Min spanjor Dorado

Alla inlägg under april 2013

Av Nina - 7 april 2013 16:59

På morgonen gjorde jag stallet, släppte ut Cielo tidigt. Han fick äta sin frukost ute. Mockade, fixade med Libero och väntade sedan in min kusin och faster som skulle komma på besök.

När de åkte så kom mamma och pappa. Vi hade planerat att tömma resten av morfars grejor som var i stallet samt röja upp utanför stallet. Det var sjukt varmt ute så svetten lackade. Vi fick ut allt och förberedde för att göra uppbindningsplats. Jag måste köpa ringar till kedjorna och sedan är allt klart. Gummimattan är på plats och nu känns det som ett riktigt stall. Libero var hela tiden med och tittade. Han är verkligen en modig häst. Han blev inte rädd för någonting när vi höll på, inte ens när vi drog in gummimattan.

Cielo fick komma in kl.15.30 och Libero fick gå ut. Det var otroligt lugnt när jag kom in med Cielo och Libero var nöjd över att få komma ut och röra på sig. Jag mockade boxen och fixade stallet. Cielo sov hela tiden. Nu har Libero vandrat runt i hagen i 1,5 h och jag ska gå ut och hämta honom. Här på landet finns ingen skrittmaskin, vi löser det genom att släppa ut hästen i hagen i stället. Det fungerar utmärkt när man har en häst som inte riktigt förstår vad en hage är till för. Två nöjda pojkar kommer det att vara i stallet i kväll. Strålande sol och varmt, det tar på krafterna.

Av Nina - 7 april 2013 07:07

Libero hade ingen bra kväll i går. Jag hade Cielo ute i hagen, tog ut Libero och longerade honom. Det gick toppen. Superlugn och hur fin som helst. När vi skulle gå in fick han plötsligt för sig att han inte ska gå in i stallet. Vi tjurade med varandra ett tag. Sedan gav jag upp. Longerade ett tag till och provade en gång till. Han vägrade gå in. Jag gick på honom med pisken och då gick han snällt in och ställde sig i boxen. Tog av honom grejorna, lade på grimman för att förbereda honom på att gå ut när Cielo kommit in. Hämtade Cielo och ställde in honom i boxen. Libero blev helt galen. Han sprang runt i boxen men lugnade sig snabbt när jag sagt åt honom.

Jag gick ut för att fixa höpåsar och hörde inifrån stallet hur han började gnägga och härja igen. Gick in och för att säga åt honom när jag såg hästen hänga med huvud och hals över boxväggen in i Cielos box. Han är redo att betäcka lilla C. Då blev jag vansinnig!

Efter det blev det helt lugnt i stallet. Tog ut Libero i hagen. Han gick snällt bredvid mig och den timmen han var ute var han helt lugn. Resten av kvällen rullade på utan fler missöden.

Av Nina - 6 april 2013 08:33

Står det absolut ingenting. Den är tom, empty. Jag har allt jag någonsin önskat mig och står här helt handfallen. För första gången, i hela mitt liv, så har jag inte någon aning om vad jag ska önska mig. Samtidigt så känns det ganska skönt. Jag är nöjd, tillfreds med mitt liv. Så jag får väl önska fred på jorden, en mirakelkur för cancer, ett stopp för miljöförstöring, ett slut för all sorts djurplågeri, att hela världen blir vegetarianer, att maten fördelas lika i alla länder eller nåt.

Av Nina - 5 april 2013 21:13

-Sov gott spånet.
-Sov gott stjärntäcket.
-Sov gott hönätet.
-Sov gott traktorn.
-Sov gott vattenhinken med äcklig olja i.
-Sov gott lampan i taket.
-Sov gott Amigo.
-Sov gott Amigo.
-Sov gott Amiga.
-Sov gott Amiga.
-Sov gott mina älskade pojkar. Vi ses i morgon.

Av Nina - 5 april 2013 20:03

...på att det ska bli lördag! Då är det min födelsedag! Jag älskar min födelsedag mest av alla dagar på hela året!

Men medan jag väntar så grillar jag lite och njuter av solnedgången. Nemo vaktar backen. Skäller, ekot svarar och han skäller ännu mer. Tänk vad bra vi har det :)

Av Nina - 5 april 2013 19:06

Libero undrar vems dåliga idé det var. Ute är det kallt och snöigt. Inne är det varmt och man kan mysa i spånet. Seriöst, vad skulle du välja?

Han klarade 45 minuter innan han började springa och ville in. Stackaren. Cielo var bara ute fem timmar innan han ville in. Det är för tråkigt ute nu för tiden.

Jag tömkörde lilla C. Han tyckte det var spännande att lämna gården och traskade snällt längs vägen. En bli fick passera. Den var lite läskig men det gick bra. Vi gick även över bron som går över bäcken. Det gick bra både bort och hem. Det enda han blev rädd för, riktigt rädd, var för de hemska vattenpölarna.

I morse när jag släppt ut Cielo så passade jag på att ha mysstund med Libero. Vi mockade, borstade och myste. Jag fick idag lyfta alla fyra hovarna! Kunde dock inte kratsa vänster bak, hade fullt upp med att bära upp hela hästen. Han har ordentligt med röta fram så det är tur att han är snäll att lyfta där. Han försöker att lägga sig några gånger när jag tjärar men efter en tillsägelse varje gång han provar så ger han sig.

Nu ska jag grilla :)

Av Nina - 4 april 2013 22:43

Har haft ute Libero på eftermiddagen. Han var mycket mer avslappnad idag så jag vågade lämna honom i två timmar. Han tog sig tid att gå runt, lukta lite, gräva lite, vila i den gassande solen, ropa till Cielo för att se om han ännu var kvar i stallet, prata med hackspetten och titta på omgivningarna. Jag parkerade en stol i snödrivan och satte mig där för att vakta häst/lapa sol.

Libero blir mer lugn för varje dag som går. I morse kunde jag ta av honom täcket utan att måsta sätta fast honom. Han var spänd som en pilbåge men hoppade inte på mig. Nu i kväll kunde jag ha honom lös i boxen medan jag sprättade bajset i ett hörn av boxen. Jag kunde även få på honom täcket utan att knyta fast honom. Det känns som en jätteseger. Libero gillar verkligen att sitta fast i boxen, det är trygghet för honom. Det är väldigt uppenbart.

Cielo fick vara ute från åtta på morgonen till tre på eftermiddagen. Han spenderade sin tid med att springa lite och vakta grinden men framför allt spenderade han både kraft och tid på att släpa runt det granris som pappa sågat bort från granarna.

Det var två nöjda pojkar som fick sin kvällsrykt denna kväll. Tänkte göra samma i morgon. Tänker dock försöka köra lilla C om inte annat så ska jag tömköra. Hoppas Libero kan vara ute lite längre utan att bli alltför rastlös.

Av Nina - 4 april 2013 17:44

Kommer mer bilder i kväll. Har gjort sovrummet klart. Har packat upp nästan allt från vardagsrummet. Har hängt upp en gardin i ena fönstret i köket. Finns dock inte med på bild. Har fått upp min köksklocka och Nemo har provlegat mattan i köket. Den var bra. Tavlan med hästarna har min mormor broderat. Den är superfin! Byrån hittade jag på kallvindan. Fick hjälp att bära ut den i går när min moster var på besök. Den är stor men det gör ingenting för mitt sovrum har massor av yta över.

Har även roat mig med att mäta toaletten och köpt kakel. Jag har även mätt sovrummet och hallen. Har beställt nytt golv. Ska även byta väggarna. Ska sätta Regina linje från Moelven. Det kommer bli skitsnyggt.

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards