Min spanjor Dorado

Alla inlägg den 2 juni 2012

Av Nina - 2 juni 2012 20:43

Fy, vilket väder det varit idag. Åkte ut till stallet på eftermiddagen. Det regnade spö i backen och blåste full storm över de öppna vidderna. Tog med mig Cielo in. Han fick stå i en box och torka medan jag åkte iväg med L, A och W. Han var kall och ville gärna sova några timmar. Jag gav honom müsli och ordentligt med hö. Han var nöjd.


När jag kom tillbaka några timmar senare hade han sovit ordentligt och jag borstade bort all torv och kratsade hovarna innan han fick gå tillbaka till de andra. Han kommer i perioder då han testar mig lite. Han är inne i en sådan period just nu. Inga allvarliga saker men han är lite nafsig. Han är så rolig eftersom varje gång han tuggar på mig så tuggar jag på honom. Japp, om han biter mig så biter jag honom. Han brukar oftast bara bita två gånger då och sedan ger han upp. Idag bet han en gång och blev lite fönärmad över vilket tag jag fick. Torr och pigg fick jag leda en hoppehäst vid min sida. När jag tittade på honom så blåste de hårda vindarna bort hans man. Då gick det upp för mig vilken hals min Cielo fått. Den är grov :) Nice.


Nu sitter jag i soffan, helt slut av att springa runt i det tråkiga vädret. Ögonen är tunga och jag ska sova tidigt för att vila mig i form inför morgondagens hingsthanteringskurs. Det känns så spännande och otroligt roligt att få träffa Sara.

Av Nina - 2 juni 2012 15:41

Ibland får jag sådan prestationsångest när jag ska måla. Har länge haft det för denna tavla. Plötsligt idag, så släppte det och jag bara målade och målade. Jag hoppas verkligen att Liza kommer att uppskatta mitt verk. Känner mig för en gångs skull väldigt nöjd med vad jag åstadkommit. Känns som att jag fångat Wythia.


 

Av Nina - 2 juni 2012 09:54

Det är så roligt att ha en unghäst. Tiden springer fram och han upptäcker nya saker hela tiden. Det måste vara en upplevelse att flera gånger per vecka se saker och göra saker som man aldrig gjort förut. Jag önskar att jag också kunde ha det så :) I går fick Cielo prova på att gå några serier cavaletti. Han tyckte att det var riktigt intressant. Efter två varv i trav blev det en lite tråkig aktivitet och han ökade tempot. Han provade då att stänga öronen och galoppera över bommarna. Han visade mig då vilken koll han har på sina fötter. Han snubblade inte och visste precis vart han skulle sätta fötterna för att inte ta i bommarna. Jag tog dock fast honom och plötsligt var det slut på det roliga ;)



 


Har under veckan låtit honom nosa och känna på en körgjord. Har lagt den på ryggen låtit honom titta på den. Det var inte det minsta farligt. I går lade jag på den och drog försiktigt fast den. Han tyckte det verkade skumt men reagerade inte särskilt. Släppte lös honom i ridhuset så han skulle få gå med gjorden på sig utan att jag störde honom. Han gick några meter sedan kastade han med huvudet och sprang iväg i galopp. Sparkade bakut och sedan var det inte så spännande längre. Han travade lite och tyckte inte alls att det var konstigt. Tog fast honom efter att han skrittat runt med gjorden på sig i nästan 20 minuter. Han kom snällt fram och jag lossade gjorden. Drog den försiktigt längs ryggen och han reagerade inte alls. Han är så duktigt och orädd min lilla (men nu väldigt stora) Cielo. Han växer verkligen så det knakar. Puh, mamma är lite oroligt för hur stor han egentligen tänker bli ;) Manen börjar dessutom att dela på sig och ligger nu på båda sidorna. Verkar som att den är lättare att lägga över till den högra sidan när man borstar honom. Blir spännande att se på vilken sidan den landar i slutändan.


   

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards