Min spanjor Dorado

Alla inlägg den 18 april 2013

Av Nina - 18 april 2013 21:37

Har nattat pojkarna. Cielo släpper mängder med hår och trycker sig på väggarna för att få bort så mycket som möjligt av det som kliar så vedervärdigt. Borstade och skrubbade honom i hopp om att han skulle få lite lugn och ro i natt.

Libero bara älskar när man pysslar med honom. Han fick på sig tränset medan jag mockade. Han är otroligt stilig i Dorados gamla bling. Ska ta en bild någon dag så ni får se. Han lyfte snällt på alla hovarna och jag tjärade och fixade med fötterna. Han rörde inte en fena, utan stod helt avslappnad, medan jag lade på täcket. Blir så glad när han lyckas med vardagspysslet. Han står dessutom helt stilla när han står på stallgången. Han har lärt sig att när jag petar på honom så ska han flytta sig åt sidan. Det var inte alls länge sedan han stod som fastspikad i golvet. Lutade sig mot mig när jag knuffade på honom. Han är så smidig när man mockar boxen på morgonen. Står snällt och tuggar sitt hö medan jag sprättar bajs. Det är en bra start på dagen :)

I morgon eller i helgen ska vi åka till ridhuset och röra på oss. Det beror på om veterinären kommer ut för att vaccinera eller inte. Libero har kliat svansen och jag tittade lite närmare på det. Han har kliat en kal fläck i svansroten. Vad kan detta bero på? Reaktion på pälsglans? Någon som varit med om det. Han är ordentligt avmaskad.

Av Nina - 18 april 2013 17:33

Det är underbart att komma hem och där mötas av Cielos pigga uppsyn och Liberos mjuka gnäggning. Det gör att hjärtat slår ett extra slag.

Libero vill alltid krypa in i famnen och bli kliad i pannan. De stora, snälla ögonen riktigt tigger om uppmärksamhet. Han är speciell min häst. Vänlig och otroligt mjuk i sättet. Han är som en saga. En saga som är helt sann. Det känns fantastiskt att få vara medförfattare när den sagan skrivs. Det är för mig en ära.

Av Nina - 18 april 2013 17:25

Det finns det visst. Det var sol och supervarmt när jag släppte ut lilla C i morse. Det hade varit någon minusgrad under natten så det hade torkat upp allt det eländiga vattnet. Jag bestämde att idag är den dagen då jag ska bygga en till hage så pojkarna kan vara ute tillsammans. Pyttsan! När jag åkte från jobbet på eftermiddagen så var det spöregn. Blä! Hämtade in Cielo. Han kastade sig ner i den nyspånade boxen och rullade varv på varv tills han rullade fast. Han lyckas alltid. Det är mer en regel än ett undantag att han fastnar. Jag har dock alltid låtit honom lösa situationen själv, det enda jag gjort för att hjälpa honom är att smacka lite när han tänker ge upp och bli liggande. Nu vet han att det är bara att trycka sig mot väggen och försöka komma mot mitten av boxen. Vissa hästar blir helt paralyserade men det blir inte han och det är skönt.

Veterinären är kontaktad och kastreringen är inbokad. Jag har bestämt mig. Cielo ska bli valack.

Ruskväder ute, mys inne.

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards