Min spanjor Dorado

Alla inlägg den 13 juli 2010

Av Nina - 13 juli 2010 11:03

Skrittade runt byn igår. Det var varmt och skönt trots att klockan var nästan tio. Solen stod högt på himlen och gjorde senare att jag inte kunde somna. När klockan var 01.30 vet jag att jag tittade för sista gången på den innan ögonen till slut ramlade igen. Ljuset har alltid besvärat mig lite, har svårt att somna när det är ljust som på dagen fast klockan är mitt i natten. Min kropp är inte så lätt att lura. Samtidigt så älskar jag ljuset, älskar att det är ljust vilken tid på dygnet jag än tittar ut.


Hade fodring i morse. Bestämde mig för att rida tidigt. Gjorde Dorado iordning och tog med honom ner till ängarna där Totte slagit hö. Det var superfint undelag, sviktade lite så där lagom och var inte det minsta halkigt. Lite torrt i backen men inte så det dammade. Travade fram, Dorado kändes helt underbar. Han var låg men med en välvd och fin hals. Kände ryggen arbeta under sadeln. Efter att jag travat i ungefär 5 minuter så började han snubbla, han snubblade hela tiden. Bakbenen vek sig upprepade gånger och han känns nästan lite läskig att rida. Kunde inte lista ut vad det var som gjorde att han snubblade eller vad det var som gjorde att bakbenen inte hängde med så jag saktade av och tänkte att han kanske var trött. Skrittade på lång tygel. Plötsligt snubblar han till ordentligt och jag hinner precis fånga upp honom innan han ramlade med näsan i backen. Skrittade ett tag till, kortade sedan upp tygeln och manade på honom i trav. Provade att sitta ner. Det gick bra, han snubblade inte längre. Pustade ut, han behövde nog bara skritta lite.


Travade på ett litet tag och fattade sedan galopp. Han fattade med bakdelen först. Lugnt, mjukt och fint. Lyckan for genom kroppen på mig. Min häst är världens bästa! Bara satt där och njöt när alla fyra benen plötsligt viker sig under honom. Känner att hästen bara säckar ihop. Han ramlar handlöst och jag med honom. Av blotta förskräckelsen kastar han sig upp igen lika snabbt som han ramlat. Han fortsätter att trava som att ingenting har hänt. Jag lät honom trava ett varv runt ängen. Skrittade sedan av och gick in. Förstår inte vad som är fel med min häst.


Jag skulle mejlat till Dorados veterinär Florian förra veckan för att berätta hur det går och för att återkoppla om behandlingen. Har inte gjort det ännu och det kan jag väl nu känna är lite tur. Ska idag sätta mig ner och skriva ihop ett mejl, i mitt mejl ska jag lyfta min oro. Ska under dagen fundera på ifall jag ska föreslå en ryggröntgen. Behöver i alla fall hjälp, det är synd om lilla Dorado. Vill att han bara ska få vara precis så underbar han är att rida just nu. Han ska inte behöva vara spänd och rädd för att ramla. Jag vill inte heller behöva vara det.

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards