Min spanjor Dorado

Alla inlägg den 17 april 2013

Av Nina - 17 april 2013 22:06

Jag är riktigt sliten. Benet riktigt dunkar, har skitont i armbågen och näsan är svullen (som att den inte var nog stor sedan tidigare). Bestämde när jag åkte från jobbet att det blir en lugn eftermiddag och kväll. Gick på en gång in och bytte om för att göra stallet. Kom ut på gården, kopplade på hästtransporten på bilen och drog fram den. Bestämde mig för att lastträna mina juniorer. Började med Cielo för att han var närmast till hands. Öppnade grinden och skulle gå in i hagen. Med elhandtaget i handen kröp jag in under nedersta tråden (totalt otänkt). Cielo sprang mot mig med arga ögon (vet inte varför). Han kom fram och fäktande med sina långa ben, han landar sin lilla mule mitt på handtaget. Hann inte stoppa honom innan jag hörde hur det small till. Han studsade iväg och viftade med de långa benen. Får fast honom efter att jag övertygat honom om att det inte var mitt fel denna gång.

Precis vid grinden hade det tinat massor med snö under dagen och det var fullt med vatten. Cielo hatar vatten. Han vägrade att gå ut ur hagen. Jag klev ut, längde ut grimskaftet och ställde mig bakom ett träd. Hade inga planer på att bli bogad av någon häst idag också. Behövde inte vänta länge innan Cielo kom ut genom grinden som skjuten ur en kanon. Fångade in grimskaftet och sa åt honom att lugna sig. Han kastade med huvudet och fortsatte att fäkta med sina framben. Jag suckade och tog med honom till transporten. Ledde in honom och gav en morot. Ibland måste man bara bryta mönstret. Nu fick han beröm och en morot i stället för att vi bara skulle bli ovänner.

Veterinären kommer snart ut för att vaccinera Libero. Ska då prata med henne om kastration av lilla C. Det blir nog lugnast så. Vi kommer inte överens längre. Han är riktigt prestig och jag får vara på min vakt hela tiden. Han är dessutom som en piraya. Biter på både mig och Libero.

Hämtade ut Libero. Han kom glatt med till transporten. Där, bredvid rampen blev det tvärstopp. Han skulle inte gå där. Jag klev in och lirkade i säkert 45 minuter då det plötsligt slog mig att jag skulle lasta honom på andra sidan. Flyttade väggen och lockade med en morot. Lugnt och metodiskt klev han på. Väl på plats fick han flera morötter och jag klappade och vi hade det riktigt mysigt. Backade ut och han gick väldigt lugnt och lyssnade på mig hela tiden. När vi kommit ut fick han ännu mer beröm och jag mutade honom att komma in ännu en gång. Det gjorde han. Lika lydigt backade han ut ännu en gång. Då gick vi in i stallet. Han fick snällt vänta på stallgången medan jag mockade. Men för att utmana honom ännu mer fick han stå där med tränset på. Libero ogillar verkligen att ha bettet i munnen.

När jag mockat klart så borstade jag och kratsade hovarna. När jag kom till den kritiska bakhovarna så vägrade han att samarbeta. Jag visste dock att han kunde lyfta benet eftersom han gjort det i två dagar. Tog ett bestämt tag men ingenting hände. Jag provade att smacka och trycka men han rörde inte en fena. Klappade till honom. Då tryckte han fast mig i väggen. Jag blev arg, då lyfte han snällt på hoven. Haha, tänk vad tokiga de är mina pojkar!

Av Nina - 17 april 2013 21:38

Detta är en vädjan till alla försäljare ute i landet. Inte vilka försäljare som helst, utan de försäljare som säljer hästar. Om jag någon gång ringer dig och vill köpa en häst, rekommendera då en 16-årig valack. Tala om för mig att jag är för gammal och skröplig i kroppen för att fäktas med ungtupparna.

Tack på förhand.

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards