Min spanjor Dorado

Alla inlägg under mars 2012

Av Nina - 31 mars 2012 20:29

...för att du ringde och väckte mig tio i sex i morse. Jag var helt borta och har fortfarande ingen aning om vad du sa. Det enda jag kommer ihåg var att du skulle skicka informationen på ett mess. Jag kommer även ihåg att jag svarade; jo, bra. Gör det. Jag somnade om och vaknade kl.06.15 av att väckarklockan ringde. Såg då att jag fått två mess från Nadinen. Ett av dem hade jag svarat på. Det har jag dock inget minne av. Jisses, vad trött jag måste varit. Jag klev upp och kände efter hur kroppen kändes. En aning ont i revbenen efter fredagkvällens kräkningar men annars ok. Kastade i mig medicinerna och åkte iväg till stallet. Passade även på att meddela att jag kommer att delta i "Spin of hope" men att jag förmodligen bara kommer att orka cykla ett av de två pass jag anmält mig till. Själva deltagandet i "Spin of Hope" gick över förväntan. Jag orkade pressa ordentligt hela passet och jag fick till och med beröm av instruktören. Man kunde se att jag kört spinning förut. Haha, skrattade inombords. Har bara provat en gång. Måste ha haft en bra instruktör den gången eftersom jag verkar vara fullärd! Jag vann ett pris i utlottningen. Fick välja vad jag ville ha från prisbordet. Valde en likadan Actictröja som den jag hade på mig. Den är riktigt bra! Jag fick även ett frikort för en vecka till gym och pass. Har ingen användning av det eftersom jag redan har alla kort jag behöver så är det någon som behöver träna en vecka så är det bara säga till :)

Av Nina - 31 mars 2012 16:47

Veckan har verkligen flugit fram. Det har varit en intensiv men fantastisk vecka. Ska försöka sammanfatta lite av de saker som rör Cielo och stallet. Jag har lånat Wythia denna vecka. Det har varit fantastiskt att få hoppa upp på hästryggen igen.


 


Bara längtar till den dagen jag ska få hoppa upp på min egen lilla häst. Jag är mest förvånad över att jag hunnit med två hästar. Jag är verkligen inte den snabba typen och det tar många timmar för mig bara att fixa en häst. När jag väl varit klar så har det känts som klokt spenderade timmar. Jag har känt mig glad och nöjd med min tillvaro. Jag var däremot inte lika nöjd när jag insåg att det var meningen att jag skulle åka till Skåne i går och inte kunde åka eftersom Cielo ännu står på box. Det var meningen att jag skulle hälsa på mina släktingar samt besöka Stuteri Pepinos hingstvisning. Har planerat detta i flera månader och jag var riktigt, riktigt besviken när jag insåg att tiden är ute. Fick i torsdags lämna återbud till min älskade morbror. Jag behövde verkligen få komma iväg.


Det regnade ordentligt i onsdags. Underlaget i hagen hade torkat upp och Cielo som hade varit ute i flera dagar fick stanna inne. Lilla gossen fick snällt stanna kvar i sin box torsdag och fredag eftersom hagen var fylld med lera. Han är så snäll min Cielo. Han tog situationen med ro och var riktigt glad när jag kom ut på morgonen för att mocka.


Jag har varit i kontakt med Strömsholm ett antal gånger under veckan. Nästa vecka hoppas jag på att de snabbt återkommer med en lösning på hur vi ska gå vidare med Cielo. De kan inte slå på en sula och en sko eftersom han är så liten. Jag vill att de täcker igen hålet i hoven så han kan gå tillbaka till de andra hingstpojkarna så snabbt som möjligt. Enligt veterinären så hade de nog en lösning på hur de skulle kunna göra. Hoppas att det fungerar.


I går kom veterinären för att ge den sista botulismsprutan. Cielo kände på sig att det var någonting skumt på gång. Han höll sig dock lugn och det gick snabbt och smidigt att ge honom sprutan. Han fick även avmaskningsmedel utskivet och jag har avmaskat honom när jag tog in honom idag. Emme var med i stallet i går. Hon ville se när doktorn gav en spruta till Cielo. Hon är så gullig. Hon konstaterade att det är hästar överallt och det har hon helt rätt i :)


Cielo väntar på veterinären. Nyborstad och flätad.

       

    


När jag släppte ut Cielo i morse så var det snö och det blåste så det gick nästan inte att ta sig framåt. Det kändes spännande att leda ut honom. Han uppförde sig som vanligt exemplariskt och blev överlycklig över att få komma ut :) Tyvärr var hans kompis inte lika fräsch och fick stå kvar inne så han hade ingen att leka med.



 

       


När jag hämtade in honom på eftermiddagen så var han helt slut av att han stått ute i de hårda vindarna. Han kom direkt till mig när jag kom till hagen. Han ville gärna gå in. Väl inne så ville han bara mysa...och jag med. Underbart! Det finns ingenting mer underbart än att ha en helt egen fölunge. Tänk vilken lycka. Och tänk vilken lycka att det var just Cielo som blev min baby. Det måste ha varit meningen. Jag är så stolt och glad i min häst. Vet att jag sagt det förut men jag kan inte säga det nog många gånger.


         


En snabb resumé av veckan som gått. Nu har jag påsklov och betydligt mer tid att uppdatera. Det känns toppen! Tror att jag ska spendera en del av min kväll med att måla. Är otroligt sugen. Lilla Thea vill nog väldigt gärna ha sina tavlor snart.

Av Nina - 31 mars 2012 10:41

Vet att jag legat på latsidan med bloggandet denna vecka. Har haft så otroligt mycket på mitt bord denna vecka. Jag lovar att det kommer uppdateringar om det mesta. Jag har nu intagit lokalen på Actic Kristiansborg. Ska cykla för Rotundaskolans lag i Spin of Hope. Det är ett jippo som gör att vi bidrar med pengar till Barncancerfonden. Var nära att jag skulle måsta lämna över min plats. Var riktigt dålig i går. Magen är arg på mig och jag har börjat tugga medicinerna igen. Har klarat mig så länge utan mediciner att jag inbillade mig att jag var helt frisk från min lilla Thailandsbakterie ;) Nu är det bara några minuter kvar innan jag ska hoppa upp på cykeln. NU KÖR VI!!! TAGGA, TAGGA, TAGGA!

Av Nina - 26 mars 2012 21:51

Har varit riktigt trött idag. Och virrig. Jag skyller på att jag tappade en timmes sömn i söndags ;) Jag slutade jobba tidigt idag och det kändes skönt att komma ut till stallet. När jag kom ner till pojkarna så ville ingen av dem komma in. Olle sprang och Cielo apade efter. Det var omöjligt att få fast dem. Cielo sprang så att han gick omkull. Då gav han upp springandet och kom till mig där jag stod och väntade medan jag skakade på huvudet. Han traskade snällt in med mig.


Jag var riktigt effektiv idag. Mockade, ställde iordning mat, fyllde hö och vatten i hagen, pratade lite, bytte bandaget och borstade den leriga lilla hästen. Ringde sedan veterinären för att boka in Cielos botulismspruta. Hon skulle komma i morgon eller på fredag. Hon skulle höra av sig i morgon när hon visste mer hur hennes dagar såg ut. Jag ringde och bokade in samma veterinär som var ut och tittade på Cielo när han blev halt. Hon var supergullig, lugn och jag kände att jag verkligen fick förtroende för henne. Jag är bortskämd när det kommer till veterinärer och väljer dem med omsorg. Det är viktigt för mig.


I morgon ska jag lämna in pärlan och få sulat om honom. Känns skönt att slippa köra runt med dubbdäck. Skulle behöva fixa en tvätt och dammsugning också, men det får bli någon annan dag :) Kan ju inte skämma bort honom alldeles.

Av Nina - 25 mars 2012 19:23

Har idag ridit snälla Wythia. Jag var på en långritt i skog och mark med Anne. Vi skrittade på lång tygel i minst 1,5 h. Jag var så lycklig. Underbart sällskap och det gjorde nästan inte alls ont i mitt elaka bröst. Jag ser nu fram emot att prova trava. Ska prova det till veckan då jag ska rida tisdag, onsdag och torsdag. Jag var så lycklig redan på morgonen då jag äntligen fick dra på mig mina röda ridbyxor. De är så fina och jag hann knappt använda dem innan Dorado gick bort. När jag kastade mig upp på hästen och skrittade iväg så var jag helt avslappnad. Jag har inte ridit på ett år men det kändes inte alls. Var som att jag inte gjort annat! Lyckorus! Tack snälla, snälla Liza för att du lånar ut din pärla till mig. Lovar att ta väl hand om henne :)


Nu ska jag åka till min egen lilla diamant och byta bandage inför morgondagen. Hoppas han kan gå ut då också. Han har sovit i hagen idag. Han blev så trött av solen. Fick ett mess från A att han hade varit supersnäll när hon tog in honom från hagen. Blir en stolt mamma :)

Av Nina - 25 mars 2012 19:11

När jag kom från stallet så hoppade jag direkt in i duschen. Såg verkligen fram emot kvällens middagsbjudning. Det var Johan och Nadine som stod för den. Så fort jag gjort mig iordning så tog jag fram min pärla från förrådet och cyklade till macken för att pumpa däcken.


 


Jag bara älskar min cruisingcykel och alla nyfikna blickar den drar till sig när man cruisar med den. Det var så skönt att äntligen kunna cykla igen. Med ett knippe gula superfina rosor i handen cyklade jag ner till stan. Det visade sig att Nadine älskar rosor. Lyckträff! Vi började kvällen med att gå husesyn i deras supermysiga lägenhet och sedan var det dags för mat. Å, jisses! Den maten var det godaste jag ätit på länge. De hade till och med fixat vegetariskt till mig. De hade stekt supergoda cornfiléer och marinerat dem med den mest underbara såsen. Till detta serverades potatisgratäng, massor av sallad, vitlökssås och självklart ett och annat glas vin. Jag var så mätt att jag trodde jag skulle svimma. Hade gärna ätit en portion till :) men jag orkade bara inte. Efterrätten var om möjligt ännu mer underbar! De kan verkligen laga mat mina vänner. Nu ser jag fram emot nästa sammankomst. Johan nämnde grillkväll. Jag älskar grillkvällar så det blir nog toppen! Tack snälla Nadine, Johan, Anne och Tommy för en välbehövlig och fantastiskt rolig lördagkväll. Ni är bäst!

Av Nina - 25 mars 2012 18:55

Det var en trött liten fölpojke som kom in från hagen i går. Han hade lekt och busat med Olle så han var helt slut. Han hade dessutom gjort av med så mycket energi att han åt oavbrutet. Han hann tömma två höpåsar medan jag fixade nytt bandage till hans bakhov, rengjorde såret på benet och pysslade med honom. När jag borstade honom så bara rasade det hår från honom. Det var bra att få komma ut och rulla sig lite i hagen och sola i den gassande solen. Han var så nöjd med tillvaron och jag pussade honom god natt. Vad jag gjorde senare på kvällen får ett eget inlägg :)


     

Av Nina - 24 mars 2012 11:31

Till min älskade Cielo.


Ser tillbaka på det liv jag levt

Alla dagar som har flytt

Lämnar bakom mig en evighet

För nu börjar någonting nytt


Du fyller varje ögonblick med ljus

Du får mig känna liv och lyckans rus

Inga tvivel finns i mig för jag vet att ditt hjärta tillhör mig

Ta min hand och lita på

Där finns även vackra slut


Ta min hand och titta på

När livets blomma snart slår ut

Du fyller varje ögonblick med ljus

Du får mig känna liv och lyckans rus

Inga tvivel finns i mig för du vet, mitt hjärta tillhör dig

Och jag tror och vet att du förstår

Jag följer dig vart du än går

Min tro, mitt hopp, min bästa vän

Ett svar på att kärleken, vårt öde var bestämt för länge sen


Du fyller varje ögonblick med ljus

Du får mig känna liv och lyckans rus

Inga tvivel finns i mig

För jag vet, ditt hjärta tillhör mig

Och du vet, mitt hjärta tillhör dig


/Sara Varga

 

 

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards