Min spanjor Dorado

Alla inlägg den 28 juli 2012

Av Nina - 28 juli 2012 23:26

När jag känner att jag bara måste få mysa med en häst så brukar jag bege mig ner till stoflocken. Där står Annes skimmelsto. Det är för mig någonting speciellt med en skimmel. Min hingstunge är inte så hög mysfaktor på. Jag vill inte ha honom i ansiktet och jag vill inte ha honom hängandes på mig eller att han ska lukta på mig. Jag tänker på oss båda när jag skriver så här. Cielo är en hingst och behöver behandlas efter de få regler som jag har. Det är därför jag säger att han inte är mysmaterial, det spelar ingen roll hur snäll och mysig han är för jag tror inte att han kommer att vara det länge till om jag bjuder in honom. Det betyder däremot inte att jag inte klappar på honom och pysslar med honom. Men mysa får vi att göra den dagen han blir valack. Tills dess kommer jag att hålla honom kort, för hans och för min skull, för att vi ska ha en dräglig tillvaro tillsammans helt enkelt. Han är just nu i en period då han är lite pilsk och jag kände det direkt jag klev in i boxen i går. Han kände verkligen in mig och blir lite lätt stingslig. Jag höll honom kort och då lugnade han ner sig snabbt. Det gäller bara att vinna över hans hormoner. Försöka lura över honom till den andra sidan ;)


       


Foto: Anne Andersson

Av Nina - 28 juli 2012 23:08

Jag åkte ut för att rida på Wythia idag. Hon bor inte längre i samma stall där jag och Cielo bor. Hon flyttade för ett tag sedan och det har känts så tomt. Wythia är till salu www.dressyrstallet.se

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=627457&inriktning=&typ=


Jag tycker verkligen om Wythia och jag blev glad så fort jag såg henne (och Liza också för den delen)   . Jag gjorde iordning henne och tog med henne till ridhuset så vi skulle slippa bromsarna som härjade i det varma vädret. Jag skrittade igång länge, arbetade igenom hela hästen innan jag lät henne gå i de andra gångarterna. Tog igenom henne ordentligt redan i skritten. Hon fick träna serpentiner, framdelsvändningar och bakdelsvändningar. Jag jobbade henne i öppna, sluta, skänkelvikning, 10 meters volter och åttvolter. När jag väl började att trava så arbetade jag med tempoväxlingar, varierade mellan att sitta ner och att rida lätt för att minska spänningarna. Jag körde samma övningar som i skritten så hon skulle kunna hänga på den röda tråden i vårt pass. Hon kan ibland få för sig att hon ska bli väldigt hög i formen när man sätter sig ner men inte idag. Hon var lugn och avslappnad hela tiden. Hon var mjuk och kontrollerad i munnen. Hon samarbetade och lyssnade på varenda liten signal som jag gav henne. Hon ger mig en sådan boost. Blir så glad av att rida W. Hon får mig att känna mig som en kontrollerad, mjuk och följsam ryttare. Det känns som bra egenskaper för en som ska samarbeta med henne. Den person som köper Wythia kommer verkligen att kunna vara stolt över sin häst. Underbara Wythia.


 


Foto: Anne Andersson

Av Nina - 28 juli 2012 18:42

Det mullrade lite, men det brydde jag mig inte om. Skulle prompt gå min promenad. Men som alla vet så brukar detta muller följas av en ordentlig skur. Den kom även denna gång. Jag blev dyngsur. Det blev även älskade Nemo. Han blev dessutom väldigt sur.

När jag fått i mig min "frukost" så vaknade kroppen till liv. Jag pysslade på här hemma. Fixade på balkongen, dammsög och lyssnade hela tiden på "Muminpappans memoarer". Den är för härlig. Kom på mig själv att jag hela tiden gick runt med ett fånigt leende. Det är Mark Levengood som läser och ingen kan få mig att få sådan mysfaktor som Mark. Underbara människa.

Helt plötsligt gjorde min mage sig påmind igen. Jag fick för mig att jag nyss utfodrat den, men så var inte fallet. Klockan hade tickat på medan jag befann mig i Mumindalen och timmarna flög förbi ännu en gång. Jag satte in en ostbiff och pommes i ugnen. Medan maten ordnade sig på egen hand passade jag på att plocka lite grönsaker direkt från krukorna på balkongen. De smakar extra gott när man skördat dem helt själv. Tror att jag i morgon ska koka mig lite rabarberkräm. Det skulle vara smarrigt.

Av Nina - 28 juli 2012 13:24

Termometern står på 27 grader i skuggan. Jag har precis landat ändan på stolen och ska inta denna morgons första måltid. Klockan är ett och jag äter frukost :/ Väckarklockan ringde sju och jag var helt färdig efter nattens OS invigning. Segt, så segt gick det på slutet. Jag ville så gärna se Sveriges stolthet Rolf-Göran men jag slocknade på bokstaven C. Helt otroligt hur många länder det finns på bokstaven B. Svor för mig själv i morse när jag slog upp mina två blå och då kom på vad jag väntat på hela veckan och helt plötsligt blev snuvad på. Har hunnit med tre hästar denna morgon. Har nu bara min egen kvar men jag tar honom i kväll i hopp om att det svalnar av lite :)

Jag hade en lång och intensiv dag i stallet i går. Började med att ta in Cielo. Han fick stå inne några timmar innan han skulle motionera. Han passade på att sova och äta. Under tiden fixade jag med mockning och allt annat som jag lovat N att göra. Surrade lite med hovis. Hjälpte till att hålla ordning på den fölis som skulle verkas. Satte två hästar i vagn för första gången. Det gick över förväntan då dessa två varit lite istadiga. När jag äntligen fick sätta mig i vagnen bakom Cielo så var jag trött men upprymd. Han var så pigg och han trampade på bra med sina boots. Det var en bra investering. Jag kan varmt rekommendera alla barfotahästar med lite ömma fötter fyra plastskor (eller vad det nu är för material, men för mig ser det ut som plast).

När jag släppt ut Cielo var det bara en häst kvar. Den lilla fölungen som skadat sig. Jag skulle ta fast honom och hålla honom medan han skulle få laser i sitt lilla ben. Han är så underbar. Han stod helt stilla och bara njöt av att bli kliad. När han fått sitt hade 7,5 timmar flugit iväg och jag var rejält hungrig. Rastade Nemo lite snabbt och sedan kastade vi oss in i bilen. Väl hemma åt vi massor och sedan blev det en kvällspromenad. Det var lite kyligt så jag fick hålla ett ordentligt tempo. Hann hem till OS invigningen och satt bara och njöt av det underbart brittiska. Hur väl de lyckats marknadsföra sitt underbara land. Nu ska jag kasta i mig maten innan nästa inlägg som kommer handla om världens finaste Wythia.

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards