Min spanjor Dorado

Alla inlägg den 26 mars 2013

Av Nina - 26 mars 2013 05:54

Chauffören som lämnade Libero till mig tog mig lite åt sidan för att tala om att min hingst kanske inte ska vara hingst. Han sade att om han inte blir lugnare så är det inte värt besväret.

Jag kan se att Libero är väldigt lättstressad. Han kanske inte ska vara hingst. Han är en underbar individ som är fantastisk i boxen. Men ett liv på box är inte ett alternativ. Han vill inte vara ensam och han har många hingstfasoner för sig. Vi får se om det lägger sig när han kommer till ett mindre ställe. Det kan ju även eskalera. Att kastrera honom finns dock i mina tankar, det är inte roligt att se när han stressar upp sig och inte blir kontaktbar.

Tog ut honom i ridhuset på morgonen i går. Han var så fin och lugn och harmonisk. Han uppförde sig exemplariskt. Jag fick på eftermiddagen ett samtal om att han är jättestressad och bara springer runt i boxen. När jag kom ut var han lugn men det var full fart i stallet då åringarna skulle frysmärkas. Detta blev lite för mycket för Libero. Han kunde inte slappna av.

Hade ut honom en sväng till i ridhuset. Hade sadlat och tränsat. Linade honom och hoppade sedan upp. Han var lugn och skrittade snällt på framåt. Plötsligt fick han värsta rycket och kastade sig. Han blev som ett V och var helt vansinnig. Jag höll mig krampaktigt i manen och lyckades få honom att stanna. Jag manade på igen och han gick två varv på volten innan han gjorde samma sak igen. Jag satt kvar med ett ordentligt tag i manen. Vi skrittade i ca 10 minuter till utan problem. Vi gick sedan in och då var han lugn som en filbunke igen.

Veterinären kom ut för att ge första sprutan i grundvaccinationen. Det gick bra. Även lilla C fick en spruta, botulism. Han uppförde sig som vanligt, exemplariskt. Jag håller på att försöka planera in när jag ska kastrera honom. Funderar på om jag ska göra det ganska snabbt när vi kommer upp så det är gjort innan våren och leran kommer. Kanske tar båda två då.

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards