Min spanjor Dorado

Alla inlägg under februari 2013

Av Nina - 13 februari 2013 12:14

När jag kom ut i morse så kom flocken och mötte mig. Jag pratade med dem och längst bak hörde jag en svag gnäggning. Flocken skingrade sig och Cielo tryckte sig fram. Han är så söt. Han blev så glad av att se mig och jag blev glad när jag såg honom. Han dök ner i grimman och följde snällt med mig. Ställde in honom i boxen och gav mat. Han var så nöjd. Jag blev så glad av att få träffa min alldeles egna lilla C direkt på morgonen.

Av Nina - 13 februari 2013 07:29

Dricker gamlingsdricka från Coop.

Av Nina - 13 februari 2013 05:35

Jag har två val och vet helt seriöst inte vem jag ska välja. Är helt förvirrad. Rädd för att om jag väntar för länge så försvinner den ena. Å, han är så söt. En liten diamant.

Har bestämt mig för att ta några dagar och verkligen tänka till. Inte låta mig påverkas av andra. Detta beslut måste komma från mig. Har all fakta jag behöver. Den i Spanien är en riktig klenod (har jag nu förstått). Men som med alla hästar i Spanien så blir det en annan prislapp innan den är här. Den som är här i Sverige fångar min uppmärksamhet gång på gång och han är så lik Dorado, på så många sätt.

Nu ska jag släppa allt och åka till stallet för att pussa på lilla C. Han ska få komma in och vila sig. Veterinären kanske dyker upp på eftermiddagen idag eller på fredag för att göra en tandcheck.

Av Nina - 12 februari 2013 21:03

Har haft många och långa diskussioner och funderingar idag. Jag har kollat film på häst och fått så kloka svar på mina frågor och funderingar. Uppskattar så mycket när någon verkligen tar sig tid att räta ut mina frågetecken. Min syster såg filmen på hästen idag. Hon sa på en gång att den är superfin, den ska du ha. Jag var osäker men har sett filmen några gånger och ser hela tiden nya saker. Men jag är nästan alltid sådan, måste övertygas på något sätt.

Av Nina - 12 februari 2013 18:31

-Nina, vet du att det är jag som skrivit boken om vargen och grisarna.
-Jasså, är du helt säker på det?
-Jo.

Sången som hon påbörjat fortsätter. Efter ett tag blir det tyst.

-Nina, ska vi rida på Dorado idag?
-Det går inte att rida på honom, han är i himlen.
-När for han upp i luften då?
-Det är länge sedan nu.
-När jag var liten baby?
-Jo.
-Jag tycker att du ska köpa en ny häst för Cielo går ju inte att rida på.
-Jag har ju tänkt det.
-Eller kommer Dorado tillbaka snart?
-Nä, han kommer aldrig tillbaka.
-Varför inte det? Tycker du inte om honom längre?

Låtsades inte höra. Började prata om någonting helt annat. Varför stället små barn så svåra frågor hela tiden?

Av Nina - 12 februari 2013 12:35

Sitter på jobbet och försöker få någonting gjort. Det är lättare sagt är gjort. Får inte datorn att samarbeta med mig. Drömmer mig bort. Viktoria har hittat en 100% carthusian till mig. Min dröm. Vi har dock lite problem med filmen. Jag väntar och längtar.

Av Nina - 11 februari 2013 19:00

Mitt stall ska ha detta galler http://www.qvesarum.se/sv/stallinredning...boxgaller,-smide/<br />


Jag ska ha vita väggar på boxarna. Dörrarna ska ha bruna brädor. Har inte bestämt mig för om jag ska ha dörrar som går att öppna gallret på eller om de ska vara helt öppna eller helt stängda. Ska ha en hel mellanvägg mellan pojkarna. Vill inte ha onödigt hingsttjafs.

Av Nina - 11 februari 2013 18:09

Jag hade precis räknat klart på allt och fått en offert, när pappa kom från jobbet. Han tittade på mig och sa lite besviket:
-Skulle vi inte göra egen inredning i stallet?
Det är klart vi ska. Har du tid med det? Jag blev superglad, det betyder att jag kan få mitt spanskinspirerade stall. Helt vitt, svart galler och dörrar i bruna träplankor. Ibland blir jag helt såld på min händiga pappa. Vad gör alla som inte har en sådan? Nu ska jag bara övertyga honom om att bygga innertaket så de tjocka träbalkarna syns. Får jobba lite där men jag ska nog lyckas övertyga honom om hur fint det kommer bli.

Nu sitter vi i bilen. Kobraterriern är helt slut. Han sover så hårt att han snarkar. Han har förstått att han äntligen ska få åka hem. Känns som att jag varit här länge, har hunnit med så mycket. Nu lämnar jag över till snälla mamma och pappa. Försöker jobba med alltihopa från Västerås. Det är sjukt mycket att göra med en flytt mitt i vintern. Speciellt när det är hästar inblandade. Måste ringa Grens hästtransporter och försöka styra en transport upp för två hästar till senast 28 mars. För två hästar kommer jag då ha, med all säkerhet. Jag gillar Grens, han fixar allt. När jag skulle ha upp Cielo från Skåne så kunde han inte själv och skickade då en annan gubbe från Sollefteå. Han styrde upp allt, jag behövde bara ta emot hästen. Det bästa är att de får sova i Piteå om inte jag hinner fram i tid för att lasta av dem. Då fixar han med det tills jag kommer upp.

Har inte hört någonting från Viktoria, hon har nog fullt upp :0)

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards