Min spanjor Dorado

Alla inlägg den 30 maj 2010

Av Nina - 30 maj 2010 22:51

Vi var på återbesök till Stömsholm i torsdags. Det gick bra. Känner mig lite glad eftersom jag kunde se att det går framåt. Dorado är ännu halt på höger bak, men det är bättre än att vara halt på båda bak :)


Jag fick longera i alla tre gångarterna i båda varven. Det gick bra trots att Dorado var en aning överladdad. Det var en fröjd att få rida i ridhuset och få trava runt. Känns som att jag knappt kommer ihåg när jag travade sist. Dorado visade hur man gör när man tappar framdelen och drattar på näsan. Det var lite tur att han gjorde det för jag hade ju glömt att berätta att det händer rätt ofta.


De sprutade båda haserna på honom igen och vi har återbesök om tre veckor igen, den 17 juni. Hoppas han är helt bra tills dess. Om han inte är det så blir jag galen.


Vi har i alla fall fått en ny plan med oss hem. Den säger att jag tre gånger per vecka ska tömköra. 10 minuter i skritt och 20 minuter i trav. Florian visade mig lite övningar. Det var kul att få stå på sidan om och titta på min häst. Han är otroligt fin, precis som farbror veterinären säger. Snäll, snäll, fin, fin :)


Jag ska rida i skritt i skogen i 60 minuter två gånger per vecka och en gång per vecka får jag rida dressyr! Det passet ska vara 35 minuter. Gillar att det är exakta tidsangivelser ;)


Nu står Dorado på boxvila, han är inne på sin andra dag. I morgon är sista dagen. Det är tur, annars missar han när de andra får gå ut på bete. Suck, jag hatar verkligen betessäsongen. Är livrädd varje gång. Vill bara att den ska vara över så jag ännu en gång kan styra över hur mycket mat han får.


I morgon är första tömkörningsdagen. Ska bli kul, jag har köpt nya tömmar. Även skönt för Dorado att äntligen få göra någonting. Att bara stå inne och glo kan inte vara så kul. Då har han i alla fall fått röra på sig innan jag åker till jobbet. Då kanske hans dag blir lite kuligare. Efter ett väl utfört gympapass så kan han med gott samvete utöva sin favoritgren...siesta. Det har han haft hela dagen. Varje gång jag klivit in i stallet idag så han han klivit upp. Jäkla häst till att sova.


          

Av Nina - 30 maj 2010 22:32

Gårdagens regn...


    


...kändes idag som bortblåst. Solen har värmt härligt här på Talvsta gård. Gick ut tidigt och fodrade i morse och det var tur eftersom Diesel bestämt sig för att ta sitt pick och pack och flytta över till grannens hage i stället. Som jag fick leta, hittade inte hästen någonstans. Till slut hittade jag ett stort hål i staketet. Då förstod jag på en gång att grannen fått oväntat besök. Men snabba som de är så hann jag inte ens fundera på vart hästen kunde vara så fick jag veta att han fått trampa hem igen och förmodligen stod i andra änden av hagen. Mycket riktigt. När jag äntligen kommer tillbaka dit där jag lämnade en smått upprörd Bailando, så står han där, lilla Diesel. Han ser såååå ångerfull ut...inte det minsta.


Kollar igenom hästen ordentligt och konstaterar att han är hel. Puh. Efter att jag kollat på hur förstört staketet var så trodde jag att hästen skulle tappat minst två av sina fyra ben.


Jag stängde av strömmen och gick snällt tillbaka längst bort i hagen för att laga staketet. Det tog ett tag. Gjorde stallet klart och trampade sedan in för att käka frukost. Eller jag gick inte in, eftersom klockan hunnit ticka iväg så värmde solen ordentligt så jag bestämde mig för att äta min frukost ute. Helt underbart! Var vrålhungrig. Jag bara satt där och lyssnade på fåglarna samtidigt som jag njöt av mig sista riktiga dag på landet. I morgon kväll sitter jag i min lägenhet igen. Buuuuhuuuu. Vill inte. Det är tur att det snart är juli och dax för en tripp till de norra delarna av landet.


Jag käkade klart och åkte sedan iväg till Erikslund för att kolla lite på Hööks. Åkte vidare till Glada hästen. Köpte ett par lädertömmar och ett spanskt pannband. Tog Granngården också på vägen tillbaka. Köpte en flaska Foxfire pälsglans. Man kan aldrig ha för mycket pälsglans.


    


Oj, herre jisses vad de här blommorna luktar mumma!


    

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards