Min spanjor Dorado

Alla inlägg den 13 maj 2012

Av Nina - 13 maj 2012 17:32

Jag hade lovat N att mocka till hennes häst idag. Åkte ut på förmiddagen och ordnade det. Hade även lovat att slå på en tappsko. Jag ville ge Cielo kraftfoder och sedan möta upp min syster och Emme ute på Åsby för att luncha. Det blev lite stressigt för mig då mitt tidsschema sprack fullständigt.


Jag tog ut Cielo och gav honom sin müsli. Han stod snällt och åt medan jag borstade lite. Nemo satt snällt bredvid och vi bara njöt av den underbara vårsolen som stekte. Det var lite oroligt i hagen och strömmen var stängt av eftersom staketet var trasigt och höll på att lagas. Plötsligt kommer flera av hästarna springande mot vinterhagen. En av dem hinner inte stanna eftersom han blev trängd. Han plöjde rätt genom staketet. Jag släppte Cielo och sprang dit för att försöka hålla resten av flocken kvar på andra sidan. Tog snabbt trådarna och knöt ihop dem för att kunna stänga grinden. Puh. Cielo blev lite putt när han inte fick äta klart utan han i stället snällt fick gå tillbaka in till de andra medan jag försökte få fast rymlingen. Efter många om och men samt lite hjälp kom även han på plats och strömmen slogs snabbt på igen.


Jag gick upp till stallet eftersom jag skulle slå på tappskon. Det var en genomsnäll häst och han stod helt stilla. Jag blev dock helt slut. Är fortfarande risig och har otroligt svårt med fysisk ansträngning. Jag fick på skon och kände mig nöjd med mitt arbete.


Hoppade in i bilen. Huvudet sprängde och jag ville bara hem för att dricka vatten samt ta några värktabletter. Fixade mig iordning och styrde Mavericken ut mot Åsby. Han arbetade bra efter E18. Jag bara älskar min bil! Han är så skön att köra och så rullar han så bra :) Emme hade hunnit klappa alla kaninerna...flera gånger och var supernöjd! Vi beställde mat och käkade. När vi ätit gick vi runt och tittade lite. Jag hittade en superfin trälåda till mina kryddor. Jag odlar alltid massor med ätbart på min balkong på sommaren. Är inte så mycket för blommor, jag gillar sådant som går att äta. Tomater, kryddor av alla möjliga slag, ärtskidor, smultron, rabarber, hallon, jordgubbar...you name it I got it!


Nu ska jag vila innan jag åker till stallet för att löshoppa lilla C.


 

Av Nina - 13 maj 2012 17:23

Jag har helt glömt bort att berätta att jag sökt en kurs ute på Strömsholm. Jag ska gå steg ett till att bli diplomerad hästskötare. Jag anmälde mig mest på skoj och hade räknat med att jag skulle få prova söka kursen några år innan jag skulle komma in. Mina tävlingsmeriter är inte de färskaste. Samma dag som jag kom hem från lassa fick jag veta att jag kommit in på kursen. Jag klickade just i att jag anmäler mig till kursen. Det känns spännande. Jag har en plan. Jag vill gå denna kurs och steg II. Jag vill sedan gå hovslagarutbildningen. Efter det vill jag gå alla stegen till hästmassör på Axelssons. Hoppas att jag hinner klart innan pensionen ;) Men det är ingenting fel med att ha drömmar. Jag har länge drömt om att kunna bli hovslagare. Men när man pluggat 6,5 år för att bli lärare så finns det inte så mycket mer pengar att låna hos CSN. Jag måste med andra ord spara ihop pengarna för att kunna uppfylla min dröm. Men jag klagar inte.


 

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15 16
17
18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards