Min spanjor Dorado

Alla inlägg under november 2012

Av Nina - 16 november 2012 17:44

Hämtade in min vän och nu står han och tuggar hö. Vi ska löshoppa idag och jag är hemma en snabbis för att kasta i mig lite mat.

Det är så roligt att komma till Cielo. Han blir verkligen glad att se mig och jag blir helt upprymd i hela kroppen av att se honom. Jag blir lycklig. När han kommer fram och sänker huvudet för att bli kliad i pannan så kan jag inte göra annat än vara honom till lags. Att han sedan frivilligt kryper in i grimman får mitt hjärta att bulta snabbare. Jag älskar att få följa min häst och att få se honom utvecklas och växa upp från en liten fölunge till unghäst känns stort. Jag är glad att jag har Cielo, han gör min längtan och saknad efter Dorado lite lättare.

Av Nina - 15 november 2012 22:03

Har avsnitt efter avsnitt suttit och väntat på att få se Ulrika på Djurakuten på tv. Idag var hon äntligen med och jag såg det inte. Jag fick dock se henne live eftersom jag var på hennes föreläsning. Jag gillar verkligen mitt nya alternativa hästliv. Jag rider inte så mycket men det mesta jag gör handlar om häst och det gör mig så glad. Jag pluggar, går på föreläsning och riktigt förkovrar mig. Jag insuper all den kunskap jag kan få och njuter av varje ögonblick.

Den föreläsning som jag var på idag var uppdelad i två delar. Ida föreläste om bett och inspänningstyglar. Det stämde med allt jag lärt mig på min kurs. Det känns bra, tyder på att jag förhoppningsvis lärt mig rätt ;) Det var otroligt intressant och hon hade mycket klokt att säga om bett och vilka munproblem olika bett kan ge.

Ulrikas del handlade om sadeln, olika sadlar, historiskt och nutida forskning. Hon berättade om sadelrelaterade problem och hur du bör uppmärksamma dessa. Hon pratade även om sadelgjordar och olika pads. Det kändes ännu en gång som att jag gjort helt rätt i att köra in min häst. Det är bra med omväxling.

Strömsholm by night

Av Nina - 15 november 2012 16:54

Har du någonsin hört uttrycket "Vissa straffar Gud direkt". Jag blev idag varse om betydelsen av detta. Satt vi datorn och skrev lite omdömen när plötsligt min kollega Elin råkade göra någonting mindre bra. Jag skrattade lite hånfullt (men hjärtligt) och vips så loggade datorn ut mig. Allt jag skrivit var borta. Då fick jag detta fina och ack så passande lilla uttryck talat om för mig. Med all rätt. Nu tror jag på att det är någon som vaktar (ej vakar) över mig, alternativt att Elin besitter oanade förmågor. Detta var nämligen inte första gången jag får tillbaka när jag skrattar åt henne (observera, inte med henne).

Av Nina - 15 november 2012 16:48

Jag kom hem från jobbet strax efter fyra i går. Fixade mat, tog en promenad med Nemo och innan klockan slagit fem så sov jag...som en stock. Vaknade kl.03.33, borstade tänderna och somnade om. Vaknade av att väckarklockan ringde 05.30 Snoozade till 05.45 Har med andra ord sovit några timmar i natt, är lite förvånad :)

Nu ska jag försöka få lite ordning och reda innan jag åker iväg på Ulrikas föreläsning på Strömsholm. Ser verkligen fram emot den.

Av Nina - 14 november 2012 07:28

I går drillades vi i skriftliga test. Vi fick sedan snällt bege oss ner till hovslageriet för att slå på tappsko samt göra skriftliga testet. Diplomet till tappskokompetensen kommer på posten :) Det känns så skönt att vara klar och redo inför sitt "nya" hästliv ;) Vet inte riktigt vad jag ska göra härnäst då min plan om att bli hovslagare dog i och med de plåtar de tog på min rygg. Jag får tänka om helt enkelt. På torsdag ska jag på Ulrikas föreläsning på Djursjukhuset. Hon ska prata om utrustningsrelaterade sjukdomar. Det blir spännande. Den 25e planerar jag in en hanteringskurs. Cielo får dock stanna hemma även denna gång. Kursen är på Kullinge gård.

Nu ska jag bege mig till mitt riktiga liv, det där man jobbar för att få pengar till sin fritid :0)

Av Nina - 12 november 2012 23:39

Nu är kursen snart över :( Vi började dagen med redovisningar. Min grupp redovisade om "slarv" som man tillåter sig göra i hästhantering. Efter alla redovisningar var det dags för olika tester ute i stall och ridhus. Vi lindade ben, knoppade, gjorde teoretiska delar. Ute i ridhuset grillades vi i att visa häst för hand. Jag är helt slut i huvud och kropp. I morgon är ytterligare en intensiv dag och jag vill så gärna klara tappskokompetensen. Det blir fler teoretiska tester och sedan ska vi avsluta med att utvärdera. Kommer vara helt slut i morgon också. Kommer att bli intensivt, så intensivt men jag ser verkligen fram emot det. Känns samtidigt tråkigt. Jag älskar att få dra på mig ridkläderna på måndagarna och tisdagarna för att åka ut och leka i stallet. Det känns så kul att få plugga någonting som jag verkligen har koll på. Det känns inte främmande. Kommer att sakna hästplugget och mina nyfunna vänner.

Bild på de knoppar jag fixade idag. De fick klart godkänt och jag blev stolt i hjärtat när min lärare tyckte att det syntes att jag knoppat förut. Hehe, måste vara minst 100 år sedan sist men det är kanske som att lära sig cykla. Ärligt så var jag lite orolig för ifall jag skulle lyckas. Hade lyckats välja världens snällaste häst och kunde jobba effektivt. Beas förtjänst.

Av Nina - 11 november 2012 21:44

-Nemo, sover du?
-Fan, va dryg du är! Låt mig va!

Av Nina - 11 november 2012 21:16

Älskar att ha skrivflyt. Nu är uppgiften klar, rättad och jag har läst igenom den så jag vet vad jag ska gå igenom. Duktig student ;) Nu ska jag plugga lite inför tisdagens tappskokompetens. Ska gå igenom de nio sidor jag fick utkopierade och försöka memorera lite bra saker inför provet ;)

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards