Min spanjor Dorado

Alla inlägg under januari 2013

Av Nina - 31 januari 2013 21:04

Har tagit ett varmt bad och tryckt i mig piller. Hela kroppen värker, till och med händerna gör ont. I går ondade jag mig över att det inte var sandat. Hade lika gärna kunnat gå iväg och köpt mig ett par broddar. Nu gjorde jag inte det och här ligger jag.

Hade precis lyckats få med mig Cielo ner till lösdriften både hel och ren. Hade hittat ställen han kunde gå på för att ta sig längs med den isiga vägen. Jag hade släppt honom i hagen och var precis på väg ner i diket för att gå i snön när blankisen fick tag om mina fötter. Jag kastades raklång ner i backen och smidig som jag är så landade jag på rygg. Låg stilla ett tag och funderade på om jag ens skulle resa mig. Visste hur illa det tog och att det inte var tal om någon liten svanskoteislagning. Jag landade på rygg och nu är hela ländryggen helt svullen. Det gör sjukt ont.

Av Nina - 30 januari 2013 21:16

Tågade glatt ner till hagen för att hämta Cielo. Plusgraderna har gjort att vägen ner till hagen var ren blankis. Jag svor för mig själv om hur jävla svårt det kan vara att sanda lite samtidigt som jag försökte hitta en plan för hur jag skulle få hästen med mig upp till stallet utan att han skulle fläka sig.

Cielo kom glatt fram och satte huvudet i grimman. Vi lämnade flocken och gick mot grinden. Precis när jag är på väg att öppna så hör jag hur det dånar. Flocken har blivit rädd för någonting och rusar rakt mot mig. Med grinden i handen kastar jag ett snabbt öga på Cielo. Han står två meter i från mig. Han tittar på de hästar som kommer i full fart mot oss. Jag stänger grinden och försöker att tjoa och vifta. Inser att jag kommer bli översprungen. Med blankis vid grinden och Cielo i grimskaftet förstod jag att jag inte skulle ta mig ut ur hagen även om jag väldigt gärna ville. Försökte att tänka snabbt. Hann inte komma på en lösning förrän jag ser Cielo ta några snabba steg och hamnar på så sätt mellan mig och flocken. Han blåste upp sig och blev stor, så stor. Jag försökte att krypa ihop bakom honom och därifrån jag står ser jag den ena hästen efter den andra springa rätt in i sidan på honom. Allt jag kunde se var bogar och hovar. De halkade och ändrade kurs, upp i skogen. Cielo stod pall, han släppte inte förbi en enda häst. Allt gick så fort. När flocken passerat skyndade jag mig ut med Cielo. Jag stängde grinden och tittade åt det håll som de sprang. Klappar på min älskade häst och tackar honom för hjälpen. Stryker snabbt över kroppen på honom för att de att allt är ok. Inte en skråma.

Får med honom upp till stallet genom att knuffa honom i diket, det var bara där det fanns snö så han kunde färdas. Tittade på hovarna. Fram såg ok ut men rötan har spridit sig i bakhovarna och den ena bakhoven såg inte bra ut. Rengjorde och tjärade. Lät honom stå i boxen och käka ett tag.

När vi sedan skulle gå ut igen så fick jag gå på sidan och palla upp hästen. Hålla honom krampaktigt i grimskaftet för att han skulle kunna gå på blankisen. Det skar i mammahjärtat när han stannade och trots att han stod helt stilla så rörde han på sig.

Hata plusgrader!

Av Nina - 30 januari 2013 17:00

När jag hälsat på hos Emme idag fick jag en puss sedan sa hon:

- Bye! Love you.

Mitt hjärta hoppade över ett slag. Mission completed!

Av Nina - 30 januari 2013 06:49

Plusgrader och spöregn. Superhalkigt. Bläää.

Av Nina - 30 januari 2013 06:33

Efter att jag klätt på mig och samtidigt ropat på Nemo säkert 20 gånger bestämde jag mig för att hämta honom. Han tittade förnärmat när jag lyfte på täcket. Tog honom i famnen och bar honom till dörren. Han såg så ynklig ut och darrade. Han avskyr verkligen morgonen min lilla vovve.

-

Av Nina - 30 januari 2013 06:09

Är osäker på vad jag tycker men har konstaterat att de duger :)

Av Nina - 29 januari 2013 17:52

Nu har min soffa åkt till en ny ägare. Jag kom på att jag kan ta in balkongmöblerna för att ha någonting att sitta på när jag vill häcka framför tvn.

Av Nina - 29 januari 2013 17:01

Bankmannen ringde tillbaka idag. Det visar sig att fastigheten jag ska köpa är ingen villa vilket innebär att det inte går att söka ett vanligt bolån. Jag är nu kopplad till en annan bank i Luleå som är specialiserad på lantbruksfastigheter. För det är en sådan jag ska köpa. Det visste jag ju, men jag fattade inte att det inte går att söka ett vanligt bolån då. Verkar vara schyssta villkor, ingen kontantinsats bland annat. Gråter inte för det.

Jag skulle få besked senast fredag. Hoppas allt går i lås nu. Blir lite less på strul.

Två bra grejor är dock att mina glasögon har kommit, ska hämta dem på posten i dag. Snart kommer farbrorn som köpt min soffa för att hämta den. Det är också bra.

En sak till som är bra är den pannlampa som jag fick i går.

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards