Min spanjor Dorado

Alla inlägg under augusti 2009

Av Nina - 28 augusti 2009 17:48

Har varit däckad i en supertrist förkylning sedan i onsdags kväll. Har till och med varit tvungen att stanna hemma från jobbet. Det hör inte till vanligheterna. Har sovit nästan hela dagen både igår och idag. Har bara varit ut till stallet för att kolla till min lilla stjärna. Honom verkar det dock inte gå någon nöd på :) Han är lika glad att se mig trots att jag hostar och nyser som en galning kring honom samt svettas floder.


Idag hade jag i alla fall ork nog att borsta honom. Det kändes bra när jag åkte därifrån att jag orkat pyssla lite. Dorado är så go, han tycker om att mysa. Blir så glad och känner mig redan friskare bara av att han luktar mig i nacken.

Av Nina - 25 augusti 2009 22:36

Jag känner mig så otroligt glad idag. Var ute tidigt i stallet, visste att Dorado rullat sig samt att både manen och svansen behövde sig en ordentlig omgång. Tvättade, schamponerade, satte balsam och pälsglans. Jag flätade ihop manen och han blev så vacker :)


Dorado och jag var och tränade för Liselott idag. Han gick som en miljon. Är så glad för min lilla häst. Vi utvecklas så bra tillsammans och han lär mig nya saker varje dag.


Vi fick massor av övningar att träna vidare på. Liselott är så bra på att lyssna in. Jag ville satsa på lättridningen samt galoppen idag. Jag har länge känt att det är någonting som inte stämmer i lättridningen. Jag har inte haft med Dorado på yttertygeln och jag har därmed fångat upp men nästan lika snabbt tappat honom igen. Det var dock inte något avancerat fel att åtgärda. Sitter visst alltid med ytteraxeln vriden innåt. Provade att stabilisera sätet och vrida om axeln. Poff! Där satt han, kände på en gång suget i bettet, han fångade upp sig själv och slutade att rusa. Så liten detalj som ställer till så mycket.


I galoppen är det samma gamla. Har svårt att sitta tungt i sadeln samt att därigenom få Dorado att fatta galopp med bakdelen först. Fick tips om att titta utåt i fattningen. Plopp! Där satt den. Och när jag fick fattningarna att sitta så slutade jag att häva mig i fattningen, vilket gjorde att jag slappnade av på en gång och kunde sitta ordentligt. Förstå hur mycket man kan lösa på en och samma lektion. Det kan man kalla värt pengarna.


Har även lärt mig att komma ihåg att det är känslan, min känsla som räknas. Kan få tips och idéer av en tränare men det är min känsla som är viktig.


Jag har funderat en hel del på det engelska ordet cloudberry idag. Det är ett fantastiskt vackert ord. Där finns molnen, den norrländska brandgula solen och sötman i ett och samma ord. Ska tänka på det ordet när höstregnet kommer och tillvaron känns lite motig. Då kommer jag nog kunna suga åt mig ordet ännu bättre.

Av Nina - 24 augusti 2009 21:48

Ja, det är ljudet av lösa skor. Blir så less på detta tråkiga ljud. Det är typiskt sommaren, skorna sitter inte bra i torra sommarfötter. Störtade in på Granngården kl.17.55, fick köpt två framskor. Och tur var det, för när jag kom till stallet hade den ena lossnat och den andra var på upphällningen.


Jag slet bort den, raspade båda hovarna och slog på nya fina skor. Lite typiskt att jag var tvungen att göra detta idag eftersom hovslagaren kommer på onsdag. Men om jag ser det från den ljusa sidan så får jag rida morgondagens träning med fina nyskodda fötter i stället för trasiga, tråkiga och gammelskodda framfötter. Han blir lätt lite snubblig då.


Red på stora vallen idag. Det var riktigt kul. Dorado var så fin. Vi galopperade ganska mycket i ett bra tempo, tog tillvara på det stora utrymmet. Han lyssnade riktigt bra på mig när jag ökade och samlade upp honom. Nu känner jag mig rejält laddad inför morgondagen.


Av Nina - 23 augusti 2009 22:58

Här kommer ett antal bilder från tisdagens träning.


Tack, Peter för de fina bilderna!

Av Nina - 22 augusti 2009 22:50

Red tidigt idag. Det har regnat hela natten och ridbanan var lite tungrodd men det gick bra ändå. Kände att jag behövde träna på det jag fått order att träna på innan nästa veckas träning för Liselott. Dorado kändes pigg och vi kunde tillsammans lösa de svårigheter som uppstod i galoppen.


Pratade med Milla om att ta Dorado på lina en gång i veckan och ha sitsträning. Finslipa detaljerna.


Skåningarna åkte hem idag. Har bestämt mig för att åka ner och hälsa på dem när stuteri Pepino har sin hingstvisning till våren. Gratis mat och husrum ;) Hurra för släktingar!


Vi var iväg till Hummelsta och köpte massor av lösgodis, sedan såg vi på "Män som hatar kvinnor". Det var en hemsk film.

Av Nina - 21 augusti 2009 23:28

Idag var Dorado och jag på ridtur ut i skogen. Vi hoppade naturhinder, han tycker verkligen att det är superkul och jag med :)


När vi kom tillbaka var jag tvungen att skynda mig lite, är inte så bra på det. Orsaken till att jag fick lägga på ett kol var för att min morbror och hans familj skulle komma på besök. De är på väg hem till Skåne efter att semestrat hemma i det fantastiska norr. Det är lika roligt varje gång vi träffas. De bor i Hyllinge, det är superfint där. Hälsade på dem senast i våras när jag hämtade min hästtransport i Kävlinge.


Nu ska jag sova. God natt.

Av Nina - 20 augusti 2009 22:31

Idag drog vi iväg till Max och käkade, jag, Milla och Peter. Det var riktigt gott. Vi firade att den efterlängtade skolstarten gått av stapeln, typ. Det var kul att träffa alla elever igen, de verkade så pigga och glada. Hoppas det håller i sig hela terminen. Detta besök på Max gjorde dock att jag inte hade ork att rida :s


När jag kom till stallet tog jag in Dorado, lät honom ta det lugnt medan jag plockade fram longerutrustningen. Köpte en ny longergjord i våras som jag är riktigt stolt över. Är även stolt över att jag aldrig behöver spänna in min häst när jag ska longera, han går i form helt på egen hand. Det är lite kul tycker jag.


Dorado verkade dock lika entusiastisk som jag när det kom till att motionera (tvärtom språket). Han var trött och ville inte ens lämna boxen. Det är hårt att sova ute på nätterna.



Av Nina - 19 augusti 2009 22:14

Tisdagens träning blev riktigt givande. Kände på en gång när jag hoppade upp på Dorado att han var på ett strålande humör. Han var pigg, allert och verkade riktigt glad.


Jag hade stängning på jobbet och slutade sent. Jag hade dock inte ridtid förrän 19.00 Det blåste ordentligt och jag kände mig inte det minsta sugen på att rida på utebanan. När jag åkte ut till stallet avtog blåsten och övergick till spöregn. Suck. Sådant är så trist. Det bara regnade och regnade.


Jag pysslade så klart för länge och fick stressa med det sista för att hinna rida fram. Det är typiskt när inte mamma är med och skyndar på mig. Jag hörde hennes ord "Ska du rida fram eller fläta, vilket är viktigast?" tydligt eka i huvudet när jag fortfarande stod och flätade hästen när klockan började närma sig kvart i sju. Kastade på sadeln och tränset och tio i sju klev vi ut genom dörren. När jag hoppade upp på Dorado så var det som att någon vred av kranen och regnet slutade lika tvärt som det börjat. Då log jag för mig själv och konstaterade att flätningen var viktigare, den räddade mig från regnet :)


Vi fick ett flertal olika övningar att träna på inför nästa veckas träning. Övningar i alla tre gångarterna. Det var kul att ytterligare en tränare gillade Dorado, stenhårt :) Blir gång på gång så glad för att han är min.


Vi tränade mycket på att ta in tempot med ett bibehållet steg samt att få honom att trampa bakbenen under sig på volt samt när jag ledde in framdelen på långsidorna. Det gick ganska bra, han är ännu lite obalanserad men blir inte alltför upprörd när han inte orkar. Han hetsade inte och släppte bettet på hela lektionen. Vi fick roliga övningar som även Dorado köpte. Det var bra.


Jag hade bjudit in Milla och Peter att titta. Det var ett smart drag. Peter hade med sig sin braiga kamera och tog riktigt många fina bilder. Har dock inte fått dem ännu men laddar upp dem så fort jag fått dem.

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards