Min spanjor Dorado

Alla inlägg den 7 juli 2010

Av Nina - 7 juli 2010 22:10

Här har regnat hela förmiddagen men lagom till jag hade duschat Dorado klart så sprack det upp och solen visade sig igen. Vi har varit iväg och tränat för Andreas Hesse. Han inledde vårt träningspass med att förklara att min häst är fet. Jag blev förbannad. Hej, hej, kul att träffa dig också. Har inte sett min tränare på fem år, är det verkligen så man då inleder ett återseende? Han menade väl, men har alltid haft tendens att uttrycka sig lite fel. Dorado är inte superfet, han är på en ständig diet och när betessäsongen är här så blir jag alltid helt knäckt. Men det är ingenting jag behöver förklara för er, ni som brukar var in här och läsa vet redan vilken panik jag har omkring att min lilla hästs övervikt.


Trots att jag ingick i försvarsställning som inledning av passet och inte alls kunde fokusera till en början så gjorde i alla fall Dorado det han skulle, som vanligt. Han är riktigt fin och han kämpar och sliter. Han är inte lika springig längre. Men trots det så känns det jobbigt för jag känner att han inte är samma häst. Sitter fortfarande och hoppas på att han bara är oriden och inte nog stark, att han måste lära sig att bära upp sig på ett nytt sätt nu när han börjar våga gå i ett annat tempo. Att han vågar lita på att han orkar bära sig själv utan att det gör ont. Andreas var dock nöjd. Han tyckte att jag har en superfin häst. Det tycker ju jag med, är bara lite orolig för att han inte ska få tillbaka det fina steg som han faktiskt haft.


Där satt den.

                   


Känner att dagens pass gav mig den inspiration som jag saknat och att jag nu har någonting att träna vidare på. Jag är mest nöjd över att jag äntligen fick till skänkervikningarna över diagonalen. Har haft det riktigt jobbigt med att få till dem. Nu sitter de och jag har fått hjälp med att få veta vad det är jag gör för fel. Jag är för avancerad. Har fått sänka mig ett snäpp och nu känner jag att både Dorado och jag har mer koll på vad som ska göras. Vi fick även träna takt och tempo i låg form. Dorado har som jag skrivit tidigare, lätt för att överila. Idag har vi tränat halvhalter, halvhalter, halvhalter, halvhalter och ännu fler halvhalter. Vi har även fått träna oss i att använda yttertygeln på rätt sätt    Vi fick även som avslutning arbeta med att bli höga i formen, att klättra i uppförsbacke. Det var ett tag sedan. Har bara ridit lång och låg i flera månader. Vi fick även som avslutning trava i öppna och att i öppnan våga söka sig neråt. Summan av kardemumman så löste allting sig och blev någonting riktigt bra trots en lite tuff start på dagens träningspass.


            


Kort och gott så kan jag nog sammanfatta att vi tränat lite styrdans. Någon för och någon följer. Idag var det jag som förde, Dorado gjorde verkligen sitt jobb och följde på ett exemplariskt sätt.

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards