Min spanjor Dorado

Alla inlägg under maj 2012

Av Nina - 30 maj 2012 20:12

Har idag satt alla betyg. Det känns skönt. Är dock väldigt trött. Har legat på soffan hos min syster och sovit som en liten gris. Medan jag sov hade Peter fixat mat så jag passade på att käka innan jag gick hem för att ligga på min egen soffa. Är trött, riktigt trött och huvudet spränger. Fick i går två USB minnen av Anne. Dessa var fullspäckade med bilder på Cielo. Anne är snabb med kameran och hon har lyckats fånga så många fina bilder på min gosse. Hon har även ordnat kort på mig och Wythia. Wythia är till salu.


              

Av Nina - 29 maj 2012 09:51

Ibland önskar jag att jag också bara kunde ligga ute på en blomsteräng och njuta av solen. Ser det inte underbart ut så säg   .


 

Av Nina - 27 maj 2012 22:09

Cielo hade på sig träns för första gången i går. Han tog bettet och blev sedan helt ställd över det äckliga som hamnade i hans mun. Han gapade och försökte att få bort det konstiga. Eftersom det inte gick så gjorde han som han brukar. Han brydde sig inte. Vi lekte i ridhuset och han var så nöjd med tillvaron. När jag kom för att hämta in honom idag så tittade han skumt på mig. Kollade ordentligt så det inte satt fast någon metallgrej i grimman. Han var helt svettig så jag bestämde mig för att dagens äventyr skulle bli att duscha. Han protesterade först men gav upp väldigt snabbt. Slappnade av och insåg att vattnet svalkade skönt. Han är så klok min vän.

Av Nina - 26 maj 2012 15:07

Det är strålande sol ute. Jag mår oförskämt bra idag och gömmer mig undan ljuset för att inte utmana ödet. Jag gör dock bara roliga saker. Har i flera timmar bara funderat, ändrat mig, tänkt om och kommit fram till ett beslut. Det är inte alls så drastiskt som det låter. Jag har blandat färger och påbörjat en ny målning :) Duken är 30x70 cm och ska rymma tre spanjorer. Den första är klar. Han går i piaff. Nästa är grundad, den går i spansk skritt. Sista hästen är inte påbörjad. Den ska gå i ökad trav. Känner mig otroligt inspirerad av att måla denna tavla. Den har ingen beställare så jag kan måla helt fritt, precis som jag vill :) Har dock lite problem med att bestämma bakgrundsfärg. Funderade på en ljusgul men eftersom jag plötsligt fyllt duken med tre borkfärgade hästar så känns färgen inte längre aktuell. Vad tror du? Vad skulle du vilja ha för bakgrundsfärg på denna?


När jag satte mig i soffan för att pausa efter nästan tre timmars konstant målande kollade jag mejlen lite snabbt. Där var det en liten fågel som observerat att jag är igång och målar igen. Jag fick då ett erbjudande som gjorde mig så otroligt glad. Erbjudandet känns som en ära för mig. Vill inte berätta om det förrän jag får besked om att allt är klart.


   

Av Nina - 25 maj 2012 22:38

Måste bara rekommendera er att läsa om Havrepappans ansökning till Ponnyakuten. Klicka på de olika länkarna för att hänga med på en spännande resa.


Ansökningsbrevet till Ponnyakuten. Snacka om Hemliga Molgan.

http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Havrepappa/2012/4/Skam-den-som-ger-sig/


Antagen till Ponnyakuten

http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Havrepappa/2012/5/Jag-kom-med/


Inför Ponnyakuten

http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Havrepappa/2012/5/Forberedelser-infor-Ponnyakuten/


Alla förberedelser

http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Havrepappa/2012/5/Klara-papper/


Casting

http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Havrepappa/2012/5/Casting-Ponnyakuten/


Lägesuppdatering

http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Havrepappa/2012/5/Lagesuppdatering/


Negativt besked

http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Havrepappa/2012/5/Ingen-Degas-i-Ponnyakuten/



Om du inte skrattat en enda gång när du läst dessa inlägg. Ja, då vet jag inte vad som blivit fel.

Av Nina - 25 maj 2012 15:32

Jag vaknade tidigt i morse. Gick ut med Nemo innan värsta värmen slog till. När jag kom in så käkade jag frukost och tittade på Kristinas tavla. Helt plötsligt stod jag där med penseln i handen. Jag målade och målade och helt utan att blinka så var den klar. Jag lade mig på soffan ett tag och vilade. När jag vilat klart messade jag Anne och vi åkte ut till stallet. Jag gick ner i källaren för att hämta mitt spanska kapson.


När vi kom till hagen så låg hela flocken och vilade i den gassande solen. Cielo reste sig och när han gick mot oss så såg vi att han var helt svettig. Vi tog med honom in och jag kom på att jag skulle spola av honom. Japp, du läste rätt. Jag bestämde mig för att ta in honom i duschspiltan och svalka honom med lite vatten. Cielo är livrädd för vatten, han går omvägar för vattenpölar hur grunda de än är. Han var först lite obekväm och försökte att ta sig undan från vattenstrålen men vi gav oss inte. Han trilskades inte många minuter innan han bara gav upp och insåg hur skönt det var att få svalkande vatten på sig. Han stod stilla och jag fick ännu en gång bli så stolt över min häst.


Jag provade kapsonen på honom och poff så blev han en spansk hingst. Han var verkligen superfin i den och jag kände mig väldigt nöjd. Anne tog några bilder, lägger upp dem om jag lyckas lägga vantarna på dem ;)


   

Av Nina - 24 maj 2012 16:45

   


Jag undrar vad det är för slags häst jag äger? Eftersom jag idag fick just frågan: När tänker du köpa dig en riktig häst?


 


Detta är en bild på lilla Emilias häst. Den är av gummi och går att hoppa runt med. Den har en grimma och gnäggar när hon säger att den gnäggar. I Emmes värld är detta en riktig häst, den har till och med ett namn.


 


Det här är en bild på min häst. I min värld är han en riktig häst. Han gnäggar, har flera olika prylar, han har ett namn och jag kommer också, precis som Emme, att kunna hoppa runt med honom.


Vad är det som definierar en riktig häst? Det spelar ingen roll hur man lägger fram det för alla hästar är en riktig häst för den personen som köpt den. Att min häst inte är ett svenskt halvblod är ganska uppenbart. Men att tro att det bara är svenska halvblod som gäller känns för mig väldigt inskränkt. Jag tänker inte hetsa upp mig över detta eftersom jag inte får göra det. Jag måste ta det lugnt annars kommer jag inte kunna jobba nästa vecka heller. Jag tycker bara det är onödigt, jag skulle aldrig kränka någon annan eller säga att deras häst är mindre värd på något sätt. Alla väljer sin häst och min häst är den vackraste hästen i hela världen...i min värld. Det kanske är tur för Cielo att han lever i just min värld, så att han kan få vara den han är.


     



 

Av Nina - 24 maj 2012 16:39

En svart Thuletransport :) Dock inte denna modell.


 



Skitsnygga bruna stövlar. Vet, har alltid svart men jag tycker att de är apsnygga!


 



En frack. Kolla in guldet! Japp, en sådan ska jag ha när jag och Cielo ska ut och tävla :)


 

  

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15 16
17
18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards