Min spanjor Dorado

Alla inlägg under augusti 2013

Av Nina - 31 augusti 2013 09:21

Men först ska jag tanka kroppen. Har varit med Nemo på en långpromenad och pojkarna har fått lite TLC.

Efter frukosten ska jag kapa några brädor. De ska målas, likaså delen ovanför dörren i stallet. Pappa gled just förbi med släpet fyllt av älgtorn. Han lär inte dyka upp på ett tag så jag räknar med att hinna måla klart. Tvättmaskinen jobbar på för fullt och solen skiner. Perfekt torkväder.

Av Nina - 30 augusti 2013 22:43

När jag steg upp i morse och tittade ut genom fönstret så låg pojkarna och sov i sitt hö. Libero såg mig och såg så glad ut. Klädde på mig och tog med mig Nemo för att säga god morgon till mina vänner. Kröp in mellan dem och vi kunde mysa innan Nemo blev alltför otålig. Tänk vilken underbar start på dagen!

Fick sovmorgon och slutade tidigt. Strålande sol och ordentlig hetta lockade på mig shorts och linne när jag kom hem. Plockade på gården. Fixade med hästarnas tomma hage. Krattade. Organiserade de torra och tråkiga blommorna för att göra rum för nya. Fyllde hö och vatten till pojkarna. Passade på att mysa och borsta. Gick sedan ner till stallet med rollern i högsta hugg. Nu har jag bara ett varv till att måla ovanför ytterdörren. Medan jag målade så fick jag besök. Grannen kom förbi. Han konstaterade att jag alltid målar när han kommer hit. Men det beror nog mer på att mycket av min fritid går åt till att just, måla. Pappa och mamma kom förbi. Pappa hade svetsat stolparna till boxfronterna. De hade dessutom fått med sig plankorna som ska vara i fronten. Ännu mer att måla. Börjar kunna det här nu.

Av Nina - 29 augusti 2013 23:19

Min kollega hade kastat en fysikbok på bordet. Tittade på den. Såg precis ut som min syster skrivit på den. Det roliga är att hon är fysiklärare och heter Camilla. Förstår ni varför jag tänkte på henne?

 


När jag kom hem från jobbet så stod hyrbilen på gården. Bilen hyrdes av min morbror och hans familj. Lycka! Hela hjärtat tog dubbla slag i flera minuter. Det var så underbart att se dem! Jag träffade dem sist när jag var hemma i Västerås och tog en tripp med mamma till hufvudstaden. De var här i flera timmar och när det var dags för dem att åka så ville jag inte släppa iväg dem. Ville tvinga dem att stanna och bo här med mig.


De hade varit förbi till morfar och planerat nya blommor i hans trädgård. Åkte förbi och tittade när jag passerade på väg till Kalix. Fick en tår i ögat, inte bara för att jag saknar morfar utan för att de gjort så fint!  


Jag hann bara komma till Kalix så kom nästa goda nyhet. Emelie från Västerås kommer och hälsar på mig nästa vecka! Ler med hela hjärtat just nu. Tänk att så många fina människor reser så långt och alla kommer de och hälsar på just mig. Undra vad jag gjort för bra för att få så många underbara människor omkring mig?


I postlådan låg det ett brev adresserat till mig. Det var min farbror polisen som lämnat det medan jag var på jobbet. Det var en bild som han hittat på min gård. Den fanns med i en bok som heter Norrbottensgårdar. Det är lite coolt att mitt hus snart fyller 100 år och att det var min morfars far som byggde det, med sina egna händer. År 2015 måste bjuda på en brakfest för att fira hundraåringen! Har nog aldrig träffat någon som är så gammal och nu bor jag alldeles nära en blivande hundraåring   .


 


Är helt klarvaken och går fortfarande på små moln. I morgon är en lugn dag. Min första lektion är kl. 10.30 och heter lunch. Hehe. Om man räknar den som en lektion så har jag tre lektioner och 2,5 h senare, styr jag Mavericken hemåt. Då är det helg!  

Av Nina - 28 augusti 2013 21:13

Kom hem relativt tidigt. Det var väldigt svettigt ute. Bytte om och började på en gång att bygga pojkarnas nya hage. Har bestämt mig för att använda även nedre delen av gården som hage. Pojkarna tyckte att det var superspännande med nya marker att utforska. Snällt gick de med mig en och en från hagen. Jag är så lycklig över att båda pojkarna går att hantera med vanligt grimskaft. Det är otroligt skönt att inte behöva ha någonting skarpare på dem.

Det var tur att de blev nöjda med nya hagen, annars hade jag grävt ner mig. Allt, precis allt, jävlades med mig. Alla ni som byggt trådhage någon gång vet hur drygt det kan vara när det inte flyter på som det är tänkt. Jag svor för mig själv och sade till och med att jag hatar att bygga hage, några gånger. Men väldigt tyst så inte ens fåglarna kunde höra. Ordet hatar ska man vara väldigt försiktig med.

När jag precis byggt klart dök pappa upp med den sista garderoben som ska vara i garaget. Han har fixat garderober och hyllor i massor. Kommer bli så bra när jag får upp alla mina hästgrejor. Vi hjälptes åt att kapa lite ved. Var skönt att få bort en hög.

I morgon MÅSTE jag åka och handla. Tänkte göra det idag men hann inte. Jag måste även måla klart väggarna i stallet. För nu är boxfronterna på gång. Pappa tog idag materialet med sig när han åkte. Mamma har beställt det trä som vi ska ha och det kommer i morgon. Jag är så exalterad. Det kommer att bli så fint! Och det bästa av allt är att det är min pappa som gjort dem, så ingen har samma som jag :)

Av Nina - 27 augusti 2013 20:17

Oj, vad jag är less på skog. Speciellt skog som är avverkad. Att släpa undan riset är fan det tråkigaste och jobbigaste som finns. Men fint blir det och jag har bestämt mig för att bygga en hästhage där farbror polisen kapat bort träden.

Jag kärrade hö till pojkarna och fyllde vatten. Fixade kraftfoder och tog sedan Libero på ett longeringspass. Oj, oj, vad sugen jag blev på att prova tömköra. Ska göra det denna vecka. Har bestämt mig för att prova. Nöjde mig med att lägga på hans nya Dyonträns och det silikonbett som hängde i stallskåpet. Han verkade gilla det och var helt lugn i munnen. Sadlade och lät honom gå i lina med sadel och träns. Det gick över förväntan och han är riktigt duktig på att longera sig.

Av Nina - 25 augusti 2013 22:05

Idag måste varit en av årets bästa dagar. Eller jag vet inte, detta år bara bjuder på den ena dagen bättre än den andra. Men idag hände det i alla fall, det jag väntat på hela sommaren. Jag har ridit på Libero. Som ett blåbär med en ledare på varje sida så han inte skulle kunna sno ihop sig som ett U. Han var helt underbar att sitta på och han var helt lugn. Inte det minsta rädd, orolig eller nervös. Han bar mig och stolt som en tupp satt jag där och lät honom bära mig. Känslan att få någonting som man väntat så länge på går inte att beskriva. Kan bara säga: Underbart.

         



Jag kallade helt enkelt in det tunga artilleriet. Både Ann och Karin kom. Bästa vännerna man kan få!


När vi jobbat klart med Libero och de åkt hem så monterade vi upp mellanväggen i stallet. Alla brädorna hade inte hunnit torka efter morgonens målning så det saknas några. Men så här ser det ut just nu.


 

Cielos box.


 


Liberos box. Känner mig otroligt nöjd över att jag målade väggen grå. Det blev riktigt fint! I morgon ska jag peta dit resterande brädor. Hoppas min arbetsdag går fort så jag får åka hem och måla i mitt lilla stall.


På kvällen när jag lastade in hö till pojkarna så svor jag över att jag fortfarande inte hunnit klippa gräsmattan på baksidan av huset. Fyllde vatten och svor ännu en gång. Bara orkade inte ta tag i det. Då slog det mig. Lade ner eltråden och tog med mig stolparna. Flyttade helt enkelt ut dem på gräsmattan. Pojkarna tittade på mig som att jag blivit galen. De stod lugnt och tuggade sitt hö medan jag pysslade på med staketet. Problemet löst.

 


Har jobbat några timmar nu på kvällen. Har förberett veckan. Blir nya spännande projekt som startar denna vecka. Härligt! Nu ska jag nanna kudde. Sov gott mina vänner!

 








 

Presentation

Beställ en målning

Målar canvas i olika format. Priserna varierar beroende på storlek. Du väljer själv vilket motiv du vill ha.

 

Prisexempel:

70x90 cm, 2400 kr

50x70 cm, 1900 kr

30x40 cm, 1000 kr

Finns även duk i andra format.

 

Välkommen att höra av dig med din beställning till ninaalina.waara@hotmail.se 

Fråga mig

20 besvarade frågor

Idolbild Fuego och Juan Manuel

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Idolbild

Från Millhorse AB

 

Från Yeguada Vikinga PRE

 


Ovido - Quiz & Flashcards