Min spanjor Dorado

Alla inlägg under maj 2015

Av Nina - 6 maj 2015 21:54

Jag är blöt precis överallt! Har fått stå ute i spöregnet och laga hage. Inte roligt. Inte det minsta. Cielo hade det dock väldigt skönt inne i stallet. Torr om öronen och glad över aktiviteten i hagen. Någonting att titta på från sitt fönster i boxen.

Av Nina - 6 maj 2015 17:16

I förmiddags fick jag ett erbjudande. Det var en kvinna som ville köpa Cielo. Han är svart, inkörd och nu visar det sig att det dessutom går att rida på honom. Skulle få en saftig summa. Jag avböjde och log för mig själv. Det leendet höll tyvärr inte i sig så länge. Återkommer till de längre ner i min text.

Jag beställde för någon vecka sedan grus till gården. Är så less på jord och gräs. Hatar gräs. Bestämde mig för att ta bort gräset och fylla grus i stället. Idag kom det jag väntat på och det kliade i fingrarna att få sätta igång. Hann skotta ut några kärror innan Hugo tyckte att aktiviteten sög och vi gick in för att krypa i stället. Mycket roligare.


På eftermiddagen när Hugo ville sova så skyndade jag mig att söva honom i vagnen och hämtade in Libero för ett pass. Planerade att öka på tiden till 25 minuter idag eftersom det verkade varit falskt alarm och en nojig mamma när tempen gick upp.

När vi kom in i stallet så hörde jag ett brak! Genom brädor och trådar blåste min svarta skönhet. Efter honom låg det ett virrvarr och ett plockepinn. Han brukar alltid vara ute ensam när Libero går in och vice versa. Det är liksom en förutsättning att det funkar om man har två hästar. Det har aldrig varit ett problem. Till denna dag då förstås. Jag hann bara ropa ett "men va fan!" Så stod han i sin box. Han sprang in direkt och såg supernöjd ut. Då, precis i det ögonblicket så kände jag mig så jävla dum. Jag skulle tagit pengarna och sprungit. För glatta livet! Grr. Vet att man inte får säga hästjävel, men det gjorde jag. Han kände sig inte alls välkommen in till oss i stallet. När Libero gick ut för att motionera sig så var det helt tyst i stallet. Han brukar alltid gnägga för att ha koll på Libero och hoppas på att han svarar. Så min förhoppning är att han i alla fall skämdes...lite.

Jag hade ut Libero på lina. Lät honom jobba i 25 minuter idag. Passet började dock kaosartat eftersom han var spänd efter Cielos påhitt. Libero är en känslig kille och blir lätt skärrad när stämningen är lite spänd. Cielo däremot, han bryr sig inte. När Libero väl slappnade av så flöt allt på som vanligt. Fin kille.

Då till galning nummer två i vår familj. Hugo var i vardagsrummet och kröp, jag satt på toa och Nemo, ja Nemo han var i köket. Han sprang runt på köksbordet och sökte sina godisar. Han hittade dem och sprang så fort han kunde. Jag var dock snabb och precis när han skulle passera mig så ryckte jag påsen ur munnen på honom. Jisses, bor verkligen med ett gäng tokstollar.

Av Nina - 4 maj 2015 22:05

Longerade Cielo. Han fick jobba magen i galopp nästan hela passet. Sedan hoppade jag upp. Var underbart att få rida på honom igen. Skrittade bara men han tyckte att det var helt ok. Lyssnade så bra. Red ganska länge.

När jag longerade Libero idag så var han så glad. Föll i galopp flera gånger. Jag tog självklart in honom men är nu osäker på om något hänt. Han hade 38,0 i temp och tyckte det såg ut som att han avlastade benet oroväckande mycket. Fy, får inte vara någonting fel. Han skulle egentligen kunnat vara igång fullt ut nu men jag har inte vågat chansa och tagit det väldigt försiktigt.

Av Nina - 4 maj 2015 18:03

Hugo är på gång. Han kan snart krypa. Han tar sig fram genom att åla. Snabbt går det och han tittar på allt. Han har dock en mästare som undervisar honom. Ja, i alla fall om du frågar Nemo. Han visar att han måste trycka upp rumpan.

Av Nina - 4 maj 2015 17:59

Cielo har sovit i solen hela förmiddagen. Han är en riktig soldyrkare och det känns säkert i kroppen efter gårdagens galopparbete. Han ska få komma ut en sväng i kväll också. Vet dock inte om jag ska köra. Tror jag ska rida. De håller på att avverka skog en bit bort och timmerbilarna kör i skytteltrafik efter vägen. Vill inte gärna möta en sådan. Tycker själv att de är läskiga.

Libero har precis fått komma ut och jobba på lina. Han är så fin! Blir glad över hur bra det går. Tänk vad nära det var att jag inte skulle fått stå här och njuta av vårsolen på ridbanan tillsammans med min vita springare. Han är nog snart så pass återställd att jag kan hoppa upp på honom. Vill dock vara försiktig. Om jag skulle kunna så vet jag att jag skulle linda in honom i bubbelplast. Min fina vita spanska klenod.

Av Nina - 3 maj 2015 22:25

Hade ut Libero på lina på förmiddagen. Det gick äntligen att använda ridbanan igen. Han jobbade på och det är så skönt att han är på banan igen. Både haltfri och feberfri.

Nu på kvällen lade jag på speedcarten på Cielo. Det var så himla roligt att komma ut. Att någon gång vara ensam och köra mer på snabbhet än styrka. Jag galopperade honom, massvis. Det var så roligt. Och snabbt gick det. När jag kom hem såg jag att ridbanan var sladdad. Härligt när det händer saker fast jag inte är hemma.

Till veckan kommer det 14 ton grus till min gårdsplan.

Av Nina - 1 maj 2015 23:43

Vi har precis kommit in. Det tog slut dagsljus helt enkelt. Tänk vad underbart. Snart är solen uppe dygnet runt. Oj, vad jag längtar.

Vi har städat på gården, i hagen och fört undan en av två höbalar som mössen ätit hål på plasten i och förstört alltihopa. Att frakta undan en bal som brinner är ingen lätt match. Speciellt inte om man redan öppnat skiten helt och hållet. Då är man liksom tvungen att frakta bort bit för bit. Nu är den borta i alla fall och förpestar inte min tillvaro.

Jag longerade Libero. Har varit tråkväder på förmiddagen. Hugo och jag åkte till mamma och pappa. På eftermiddagen blev det riktigt guldväder och båda hästarna fick sitt. Libero fick utökad arbetstid och det var han riktigt glad över. Nu får han arbeta på i 20 minuter några dagar innan jag höjer ytterligare och sedan kör på fullt ut.

Cielo har tappat 20 kilo i vikt. Inte så mycket men det känns som en seger. Libero mätte jag inte men han är så fin i hullet. Man kan se men blåtta ögat hur mycket han tappat. Underbart!

Kotten sover och mina ögonlock är tunga. Ska också vila nu. Sov gott!

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards