Min spanjor Dorado

Alla inlägg den 7 april 2010

Av Nina - 7 april 2010 11:24

Vilket kanonpass vi hade idag Dorado och jag. Det är skönt att komma ut tidigt och göra stallet. Nu har jag hela dagen ledig till att jobba :)


Jag bestämde mig för att träna tempoväxlingar och sidvärtes idag. Tränade en övning som jag fick med mig från en av lektionerna med Lotta i höstas. Den är riktigt bra eftersom den bara berör två tredjedelar av ridbanans längd. Dorado kan ibland ha tendens att flyta ut och ligga och bestämma eget tempo. Om jag då kortar av banans längd så är det jag som har koll, inte han. Han hinner inte hitta på fulknep. När han sedan sköter sig så växlar jag mellan liten och stor bana. Det är snurrigt tycker Dorado, men det skapar ett helt annat lugn hos min lilla häst.


Jag började med att rida lång och låg, i ett bra tempo tills jag kände att även bakdelen var aktiv. Då började vi jobba. Kortade upp tygeln och började tänka uppförsbacke. Det gick bra till en början, men allt eftersom blev dock Dorado tröttare och tröttare. Men trots det så försökte han sitt bästa hela tiden. Han är inte i toppform, om jag skulle påstå det så skulle jag ljuga, rent ut sagt. Men vi rider efter bästa förmåga.


Tränade öppna och sluta efter det korta spåret. Det kräver att han tänker snabbare. Det gillar jag, kan ibland ta så lång tid för honom att komma till skott med vad det egentligen är han ska göra. Genom att spåret kortas av så är han mer vaken på mina kommandon. Varierade övningen med att då och då kapa av hörnen oc göra skänkelvikning ett antal gånger. Det gick bra till höger, är lite tyngre till vänster. Då kortar han upp tempot för mycket och maskar fram, övningen blir för tvärt och han klarar inte av att reda upp situationen.


Red lite tempoväxlingar i galopp också. Då lät jag honom gå på en åttvolt. Varje gång jag bytte volt fick han samla upp sig, bryta av och fatta ny galopp. Längde några steg och samlade sedan upp för att kunna finna balansen inför avsaktningen. Han var klockren varje gång. Då blir jag glad, det visar att Dorado har mognat. Han lyssnar nu bättre på mig. Tänker tillbaka på förra året då vi i stort sätt försökte komma överens om vem som skulle bestämma tempot i galoppen just det passet. Dorado skulle alltid rida helt okontrollerat och full fart, jag ville tvärt om. Som ni förstår så var det en dust som inte alltid var till min fördel. Slutade några gånger med att jag helt enkelt fick sitta av...och inte avsittning av den frivilliga typen.


Jag vill med detta inlägg passa på att berömma min häst och tacka för ett gott samarbete. Tack Dorado, du är guld värd!

Av Nina - 7 april 2010 11:12

Oj, vilken bra födelsedag det blev. Mamma och pappa var här och Milla är utsläppt från lassa. Vi käkade pizza till middag och åt även från den fantastiskt goda prinsesstårtan :) Som present fick jag pengar som hjälp till att lösa Dorados tävlingslicens. Det var bra :)



Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards