Min spanjor Dorado

Alla inlägg under mars 2010

Av Nina - 19 mars 2010 07:25

Trodde aldrig jag skulle orka veckan ut. Idag kommer det nog att bli en bra dag, det känns så. Har inte hunnit rida på tre dagar, eller underlaget har inte varit det mest tilltalande. Ska rida i kväll för nu har det varit plusgrader i två dagar så skaren är borta.


Satt med Milla igår medan hon fick sin tre timmar långa medicinbehandling. Det känns bra att vara på plats.  När jag kom från stallet igår så var jag så trött at jag stöp i säng. Idag jobbar jag till 16.30 och sedan ska jag ta hand om Emme. Har kvällsfodring i stallet och det passar utmärkt med dagens schema. Då kan jag ta ut Dorado en sväng på ridbanan i kväll. Hinner förhoppningsvis blogga lite i helgen. Blir inte mycket av den varan under veckorna nuförtiden som ni kanske märker. Vill, men hinner inte. Stupar i säng när jag kommer hem på kvällarna.


Ha en underbar fredag!

Av Nina - 16 mars 2010 18:47

Har intagit britsen hos sjukgymnasten idag. Hon tittade, knådade, tryckte, klämde och kände. Var stelt lite här och lite där. Som att jag inte fattat det. Tror inte man behöver vara någon Einstein för att förstå det. Morr...


Fick några övningar att göra och en ny tid på torsdag nästa vecka. Någonting verkar hon i alla fall lyckats med eftersom det känns lite bättre nu. Ömt och lite ont men bättre än i går i alla fall. Kanske bara är ren tur. Jag är dock väldigt nöjd eftersom jag fått mitt ridförbud hävt. Hehe, som att jag brytt mig. Fattade väl jag också att det inte var det som var problemet. Hon frågade om jag mockat eller ridit någonting. Jag svarade nej, helt kallt. Det vet ju alla att jag inte har rört en dynggrep eller ens varit i närheten av att rida på över en månad. Hon konstaterade då att eftersom jag inte blivit bättre av att vila så är det inte ridningen som är problemet. Puh!


Jag sitter just nu barnvakt till lilla Emme. Hon har nu fyllt 5 månader. Hon har bara grinat och varit ledsen hela tiden från det att jag klev in genom dörren så jag lät henne bädda ner sig i sängen. Nu har hon somnat men jag hör att hon ligger och nyser. Hon kanske håller på att bli förkyld. Det är inte lätt att vara liten. Mitt jobb blev dock så mycket enklare när hon somnade så här tidigt ;) Vet inte om man får ens tänka så...

Av Nina - 15 mars 2010 20:07

Nu kör jag ytterligare en sväng med denna förbannade ryggskit! Har ont i revbenen och det värker i varenda led i hela kroppen. Ska till sjukgymnasten i morgon. Ser fram emot att ta del av hennes övningar för ont i revbenen.


Var ganska ok när jag kom ut till stallet. När klockan sedan passerade sex så blev krämporna mer intensiva. Skumt att detta upprepas kväll efter kväll. Blev tvungen att longera. Var skithalkigt på gården så jag fick snällt leda ut min häst till ridbanan. Där var det djup snö och skare = inte många varv på volten. Fick snällt ta med min kuse in igen. Kunde inte spänna loss longergjorden. Hur mycket jag än tog i så orkade fingrarna inte. Ryggen smärtade och jag svettades av allt det onda och av den otroliga ilska som bubblade i mig. Hämtade en pall och det gick äntligen att få upp skiten när jag kom lite högre upp. 


Skyndade mig hem medan jag fortfarande kunde köra bil. Nu ska jag trycka i mig tabletter, ta ett varmt bad och sedan försöka sova.


Lite tråkig attityd i dagens inlägg, sorry.

Av Nina - 14 mars 2010 21:45

Idag intog jag biltvätten. Det var välbehövligt eftersom bilen var vit i stället för grön. Helt otroligt hur mycket salt som fastnar på en och samma bil. Inte konstigt att de rostar. Resultatet blev i alla fall lysande. Åkte ut till stallet direkt efter och när jag kom fram så var bilen skitig igen.


När jag svängde in på gården såg jag Dorado. Han stod ute i hagen och viftade med en hink. Han hade tagit tag i handtaget och kastade med den. Jag klev ur bilen och han gnäggade till mig. Han viftade ännu mer med hinken och det såg ut som att han försökte tala om att den var tom. Tror han var törstig :)


Gick in i stallet och gjorde klart där innan jag hämtade min ögonsten. Solen sken men vad hjälpte det. Kände mig så totalt oinspirerad att rida. Vägarna är halkiga och ridbanan är helt översnöad. Det blev ridbanan. Trampade upp ett spår så man nu kan trava och galoppera runt spåret. Snacka om att man sänker sina krav i ridningen. Jävla skit. Måste få loss hästtransporten så jag kan åka till ridhuset.


Var till Enköping idag. Åkte ut till Jädra gård och köpte svarthavre. Deras anläggning är helt sjukt fin. På ett sånt ställe skulle jag vilja ha Dorado. Men tyvärr så tillåter inte plånboken sådana lyxigheter. Frågade om kursen i april och Thomas skulle sätta mig på reservlistan. Hoppas på en öppning där, om inte så har jag i alla fall försökt. Mejlade även till Leksand. De har nämligen dit min gamla tränare en gång per månad. Jag bara älskade att träna för henne. Hoppas att de svarar och att jag och Dorado får en plats.

Av Nina - 13 mars 2010 21:51

Städade i en låda och hittade en CD med gamla bilder. Kunde inte låta bli att kolla på dem. Här kommer några bilder på min förra häst Casper.


Casper på grönbete.

  


På ridtur.

      


Framridning, tävling Piteå ridklubb. Mamma assisterar, pappa tar bilder :) MSVB:1

 


Skrittar ut från banan på Luleå ridklubb. LA:4    


Min sprillans nya Kylinge Apollo. Nu har jag en Kylinge Eurotrailer. Gillar den med :)

   


Sommarens första gräs...

    

Av Nina - 13 mars 2010 19:35

...Är precis vad min häst är. Han släpper mängder med hår och är trött, orkeslös och lat. Han orkar härja i hagen men så fort jag sätter mig på hans rygg så blir han helt otroligt trött.


  


Det har rasat mängder med snö från taket på ladugården. Jag hade bara tur att det missade taket på min hästtransport med några centimeter. Snön har dock snyggt bäddat in den så den går inte att rubba. Hur kan du veta det tänker du nu. Och det ska jag minsann tala om för dig. Jag har provat. Passaten drog och drog men ingenting hände. Jag vill ha tillbaka min Audi med fyrhjulsdrift. Pappa har lagat den. Japp, du läste rätt. Audin rullar igen. Han bor nu mera hos mina föräldrar i Kalix och jag funderar på att behålla den. Finare bil får man leta efter ;) SKulle verkligen behövt den idag. Skulle verkligen behövt få fram transporten. Skottade så mycket jag orkade ialla fall. Mest bara för att rädda lamporna på sidan. Anders kom ut och tittade på förödelsen. Han konstaterade att han kunde hjälpa mig att få fart på lamporna om de förstörts i snöraset. Jag kunde dock inte se att några kablar skadats så det ska nog inte vara några problem.


Skulle anmäla mig på kurs på Jädra gård i Enköping, det är där jag köper svarthavren till Dorado. Var dock inte nog snabb. Kursen hade hunnit bli fullbokad så jag fick stå där med långnäsa. Tror jag ska fråga om det finns någon reservlista. Får se fram emot P.R.E.-träffen på Seglinge gård i stället. Tills dess borde transporten hunnit tina fram :)

Av Nina - 12 mars 2010 21:36

  

Av Nina - 12 mars 2010 20:51

Ibland kan det kännas lite skumt att möta andra hästar och ryttare ute i skogen. Dorado och jag kan ibland se ut lite som vi vill. Vi gör dessutom lite som vi vill. Om vi vill vara ute och busgaloppera i skogen så gör vi det, utan att skämmas. Jag är inte alltid så brydd om att matcha alla grejor heller när jag bara ska ut i skogen. Man förväntar sig inte riktigt att möta någon annan. Eftersom vi inte är så hysteriska på prylar i vårt stall så behöver man inte rida därifrån med värsta trimmade utrustningen. När man däremot möter andra ryttare med tipp-topp utrustning så känner man sig lite lumpen. Men inte för att jag egentligen borde bry mig, för jag vet ju att allt klär en skönhet. Jag behöver inte pimpa min häst för att han ska vara vacker.


Idag mötte jag två ryttare i skogen. Deras hästar var klippta i fina frisyrer både på kroppen och i manen. De hade varma ländtäcken i den gassande solen. Alla benen var täckta med snoffsiga benskydd. Det var ordentliga bett och tygeln var kort så kontakten med hästen inte skulle kunna störas. Där satt jag på min lurviga häst och spottade hår när vi galopperade. Att dessutom galoppera i skogen var inte målet med deras ridtur. De var mer skrittmänniskor. Uteritter ska gå i ett lugnt tempo, det är säkrast så. Då känner jag mig ännu mer rolig. Speciellt efter att jag nästan lyckats galoppera förbi dem (över dem) eftersom hjälmen halkat ner.


Ja, mamma du läser helt rätt. Tänk vad jag mognat. Casper var alltid pyntad från topp till tå. Nu fokuserar jag mer på hästen, inte på utrustningen   .

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16
17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27 28
29 30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards