Min spanjor Dorado

Alla inlägg den 11 augusti 2012

Av Nina - 11 augusti 2012 23:35

"Han får inte komma. Gubben som kastar grus i ögonen på mig". /Emme snart tre år uttalar sig om John Blund.


Jag däremot hade önskat att denna lilla läskiga gubbe kastat sitt magiska stoft på mig lite tidigare i fredagskväll. När väckaren ringde i morse så ville jag bara svimma men jag klev upp och tog en promenad med Nemo. Kastade i mig lite frukost och styrde Mavericken ut till Wythia. Känns som att jag redan skapat mig en rutin att rida henne på lördagmornarna. Vissa åker till gymmet, jag tar ett ordentligt pass i ridhuset och vips så är jag tillbaka till mitt gamla liv.


Det var full aktivitet i stallet när jag klev in. Tävlingshelg. Jag stannade upp och bara njöt av atmosfären. Jag älskar tävlingshelger. Alla förväntningar som gör att hela luften liksom darrar. Jag ska inte gå in på några längre beskrivningar och plåga mig själv mer än nödvändigt ;) Jag saknar verkligen mina fullspäckade tävlingshelger.


Wythia kom snabbt till arbete idag. Hon var lugn och avslappnad så jag passade på att rida igenom LB:3. Då märkte jag att hon spände upp sig i halten. När jag ridit programmet klart arbetade jag därför med just halter. Jag behövde inte upprepa detta många gånger för att hon skulle förstå vad jag menade. Duktiga W. Jobbade med lite olika övningar. Passade på att använda hela ridhuset eftersom jag var ensam. Arbetade med öppna, sluta, framdels- och bakdelsvändningar, ryggningar, halter, serpentiner. Varvade med att rida lätt och att sitta ner. Arbetade även med att variera tempot. Hela tiden med öronen spetsade och beredd på nästa kommando trampade hon på. Svetten lackade för oss båda och jag kände att hästen fick jobba precis lika mycket som det jag fick kämpa. Det är skönt när man inte behöver göra allt jobb själv ;)


När jag åkte hemåt så passade jag på att ringa ett samtal som jag så länge tänkt ringa. Det är massor med lyckohormoner i att prata med en god vän man inte pratat med på länge. Det är så kul att berätta allt kul som händer och att få höra allt roligt som händer i hennes tillvaro.


Hämtade upp Irmeli och stryde denna gång Mavericken ut mot Strömsholm. Lunch på Markan. Efter en påfyllning rattade jag Mavericken ut till Cielo. Nu är det helg och körning står som vanligt på schemat. Jag har som mål att köra tre dagar per vecka men jag har ännu bara kommit till att köra lördag och söndag. Känns som att det är helt ok. Det var superfint väder när jag kom ut till stallet. Tog in Cielo och gjorde honom redo. När jag satte mig i vagnen så började det att hällregna. Kortade ner körturen och när jag spände loss honom och tog in honom i stallet så stängdes kranen av och solen kom tillbaka. Typiskt. Var dock inte förvånad. Det regnar alltid när jag ska ut.


Cielo fick idag träna sig på att möta läskiga cyklister. Jo, de är läskiga men de blir inte mindre läskiga av att man undviker dem. Han fick också veta hur det känns att komma runt hörnet och där bli överraskad av en människa med en skottkärra. Han studsade men inte mer än så. Det känns skönt att veta hur han reagerar i situationer då han blir överraskad eller skrämd. Han står och trampar på stället eller tar ett steg åt sidan. Han verkar inte benägen att springa iväg. Självklart kan även det hända men inte idag. Han var i alla fall som vanligt superlydig och jag fick berömma honom massor.


När jag äntligen var klar med stallet så var klockan fyra och jag ilade hemåt för att kasta mig in i duschen. Åkte förbi Coop och landade sedan på kvällens kräftskiva. Nu är jag äntligen hemma och har landat ändan i soffan. Är otroligt inspirerad att måla en tavla. Ska försöka hålla kvar denna inspiration til någon annan dag då jag faktiskt har tid att måla och inte är helt dödstrött. Verkar som att jag har någonting mer abstrakt på gång.


   



Av Nina - 11 augusti 2012 23:03

Jag vill i min blogg hylla detta fantastiska ekipage. Har gjort det många gånger förut men nu vill jag peka på den glädje de båda utstrålar. Det finns ingenting som jag önskar så mycket som att Cielo och jag en dag får uppleva detta tillsammans. Att vi får många, många år tillsammans och att vi tillsammans får njuta av segerns sötma på dressyrbanan   , blir förstås bara i blåbärsklasserna men i alla fall. Det kommer att vara värt var enda minut.



Av Nina - 11 augusti 2012 22:19

Alla har vi olika uppfattningar om hur en häst ska gå i form. Jag har min uppfattning och du har din. Jag tänker inte ge mig in i någon debatt och jag förväntar mig inte att du ska tycka som jag. Däremot har jag mina fem, just nu, favoritklipp från youtube samlade i detta inlägg. Enjoy!


Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards