg ner mot det stora ridhuset. Det var som att han helt plötsligt insett vilken stor anläggning det är och hur mycket spännande saker man kan utforska. Vi tog en sväng. Han gick snällt och lydigt bredvid mig. Han lyssnade när jag pratade med honom. När jag sedan släppte tillbaka honom i hagen så kom den lilla mulen mot min kind. Han blåste på mig och gick sedan till sina kompisar. Blir bara mer och mer såld på denna underbara lilla varelse.


Idag tog vi en promenad upp till stallet där Dorado stod. Det var läskigt men han följde snällt med mig. Han var rädd men han gjorde det ändå. Han är så modig. Väl inne i stallet stod han lugnt och stilla trots att det var skottkärror och människor i farten. Han tittade på allt och verkligen bara älskade att få vara med. Jag kunde se hur han njöt av uppmärksamheten. När vi sedan gick tillbaka till flocken ökade han steget lite men inte mer än att jag också behövde trampa på lite snabbare. När vi nästan var framme kastade han med huvudet och sprättade lite med frambenen. Jag sa åt honom på en gång och han förstod direkt att han inte fick göra så. Förstå att mitt hjärta nästan spricker av kärlek till min älskade lilla vän. Han är verkligen min ögonsten och han är min alldeles egen! Blir glad i hela kroppen av min underbara Cielo!




Nasse och Nalle Puh sitter under ett stort träd och tänker över livet,
Plötsligt frågar Nasse:
"Puh, vi har fått två händer för att hålla. Två ben för att gå.
Två ögon för att se. Två öron för att höra. Men varför har vi bara ett hjärta?"
Puh tänker en liten stund och svarar:
"Nasse, det är säkert för att det andra hjärtat är bortskänkt till en annan,
som vi själva måste hitta..." ♥


Av Nina - 3 februari 2012 12:18

Två män i Norrland sitter och pimplar och filosoferar på riktiga mäns vis och dricker öl. Efter att ha suttit stilla i några timmar så säger Jan till Tommy:

-Hörrudu Tommy, jag tror att jag vill skiljas från frugan. Hon ha int´ prata med mig på två månader!


Tommy funderar, och dricker sakta ur sin Norrlands Guld innan han långsamt svarar:

-Näe, det tyck´ ja att du noga skall tänk igenom. För såna kärringar ä svåra att hitta....

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards