Min spanjor Dorado

Direktlänk till inlägg 21 maj 2013

Min träningstid den både kom och gick

Av Nina - 21 maj 2013 22:12

Och inte hjälpte det. Kvar på gården stod Mavericken med transporten bakom sig. En helt tom transport. För Libero hade bestämt sig för att den helt säkert skulle sluka honom och spotta ut honom i delar.

När min träningstid kommit och passerat flera gånger om så stod min häst äntligen på plats i mördartransporten. Helt lugn backade han sedan snällt ut. Gjorde det en gång till bara för att på något sätt förstå vad som gick fel. Han gick snällt både in och ut en gång till.

Jag skulle kunna skriva ett långt inlägg om hur arg och besviken jag är men det orkar jag inte. Kliver in i duschen i stället och dränker mina sorger där. Som att jag kunnat förvänta mig att det skulle vända nu när hela dagen varit skit. Vad är väl en bal på slottet...

Cielo fick komma ut. Han är inte halt längre och han gick direkt in i transporten. Förväntansfullt väntade han på att vi skulle åka iväg. Konstaterade att jag planerat att träna fel häst idag. Skulle tagit lilla C. Min älskade lilla C som följer mig vart jag än går.

Liberos kastrering är bokad och jag hoppas att det ska hjälpa honom att landa här på planeten jorden. Det skulle göra vår tillvaro så mycket enklare. Samtidigt är jag osäker, skulle kanske sälja honom till någon som vill avla. Känns hemskt att skära en riktig topphingst. Men Libero trivs här och vi kommer överens. Det är bara när det blir förändringar i hans tillvaro som han stressar upp sig. Han vill vara här hela tiden. Följa våra rutiner. Gå ut före Cielo på morgonen, vara ute, komma in före Cielo på kvällen, borstas, motioneras, få mat och sova. Samma sak varje dag, det är Liberos melodi. Att bryta mönstret genom att hitta på andra aktiviteter, det är inte riktigt ok. Han var idag inte upprörd eller stressad, han skulle bara aldrig i helvete gå in i transporten.

 
 
Ingen bild

Sandra

21 maj 2013 22:54

Du gör som du vill med din häst. Han är en superfin hingst men kommer även att bli en superfin valack. En tävlingshäst. DIN häst. Ni gillar varandra och det är det viktiga. Hingst eller valack spelar ingen roll, bara ni trivs. Han kommer få en behagligare tillvaro, lite lugn och ro.

 
Ingen bild

Ida

22 maj 2013 10:29

Precis det är din häst och du gör precis vad du vill med honom just för att han är din! Lycka till och hoppas en kastrering löser dina problem :)

 
Ingen bild

Kicki

22 maj 2013 14:00

Du få fundera på vad du vill ha honom till. Vara hemma i lugnets vrå, så funkar det ju bra att han är hingst. Åka iväg och träna, tävla så är det nog kastrera som gäller. Han är vacker hur det än blir, och vill man avla finns det ju andra hingstar. Det viktigaste är ju att du har det trevligt med din kille och att ni fungerar tillsammans.
Kicki

Nina

22 maj 2013 15:23

Sant, så sant. Jag hade inga planer på att bara sitta hemma. Jag köpte honom för att tränaoch tävla. Som hingst kommer det att bli en tuff utmaning för honom.

 
Ingen bild

Anki

22 maj 2013 14:52

Det finns redan så många fina avelshingstar i Sverige. Kastrera honom och njut av din fina häst enbart för din egen skull, han kommer säkert att vara minst lika fin som valack och så mycket roligare för dig att hantera och umgås med.Jag fick fortsätta med fasta rutiner med min en längre tid även efter kastreringen, men nu har vi faktiskt varit ute på ett par tävlingar, och han har skött sig utmärkt i nya miljöer :)

Nina

22 maj 2013 15:21

Tack! Det är skönt när någon annan som redan gjort denna resa hör av sig med tips! Värt så mycket!

 
Ingen bild

Anne-Lie

22 maj 2013 21:31

Håller med de övriga.Det är din häst och det finns tillräckligt med hingstar till det antal ston som finns här i landet. Du har köpt honom för att du ska ha roligt med din häst. Det är det som är de viktigaste!!

Anne-Lie och Mackan

Nina

22 maj 2013 23:06

Tack! Det känns skönt att höra.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina - 4 april 2023 19:46


Idag fick vi äntligen ett genombrott, Cielo och jag. Från marken dock, men äntligen förstod mitt tuffetåg att det mesta vi gör blir bättre om vi tar ner tempot en aning. Det svåraste jag försökt mig på är att försöka få oss båda att tänka om. Att län...

Av Nina - 27 januari 2023 19:03


Det är fredag och -4 grader ute. Är strax på väg ut i stallet. Underbara fredag. Är någonting speciellt med att veta att jag inte behöver stiga upp och åka iväg i morgon. Jag kan stiga upp och släppa ut hästarna för att sedan krypa ner under det varm...

Av Nina - 25 januari 2023 19:29


När Libero dog så dog en del av mig. Är svårt att förklara men jag hade under så lång tid svårt att hitta tillbaka och jag har fram till denna jul, två år senare, äntligen hittat hem igen. Jag känner äntligen mig glad över att vara i stallet och har ...

Av Nina - 19 januari 2023 23:04

Känner mig så otroligt nöjd. Det har varit mycket hästaktiviteter för oss den sista tiden. I lördags var båda barnen med på käpphästtävling. I söndags red Hugo lektion och idag fick han både rosett och plakett från det hästbingo han deltagit i under ...

Av Nina - 5 januari 2023 14:25


Idag har Hugo äntligen fått ihop alla bingobrickor till hästbingot. Han har fått fundera på vad han ska hitta på för aktiviteter till varje moment och sedan har han tränat för att klara de olika momenten innan jag filmat dem. Idag skulle det vara en ...

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards