Min spanjor Dorado

Alla inlägg den 2 maj 2010

Av Nina - 2 maj 2010 18:01

Jag var in på Colinas blogg för flera veckor sedan och då annonserade hon att de hade ätit risotto till middag. Jag har sedan dess varit sugen på just risotto. Har provat göra det en gång och det vart inte alls som i receptet. Det blev någonting fel. Jag är tillbaka på ruta ett, jag vill äta risotto men jag har inte riktigt förmågan att tillaga denna gudomliga maträtt. Orkar inte öppna den hemska recepboken som lurade mig förra gången. Kan inte någon het vegetariankille komma förbi och laga lite käk? Please...

Av Nina - 2 maj 2010 11:29

Har funderat på en sak rätt länge nu. Det gäller färger :) När jag var på PRE-avelsvärderingen på Strömsholm i höstas så såg jag att vissa hästar hade pannband som var flätade i rött och gult. Det förstår jag att det är de spanska färgerna. Men betyder det någonting? Det fanns även vissa som hade flätat sina pannband vita och gröna. Då blev jag lite fundersam. Har sett detta förut men inte tänkt på att det kanske har betydelse. Är detta någon beteckning av något slag? Tänkte bara kolla med alla er andra som har koll för det har inte jag ;)

Av Nina - 2 maj 2010 10:31

Tog ut Dorado på lina i morse. Han var halt. Bytte varv och där märktes som vanligt ingenting. Bytte tillbaka till vänster varv igen. Såg ingenting. Blev helt matt. Släppte ut honom i hagen och gjorde iordning i stallet.


Bad Ulrika om hjälp med att kolla honom någon dag under veckan. Hon ville kolla honom på en gång. Jag skruvade lite på mig eftersom jag precis släppt ut honom. Dorado går inte att få fast när man precis släppt ut honom i hagen. Han måste få vara någon timme. Gick i alla fall ut och gjorde ett försök. Och mer än ett försök behövde jag inte. Dorado kom fram till mig när jag kom in i hagen! Blev så lycklig, han lyfte hela min dag, eller hela mitt gångna år. Tänk att en så liten sak kan betyda så mycket. Tog på honom grimman och ledde ut honom ur hagen. Gav honom en godis för besväret.


Longerade honom på gården och Ulrika konstaterade på en gång att han fortfarande är halt, inte lika mycket men nog halt för att behålla tiden på kliniken och en gång för alla ta reda på vad som är galet. Det känns skönt att ha henne, hon kan hjälpa till när man själv börjar vackla. Hon förklarade att det är svårt att se en mer difus hälta när man själv longerar. Man behöver stå på sidan om och fokusera på bara det. Då ser man lättare. Jag undrar det? Hade säkert inte sett någonting i alla fall   .


Observerade igår att Dorado slitit sina skor väldigt konstigt, sa det till Ulrika och hon konstaterade bara att han avslastar när han rör på sig, det är därför skorna ser ut som de gör. Tur att han får nya på torsdag. Är lite orolig att den ena framskon inte sitter tills dess. Hoven har spruckit och han har tappat två sömmar. Jaja, det är inte värre än att ringa och be dem komma ut och slå på den innan undersökningen.

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards