Min spanjor Dorado

Alla inlägg under februari 2010

Av Nina - 15 februari 2010 19:45

Slutade sent idag, gick förbi Milla när jag traskade hem från jobbet. Lilla Emme låg i soffan, hon bara glodde på mig när jag klev in. När Milla gick på toa så blev jag ensam med henne. Lät henne ligga kvar i soffan, har lärt mig att hon dregglar när man lyfter upp henne. Medan Milla var på toa så somnade hon. Så fort jag försökte lirka loss mitt finger så tittade hon på mig.


Alltid när jag vill ha Emme och sova så sjunger jag Bamses saga till henne. Den går så här:


Bamse och Lille skutt hoppa' ut i skogen,
då kom skalman trampeli svamp, snubbla på en katt.
Bamse sa kom hit kom hit,
kisseli kisseli kisseli kissemiss,
så ska du få en köttbulle när vi kommer flam.
 

Snart så såg dom farmors hus långt upp på kullen,
Lille skutt han sprang så fort hela vägen flam.
Då sa Bamse "Nu springer du för fort för fort, vänta på oss alla.
Vi har inga långa ben o Skalman han är tlött." Tlött...

Kom in kom in i stugan min så ska ni få äta,
köttbullar med lingon på o glass i stora lass.
Vill du inte ha nån honung stora starka Bamse?
Nej tack, nej tack inte nu för jag är så mätt.

Då sa lille husmusen "Honungen e stulen!"
Bamse sprang så snabbt, så snabbt, fånga' janssons katt.
Ajsing bajsing lilla katt du får ont i magen.
Inte hitta på nåt bus. Spring till farmors hus.

Så var sagan slut...

Håller hårt för att vara så liten   

  


Har sjukt ont i ryggen idag. Tro det eller ej, men jag ringde läkaren förra veckan så jag ska gå dit i morgon och låta honom försöka ta reda på vad som är galet. Hehe, lycka till!


Kunde tyvärr inte rida idag. Var knappt så jag kunde byta växel i bilen. Helt ofattbart! Nu har jag klagat nog på denna lilla krämpa. När jag kom ut till stallet var Dorado redan inne. Jag mockade och halmade. Han är så rolig när man mockar när han är med i boxen. Han tittar noggrant på allt man skottar ut och försöker att hålla sig undan så gott det går.


Ny härlig, gooood halm, mums.   


De dagar jag inte rider brukar jag alltid fixa med någonting annat. Idag tittade jag på oredan jag har bredvid Dorados box. Funderade på att ta tag i och röja upp och torka av lite damm, men jag orkade inte. Tog i alla fall en bild på oordningen.


På denna bild är det helt ok...   


Flyttar man blicken lite längre åt höger så ser man...

   


Ska fixa det någon dag, bara inte idag :)


Nu ska jag ta ett bad och sedan krypa ner i sängen och sova med Nemo. Tror att han tjuvstartat.

      



Av Nina - 14 februari 2010 15:50

Superhärligt vårväder! Älskar solen! Red förbi grisgården idag också. Vi vågade oss på att galoppera efter vägen. Det gick bra, Dorado var lugn och sansad så det var inga problem. Tränade öppna och sluta i trav. Lät honom trampa också. Han bara älskar att göra det. Det gick riktigt bra. Han kändes lugn, harmonisk och balanserad under hela ridpasset. Det gjorde jag med för den delen. Kanske det var därför allt gick så bra.   


Dorado efter dagens ridtur.

    


Lite bilder tagna i det otroligt fina vårvädret.

       


Undra vad det är i den här byttan? Fin färg. Vem har ställt hit den? Den är ju tom!

    

Av Nina - 13 februari 2010 22:03

Känner mig lycklig. Dorado ger mig den känslan varje gång jag hoppar upp på honom. Idag var det sol, varmt och toppenunderlag på den plogade vägen förbi grisgården. Passade på att träna sidvärtes. Känner att han behöver mjukas upp lite. När vi red hemåt igen så kändes det som att han var med på noterna och jag kunde länga och korta utan att tappa steget. Vi kunde även göra sidvärtes utan att klappra med bettet. Han tog bra stöd och pendlade hela tiden med öronen för att lyssna på mig. Det är så kul när han är med. Använde mina nya teddyfodrade shortchaps med fransar idag. De var faktiskt riktigt sköna. Har köpt nya vinterridbyxor också, de är superfina. Han inte provat rida i dem ännu, men det kommer jag säkert snart få göra.


Var till gymmet i morse. Körde armar, mage och rygg. Tog tunga sektioner på en gång i hopp om att få ett kortare pass. Blev lite sur när det kom till att köra mage. Det finns inte någon riktigt bra maskin för att träna mage. Bara en situp-bänk. Körde 200 situps som knappt kändes. Efter dessa 200 började jag leta efter vikter att lägga på bröstet för att få lite motstånd. Hittade inga. Blev sur och gick hem igen.


Åkte iväg till Brynolf bagare och köpte lite frukostbröd. Köpte  några frallor och åkte förbi till Milla för att äta tillsammans med henne. Emme var så snäll idag, bara satt i sin babysitter medan vi käkade. Vi käkade middag ihop också. Jag åkte till Misto och hämtade Calzone. Supergott. När jag ätit klart lyfte jag upp Emme från babysittern. Hon drog mig i håret och slemmade över hela min axel. Det är tur att hon är så gullig, man kommer lätt undan med att slemma på folk då. Vi lekte lite peek-a-boo för det tycker hon om.


    

Av Nina - 12 februari 2010 09:15

Jag får så ångest! Dorado är så otroligt duktig på att äta, tycker att jag inte gör annat än drar ner på fodret hela tiden. Är livrädd för att han ska bli sjuk. När jag skulle rida i går såg han ut som en spärrballong. Fattar inte vad hästen lever på. Luft? Blir arg på mig själv, försökte försvara mig med att det kommer smygande, att jag inte märkt något. Det är en lögn, jag umgås med min häst varje dag. Jag har sett vart det är på iväg. Det är så nonchalant av mig. Nu står jag där med skägget i brevlådan och en fet häst. En häst som inte bara har hömage, han är överviktig. Jag visste precis hur lättfödd han är. Ska inte ens försöka försvara mig själv.


Släppte honom på ridbanan och vi lekte tillsammans. Han är så rolig. Han lyssnar hela tiden. Om jag säger galopp så galopperar han tills jag säger någonting annat. När jag säger nu går vi in Dorado, så kommer han fram till mig och följer efter mig till grinden. Det är kul att han blivit så "lydig". Min förra häst, Casper var också så här. Men när jag tänker efter så är nog Dorado strået vassare. När jag ska ta in honom från hagen så tar jag på honom grimman, öppnar grinden, säger att han ska vänta och går sedan iväg för att hämta Speedy som oftast går in tillsammans med oss. Dorado står där och väntar tills jag säger att han ska gå. Han skulle aldrig drömma om att gå ut från boxen när dörren står öppen om han inte fått order att göra det. Han hänger inte med när de andra river staketet och smiter. Han står kvar i hagen, för det är ingen som sagt att han får gå ut. Hehe, lite kul är han.


När vi kom in i stallet efter att ha lekt på ridbanan i nästan 45 minuter så borstade jag av lite löshår. Japp, du läste rätt. Min häst fäller hår, det bara rasar och det har knappt börjat. När jag lade på honom täckena lyfte han upp sitt huvud på min axel och bara stod där och kramades. Mysigare kan det knappast bli.


Av Nina - 10 februari 2010 20:08

Jippi! Idag har jag listat ut att jag har klimatanläggning i min bil. Förut har jag inte riktigt fattat hur den fungerar. Har bara irriterat mig på att det är otroligt dålig värme. 


Med full vintermundering så satte jag mig i bilen. Ställde in stolsvärmaren på högsta, klickade i +26 grader på klimatanläggningen och bara satt där och njöt av den underbara värmen som strömmade över mig. Mmmmmm.


Ulrika är i Tyskland igen så jag hjälper henne med pojkarna. De är så gulliga. Diesel stod och kikade in i lösdriften hela tiden när jag mockade. Han ville komma in och få mat.


Bailando och Diesel, sötisar.

  


Slutade jobba tidigt idag så jag hann ut och rida medan det fortfarande var ljust. Dorado var pigg. Han gillar verkligen att plumsa i snön över ängarna. Han blev dock riktigt trött.


Så här trött blev man av dagens ridtur. Måste ligga med mulen i de varma täckena som jag lagt över boxdörren.

  

Av Nina - 9 februari 2010 20:09

Oj, vilken dag. Nationella prov i svenska hela förmiddagen och två timmar muntliga redovisningar på eftermiddagen. Var riktigt trött och hade skallebank när jag kom hem. Tog en promenad med Milla, Emme och Nemo. Det var skönt att komma ut och få lite friskluft. Bestämde mig då för att gå på kvällens yogapass på gymmet där jag tränar. Fick sträcka ut ischiasmuskeln, det gjorde skitont, men det var det värt. Vår instruktör förklarade att ländryggen är en skrotsamlare och som hos alla skrotsamlare så behöver man rensa någon gång då och då annars blir det överfullt. Det tyckte jag var ett fint sätt att uttrycka diverse krämpor i ryggslutet.


När jag gick hem så var jag lugn, harmonisk och huvudvärken var som bortblåst. Ska krypa till sängs tidigt idag. Håller på att bli förkyld. Skit.


Namaste mina vänner.





Av Nina - 8 februari 2010 20:27

Det kändes kallt i stallet i natt så för att hålla värmen så bajsade jag och lade sedan huvudet i högen. Typiskt att man ska vara vit, det syns så tydligt att man sovit i en hög med bajs. Amiga är dessutom lite känslig, hon är näst intill hysterisk på att putsa, så när jag sovit i bajs så ser hon alltid väldigt ledsen ut. Idag märkte hon det inte direkt, det kan ha att göra med att hon såg så trött ut. Hon tog ut mig ur boxen och satte genast igång med att mocka, hon strök mig lite snabbt i pannan och gick sedan iväg. Jag andades ut och hoppades att hon inte skulle märka någonting. Det var trots allt inte lika mycket som det brukar vara. Hade försökt gnugga bort det när jag kom ut. Drog huvudet i snön flera gånger. Det resulterade dock bara i att jag luckrade upp alltihopa och en odör spred sig i hästflocken. Jag försökte att inte låtsas om någonting. Har gått omkring hela dagen och försökt skylla ifrån mig. Vet inte om det var någon som egentligen köpte det.


När Amiga väl såg min fläck så suckade hon, men hon sa ingenting. Jag försökte skoja med henne och säga att jag målat lite ögonskugga men att jag ångrar mig. Skulle tagit en annan färg. Tror inte hon förstod det kuliga med mitt skämt för hon skrattade inte. Hon log inte ens.


  


Dagens ridpass var roligt. Jag fick springa runt på ridbanan och galoppera massor. Det var lite tungt eftersom det är massor med snö där. Det gjorde att jag inte behövde vara ute så länge. Vi red sedan lite i skritt och trav på gården. Amiga kom på att vi skulle göra lite sidvärtes. Dum idé. Jag började med att trampa mig själv på ena bakbenet och det bara forsade blod...eller kanske inte riktigt men jag är säker på att det hade gjort det om det inte varit så kallt. Nu kanske Amiga lär sig att inte vara så lat. Hon kanske äntligen inser att jag behöver benlindor på bakbenen också. Kan ju inte påstå att jag blev lugnare av Amigas: "Hoppsan", när hon tittade på mitt bakben. Då var jag säker på att jag skulle förblöda eller tappa benet. Man kan ju inte springa på tre ben heller. Eller vad vet jag, kan inte direkt påstå att jag provat.


  


När hon rengjort mitt sår så goades vi lite, det gör vi alltid när vi ridit klart. Det tycker jag om.

Av Nina - 7 februari 2010 10:41

Två snurriga saker hände mig igår. Var iväg och handlade på Ica Maxi igår. När jag kom ut från affären så fick jag leta bilen i 10 minuter. Hade helt glömt bort att jag bytt bil. Kände mig supersmart när jag till slut skramlade fram bilnyckeln ur fickan och såg att det inte var Audinyckeln.     


Den andra konstiga saken var att jag stekte plättar förra helgen (det ni här i södern kallar för pannkakor). När jag sedan, någon dag senare, skulle äta de plättar som blev över så kunde jag inte lokalisera dem i kylskåpet. Det gick någon dag till och i går hittade jag dem i micron. Hade ställt in dem där i stället för att sätta dem i kylen. Skumt. Virrigt.


Jag fodrade morgon i stallet idag. Kunde absolut inte somna igår så jag var helt sjukt trött när väckarklockan ringde. Väntade några sekunder innan jag klev upp, ville bara känna ifall kroppen var med idag. När jag väl var uppe på fötter så måste jag säga att ischiasen kändes lite bättre. Långt ifrån bra, men jag kan i alla fall röra mig. Jag kunde dock inte rida och att mocka var en pina men förutom det så var det en rätt så smidig morgon. Den var så smidig att jag fick känslan av att jag glömt någonting när jag satte mig i bilen och skulle åka hem. Har fortfarande inte kommit på vad det i så fall skulle vara.


Jag longerade Dorado. Han var inte riktigt med idag. Kändes som att han halkat tillbaka till ruta ett, var mer ivrigt och uppåt än långa, lugna steg. Jaja, får ta tag i det i stället för att klaga. Det är förmodligen mitt fel eftersom jag inte kunnat sitta ordentligt i sadeln på snart två veckor. Kommer inte ner, så fort jag försöker fixa till sätet så smäller det till i ischiasen. Det har jag aldrig varit med om förut, har alltid kunnat rida trots att det gjort lite ont. Har på grund av att jag inte kan sitta ordentligt i sadeln nu bestämt mig för att låta utreda min rygg. Ska ringa läkaren i morgon...om jag kommer ihåg.


  

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards