Min spanjor Dorado

Alla inlägg under september 2013

Av Nina - 23 september 2013 07:32

Jag hoppade upp på Libero utan att någon var i närheten. Lade på honom Cielos hoppsadel och tog med honom ut. Han var väldigt ivrig. Full av energi. Jag kände att det inte var en bra idé. Gjorde det i alla fall. Longerade länge och bytte varv ett flertal gånger. Han hade energi för fler hästar än en. När jag longerat klart tog jag ett djupt andetag och drog säkerhetsvästen mer tight. Kontrollerde hjälmen och utan att tänka för mycket så kastade jag benet över sadeln. Underbart. Han stod stilla och väntade på kommando. Skänklade på honom och han gick med bestämda steg. Jag red varv på varv, superglad över att han skötte sig så bra. Min första känsla stämde inte alls. Var nog bara nervös för att jag var helt ensam på gården. Inte ens grannen var hemma. När jag ridit ett tag kände jag att det fick vara nog. Bestämde mig för att avsluta innan han ledsnade på att åka runt.


När jag kom in tog jag av grejorna och släppte ut pojkarna. SnyggHenka kom. Han satte in ventilationen i boxarna medan jag fixade pizza. Medan pizzan var i ugnen passade vi på att hämta in pojkarna. SnyggHenka är på träningsläger. Han håller på att vänja sig vid livet som stallpojke. Lektion ett: Att hålla upp grinden när jag tar in hästarna :D

Av Nina - 21 september 2013 18:01

Trodde jag fått ordning. Kom på att jag måste ha bort alla stubbar om jag ska kunna lägga ny gräsmatta nästa år. Skönt att jag börjar förstå det här med långsiktig planering.

Min granne kom förbi med L50n och gafflarna och inom loppet av några timmar så hade han fått upp alla stubbar. Ser dock ut som att ett gäng vildsvin passerat :D

Av Nina - 21 september 2013 12:01

Regnet har öst ner hela natten. I morse fick hästarna stanna kvar inne lite längre. Tog med mig Cielo ut en sväng med vagnen. O, jisses vad fart han hade i fötterna. Jag höll i kepsen och lät honom sträcka ut. Underbara lilla C. Han är så duktig. Det är skönt att jag kan fixa allt själv med honom.

När vi kom hem var vi helt dyngsura båda två. Selade av och ställde in honom. Bytte kläder och tog med regntäckena från garaget. Tog ut hästarna och plötsligt så stängde någon av kranen. Regnet upphörde men jag orkade inte rida Libero i alla fall. Lät honom vara ute med Cielo. Ska prova Cielos hoppsadel på honom i kväll. Hoppas han kan ha den. Blir lättare att rida med den.

När hästarna var på plats i hagen gick jag in och startade en eld i pannan för att värma mig. Gjorde iordning frukost och helt plötsligt när jag tittade upp hade jag lyckats rökfylla hela hallen. Dubbelsuck. Fick öppna ytterdörren och fönstrena för att få ut stanken. Hur lyckas man? Vet inte. Var så hungrig att jag inte kunde fokusera på någonting annat.

Av Nina - 19 september 2013 20:59

Att plantera skog var inte någonting jag ens funderade på för sex månader sedan. I dag har jag dock gjort det. Inte den roligaste aktiviteten men det flöt på ganska smidigt. Hade väldigt trevligt sällskap och fick prata ordentligt. 8500 plantor fick vi ner i backen inom loppet av 3,5 h. Det var ganska bra gjort. Har aldrig varit med om ungdomar som jobbat så effektivt och klagat så lite.

Min första planta. Hoppas det blir en ståtlig gran i framtiden.

Att fånga naturen här uppe på bild är nästan omöjligt. Att däremot låta sig hänföras av den medan man pausar på en stubbe mitt i blåbärsrisen känns helt okej.

Av Nina - 17 september 2013 17:57

Har haft lite terapiarbete. Har renast i blommorna så de nya knopparna ska ha en chans att slå ut. Har vattnat och piffat. Pojkarna vilade under tiden.

När jag var klar fick Cielo en longeringstur. Han fick både skritta och trava i båda varven. Det var inte så kul, men han gjorde det i alla fall.

Libero fick prova någonting nytt. Han fick tömköra sig för första gången. Det gick toppen. Var lite fundersam först men så fort han fick kläm på att jag skulle gå bakom så trampade han på lydig som han är. Känner mig verkligen nöjd och pojkarna också. Nu står de och mumsar hö.

Av Nina - 16 september 2013 19:22

Tog in pojkarna när jag kom från jobbet. Var borta tio minuter och när jag kommer ner till stallet låg båda två och sov.

Av Nina - 16 september 2013 00:05

Nu är stallet klart att ta emot två pojkar. Vi har gjort klart boxarna och röjt ut alla byggrejor. Vi har dammsugit stallet och spånat upp boxarna ordentligt. Jag kan inte med ord beskriva hur nöjd jag är! Jag har verkligen fått mitt drömstall. Jag lägger upp bilder någon annan dag. Ville bara skrika ut min lättnad över att se ljuset i horisonten. Nu ska det bara sättas in ventilation och nya ytterdörrar ska på plats. Jag tänkte skruva upp krubbor och hinkhållare i morgon. När jag kommer från jobbet ska pojkarna få komma in och känna på sitt nya boende. Hoppas de blir nöjda!

Dagen har ramlat på i ett rasande tempo och jag känner att det har varit otroligt produktivt. Vi har nästan hunnit städa i ordning garaget. En garderob till är på plats och ena sektionen med hyllplan står nu mot väggen. Jag har fått upp sadelhängaren och mina klenoder hänger på var sin hängare. Klenoderna är Liberos svarta Kiefferkandar och Cielos bruna Stübbenkandar. Även Cielos Stübbenträns och Liberos Dyonträns har fått en egen hängare. Längre än så hann jag inte. Har många hängare kvar att skruva och många, många grejor ska packas upp och sorteras in i garderoberna. Känslan över att få ordning på alla hästprylar är obeskrivbar. Jag ogillar verkligen att inte ha var sak på sin plats. Nu får alla sin del, sin egen plats. Det känns otroligt lyxigt att kunna packa upp allt och sedan veta exakt vart det finns att hämta.

Nu ska jag göra som Nemo.

Av Nina - 15 september 2013 08:57

Som jag väntat. I går kväll kom han äntligen! Bästa (läs snygga) snickarHenke. Brädfodringen runt fönstrena var uppe i ett nafs och efter en strålande insats av mig (förste gallerhållare) så var även gallrena på plats. Nu ser det äntligen ut som ett riktigt stall!

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards